SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Marka Hutnicze, była marką lokalną używaną przez lokalny browar dla kibiców lokalnego klubu. Jego dystrybucja była mocno niszowa. Cena w ok. 1,85 zł. Po przecenie jeszcze mniej. Relakspol nie wiem czy wcześniej (przed BSK) wprowadził alfanumeryczne oznakowanie kapsli (jak ten), którego nie wszyscy widzieli w kolekcji, ale sporo je nabywała na giełdach.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziTo było całkiem realne.
Ja to widzę tak, że piwo z takiej np. Męckiej Woli, czy innego Zodiaka, kosztowało ~1,50-2zł. Na giełdach kapsle i ety chodziły po ~30gr, ale jeśli ktoś na giełdy nie jeździł, lub chciał mieć daną nowość od razu, to płacił na np. Allegro po złociszu. I cyk - miałeś piwo "za darmo', a nawet na plusie. Matematyka. Po co pierniczysz o fantasmagoriach?
Może znasz kogoś, kto robił takie biznesy, ja nie znam.
Leave a comment:
-
-
Browar Odrzański (kolega Krzysiek - Undeath) organizuje dowóz w swoich piw w okolicach Zielonej Góry, Nowej Soli, Głogowa i Bytomia Odrzańskiego (możliwość transportu do innych miejscowości po dogadaniu) oraz wysyłkę po kraju:
w pakiecie (20 sztuk) pils i amercian wheat po 100 zł, AIPA za 140. Możliwość miksowania zamówienia.
Dla kolekcjonerów są też zestawy z dedykowanym szkłem.
Browar Odrzański. 1599 osób lubi to · 1 osoba mówi o tym. Myśl o powstaniu Browaru Odrzańskiego zrodziła się w głowie miłośnika piwa mieszkającego nad
biuro@browarodrzanski.pl
Leave a comment:
-
-
Wiem co mówię. Dotyczy to Hutniczego z Relakspola, ale i dziś są niszowe etykiety np. z Osjanna. Tyle, że piwa droższe.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziZnam te czasy i wiem, że jest to niemożliwe dziś i nigdy nie było możliwe, więc nie wiem, po co brniesz w takie fantasmagorie.
Ja to widzę tak, że piwo z takiej np. Męckiej Woli, czy innego Zodiaka, kosztowało ~1,50-2zł. Na giełdach kapsle i ety chodziły po ~30gr, ale jeśli ktoś na giełdy nie jeździł, lub chciał mieć daną nowość od razu, to płacił na np. Allegro po złociszu. I cyk - miałeś piwo "za darmo', a nawet na plusie. Matematyka. Po co pierniczysz o fantasmagoriach?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWartość danych gadżetów zależy od wielu czynników. Nawet dziś. Nie ma stałej ceny. Wspominałem dawne czasy, gdy cena nawet Smoczej Głowy nie przekraczała 4 zł w sprzedaży sklepowej. Znasz te czasy, więc nie bardzo wiem do czego zmierzasz. ->
Że da się zrekompensować zakup piwa sprzedażą gadżetów po spożyciu jego?
że jest to dziś niemożliwe?.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzii to ma być dobra cena?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziFunky Fluid. Chyba 19 za litr.
Leave a comment:
-
-
Wiesz ja jestem fanem dobrego piwa. Uwielbiam piwa czeskie i uwielbiam dobry kraft. Natomiast co do jego cen (szczególnie w porównaniu do innych krajów i siły nabywczej portfela Polaków) mam wyrobione zdanie.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziFunky Fluid. Chyba 19 za litr.
Zaraz ktoś napisze , że za drogo
Ostatnio da się zauważyć , że fani czeskich wspierają kraft popieram
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziZ czego i za ile ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziW Stanie Umysłu wczoraj pyszna APA za już coraz lepsze ceny
Leave a comment:
-
-
Wartość danych gadżetów zależy od wielu czynników. Nawet dziś. Nie ma stałej ceny. Wspominałem dawne czasy, gdy cena nawet Smoczej Głowy nie przekraczała 4 zł w sprzedaży sklepowej. Znasz te czasy, więc nie bardzo wiem do czego zmierzasz. ->
Że da się zrekompensować zakup piwa sprzedażą gadżetów po spożyciu jego?
że jest to dziś niemożliwe?
Odeszliśmy od tematu jaki jest tu pandemia i pomoc browarom. Ja akurat mało im pomagam, bo nie mogę, ale chętnie dzielę się informacjami jak inni mogą to robić.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziZasadniczo nic się nie zmieniło. Dalej etykieta, kapsel oraz butelka ma swoją wartość. A im bardziej niszowa tym bardziej warta. Każde było warte 50 gr to piwo wyszło mi za free. Niestety nie było aż tak super. No, ale jak za darmo...
Leave a comment:
-
Leave a comment: