Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Wyświetlenie odpowiedzi
2016.08.05-07 - Niemcy, Berlin - 20. Internationales Berliner Bierfestival
Collapse
X
-
2016.08.05-07 - Niemcy, Berlin - 20. Internationales Berliner Bierfestival
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2016-06-26, 20:34.Tagi: brak
-
-
5-7 sierpnia 2016 Internationales Berliner Bierfestival
Witam. W tym roku podczas wakacji wybieramy się wraz z kolegą na Międzynarodowy Festiwal Piwa odbywający się w sierpniu. Ze względu na to iż w internecie jest mało miejsca poświęcone temu festiwalowi który odbywa się corocznie, informacje tam zawarte dotyczą lat 2013, 2012. W związku z tym mam pytanie czy któryś z was był na festiwalu rok, dwa czy trzy lata temu? Gdyż interesuje czy ceny piw się nie zmieniły i są takie jak w ww. latach? Czy browarów jest więcej/ mniej oraz czy można się tam dogadać w języku angielskim?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
-
-
Byliśmy w zeszłym roku na weekend, ceny 2-3 EUR za 0,2l za standardy, do -5-8 EUR za co wymyślniejsze krafty. W dwa dni można bardzo spokojnie przeczesać wszystkie stoiska z najciekawszych propozycji (jak się bierze 0,2l danego ciekawszego piwa na trzy osoby ) i do tego jeszcze odwiedzić kilka niedalekich przybytków piwnych jak będzie niedosyt (kupiliśmy bilet całodobowy na komunikację miejską). Jak sięgam wstecz pamięcią, to formuła jest niezmienna - prosta aleja pełna straganów piwnych.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2016-07-07, 10:23.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No to widzę że ceny wzrosły w ciągu kilku lat. To że jade jest pewne gdyż mam wykupione przejazdy polskim busem oraz miejsce w hotelu w Berlinie. Tylko teraz zastanawiam się jaką kwotę euro muszę wziąć ze sobą. Aczkolwiek mówię że nie jadę tam dla kraftu, choć jakby było piwo z Dogfisha to bym oczywiście kupił. Przede wszystkim nastawiam się na niemieckie klasyki czyt. Bocki i mocniejsze odmiany głównie. Mam upatrzonych kilka niemieckich browarów. A poza festiwalem muszę wskoczyć do kilku sklepów piwnych np. Hopfen & Malz gdyż dobrze znam właścicieli i piwa już częściowo porezerwowałem.
Pozdrawiam
Comment
-
Comment