Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
2017.01.21 - Święto Porteru Bałtyckiego
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziJak pili po 0,2/0,3 to raczej powinni.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziW Kraftmanii Maryenstadt mały za 18zł, duży za 23. Oceniany jako pyszny, ale za słodki. O IP już pisałem.
Comment
-
-
Wczoraj po knajpach były:
Maryensztadt x 2 (w różnych lokalach ceny 16 i 18 zł za 0,33)
652mnpm
Warmiński
Porter z Browaru Jana (najlepszy)
Zaraz druga część wczorajszego Dnia Portera Bałtyckiego, idę dalej wypijać niedobitki z dnia poprzedniegoGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Dziś
Bazyliszek HWDP
Projekt Bornholm
Porter ŻywieckiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Krótkie podsumowanie tegorocznej edycji:
Browary dopisały, było z czego wybierać. Od początku roku polskie browary wypuściły już osiem nowych porterów, plus jedna zagraniczna kooperacja, jedna nowa wersja zeszłorocznego porteru i osławiona druga warka zeszłorocznego hitu. A kolejne w drodze, w sumie w tym roku nowych porterów bałtyckich będzie przynajmniej 21. A rok jeszcze długi
Puby - tutaj także było lepiej niż rok temu, było ich ponad 70 z porterami na kranach. Poza Polską na razie skromnie: jeden lokal z Berlina i jeden z Aarhus.
W przyszłym roku oczywiście ma być jeszcze lepiej . Pomysły są, teraz tylko trzeba przysiąść do ich realizacji.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
trudno nie zgodzić się z podsumowaniem Masona. Pod względem wyboru, udziału lokali i jakości porterów nie było źle, a było nawet dobrze.
O cenach powiedzmy nie dyskutujmy ale mam nadzieję, że wszyscy pójdą po rozum do głowy i się nieco chociaż "schłodzą".
Co do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.) i przede wszystkim żeby portery podłączane były od początku otwarcia lokalu.
a może minifestiwal porteru i stoiska knajp na jakimś placu typu targ rybny na placu czy targ śniadanowy - wiem koszty by wzrosły ale może warto chociaż wybadać ile by to kosztowało - wtedy można by już zrobić scenę (mini) itp.
Marzy mi się trochę większy rozmach dla całych rodzin, a nie tylko lanie porteru za mega cenę o póxnej godzinie przez 10 minut
Coś co wyzwoli w ludziach chęć picia tych piw nie tylko przez chwilę jednego dnia i nie tylko dlatego, że to lansik.
Comment
-
-
Dzień Porteru świetny, idea świetna.
Mam nadzieję, że już co roku będzie i z roku na rok dostępność porterów będzie naprawdę coraz większa.
Tylko mam kilka pytań:
1. Dlaczego w niektórych lokalach portery zamiast być lane od przysłowiowego samego rana są dostępne dopiero od określonych godzin?
2. Dlaczego z okazji DPB w spisie lokali umieszczanych na forum czy FB także oferujących portery, z jakichś względów są one pomijane (np Piw paw, U Pana Michała).
3. Czy w związku z pkt 2 jest jakieś tajemne stowarzyszenie, w którym mogą uczestniczyć tylko wybrane lokale. a pozostałe są pomijane? I to celowo?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziCo do pomysłów to brakuje mi jakiejś knajpy która zainteresuje się rodzinami i wymyśli coś co pozwoli przyjść z dzięćmi (jakiś konkurs malowanek, pokaz bajek na dużym ekranie typu baltazar gąbka (pasuje do porterów) itp.)
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziStanowczo mówię NIE.
Dzieci do przedszkoli, ogródków jordanowskich, placów zabaw i innych takich.
W knajpie oczekuję klimatu pubowego, stonowanych dźwięków i ciekawej oferty gastronomicznej, w tym piwa (porterów).
Stanowcze NIE raz jeszcze .Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment