Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
Wyświetlenie odpowiedzi
2018.10.05-06 - Wrocław, Oktoberfest Alternative II
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziDuduś, no musisz dać radę Czosnkiem zagryzaj i popijajDalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziJadę !!!!!!! Do zrobaczeniaŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Do tych co byli wczoraj: jest tam coś do zjedzenia w przyzwoitej jakości? Czy posilić się wcześniej? Widziałem że mają być burgery i azjatycka kuchnia.
I czy z piw coś szczególnie jest warte wlania do kufla? Na razie ciekawi mnie szczególnie Brewicz."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziDo tych co byli wczoraj: jest tam coś do zjedzenia w przyzwoitej jakości? Czy posilić się wcześniej? Widziałem że mają być burgery i azjatycka kuchnia.
I czy z piw coś szczególnie jest warte wlania do kufla? Na razie ciekawi mnie szczególnie Brewicz.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzico do Brewicza - odradzam stouta."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Wszystkiego nie próbowaliśmy ...
Polecić moge np. pszenicę z CaminusaLast edited by jacekwerner; 2018-10-06, 09:46.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Mnie pozytywnie zaskoczyły piwa z Bielawy, czyt. piwo Sowie. Pils na prawdę dobry, Australian Lager też dobry.
Wydaje mi się, że ludzie omijali ich stoisko, a szkoda.
Porażka wieczoru - wędzonka z wBrew - tragedia, poszło w kibel.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Z br. Świdnica swietny ris.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jako człowiek idący tropem fachowców wypiłem m.in. co koledzy radzili. I jak Caminusa oceniam na bardzo smaczny to RIS Świdnicy mnie pozamiatał. Chyba najlepsze piwo jakie piłem w 2018. Przede wszystkim aromat wspaniały, jak czegoś nie mylę to z dominującą lukrecją. Wziąłem trochę na wynos w butli po mineralnej, bo nie butelkują. Do Wrocławia to piwo niestety nie dociera. Podobno rozmowy z knajpami nie dały pozytywnych rezultatów.
Człowiek za nalewakiem ( właściciel? piwowar ? ) zachwalał jeszcze imperialnego krieka, ale nie miałem już mocy przerobowych.
Co ciekawe noty na RB są stonowane. Albo wyjątkowo dobra warka, ale piwo źle znosi transport. Albo nie wiem co.
Impreza fajna, trochę ciasno. Ceny dość wysokie mimo pewnej poboczności miejsca, ale widocznie tak już musi być."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
No po piwie kraftowym można wiele oczekiwać, ale nie uczciwych cen
Miałem wątpliwości co do przenosin miejsca imprezy; okazało się że w większości niepotrzebnie - ciekawa miejscówka. Pogoda pięknie dopisała. Piwa: piłem ze dwie IPA z mango (Wielka Wyspa i bodajże Cztery ściany) - pycha. W końcu piwa z mango nie tylko w nazwie. Ogólnie piwnie było co wybierać, byłem tam cztery godziny a mógłbym posiedzieć znacznie dłużej. Ogólnie reprezentacja browarów - głównie z dolnego śląska (i dobrze, popieram regionalizację).
Rozczarowująca była strefa gastro - jakieś stoisko z ramenem i turbo drogimi kanapkami, food truck z burgerami, precle, tyle. W zeszłym roku było tego więcej. Zastanawiam się, jakie były wieczorem kolejki do tej burgerowni - pewnie ciężkie.
Przyjemna impreza w ciekawej okolicy.Last edited by Shedao; 2018-10-07, 07:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziJako człowiek idący tropem fachowców wypiłem m.in. co koledzy radzili. I jak Caminusa oceniam na bardzo smaczny to RIS Świdnicy mnie pozamiatał. Chyba najlepsze piwo jakie piłem w 2018. Przede wszystkim aromat wspaniały, jak czegoś nie mylę to z dominującą lukrecją. Wziąłem trochę na wynos w butli po mineralnej, bo nie butelkują. Do Wrocławia to piwo niestety nie dociera. Podobno rozmowy z knajpami nie dały pozytywnych rezultatów.
Człowiek za nalewakiem ( właściciel? piwowar ? ) zachwalał jeszcze imperialnego krieka, ale nie miałem już mocy przerobowych.
Co ciekawe noty na RB są stonowane. Albo wyjątkowo dobra warka, ale piwo źle znosi transport. Albo nie wiem co.
Impreza fajna, trochę ciasno. Ceny dość wysokie mimo pewnej poboczności miejsca, ale widocznie tak już musi być.
też zastanawiam się z czego to wynika
Comment
-
Comment