Te koszta etykiety i kapsla to chyba żart.
SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Przypominam, właśnie sprzedaje swoje etykietyVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czachowo Wyświetlenie odpowiedziPolicz sobie dobrze koszty: eta-2,50, kapsel - 3,00 tak więc do piwa prawie dokładają.
A taki hajnyken to ze dwa zyla każdemu pijusowi do kieszeni, z każdym wypitym jego piwkiem, dokłada. Słuszną linię ma nasz partia.
Jak jeszcze co nieco mnie to interesowało, to pamietam, że piwo w hurcie browar oddawał po 5 zyla. Niewiele to sie pewnie zmieniło.
Mnóstwo browarów większość swego piwa sprzedaje bezpośrednio do pubów a tam cena już o dychę wieksza. Gdzie ten wzrost? Ano tam ale lwią część tej kasy zabiera właściciel lokalu. To te knsorcja, właściciele budynków albo czerwoni co się uwłaszczyli na majątku miast za psie pieniądze kroją bez umiaru. Kilkanaście tysięcy złotych za niewielki lokal to noma, brak pewności jutra dla pubów to drugie...
Tu są patologie a nie w browarach, gdzie dwóch kolegów prowadzi browar, z żonami lokal remontowali, kredyt splacają, nocami butelkują, na pracownika ich nie stać. Na festiwalach wystają i na tysiac durnych mlaskających debili musza patrzyć i ich mądrości o "krótkiej goryczce" wysłuchiwać.
Jużżżż....."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Fido, pytam bez sarkazmu - a skąd wobec tego wyśrubowane ceny piwa w sklepach?
Ba, w sklepikach, położonych często w miejscu, gdzie ptaki zawracają, a powierzchnia sklepu to jakieś max. 20 m.kw.?
A co do kapsli i etykiet - były takie ety, Browar Spółdzielczy wypuścił, srebrną nicią haftowane...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi(…)Na festiwalach wystają i na tysiac durnych mlaskających debili musza patrzyć i ich mądrości o "krótkiej goryczce" wysłuchiwać.
(…)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziTe koszta etykiety i kapsla to chyba żart.
Zobacz zresztą tu:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czachowo Wyświetlenie odpowiedziTo nie żart, to ceny na festiwalach piw, które płaciłem,
Zobacz zresztą tu:
https://allegro.pl/oferta/eta-61-9129115720
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziFido, pytam bez sarkazmu - a skąd wobec tego wyśrubowane ceny piwa w sklepach?
Ba, w sklepikach, położonych często w miejscu, gdzie ptaki zawracają, a powierzchnia sklepu to jakieś max. 20 m.kw.?
A co do kapsli i etykiet - były takie ety, Browar Spółdzielczy wypuścił, srebrną nicią haftowane...
Comment
-
-
Jesteście niezawodni
Tu jeden wyzywa puby od złodziei
Tu drugi się spienił, że skoro można sprzedawać piwo za 5-6, to więcej to wyzysk!
Chciałem coś tam napisać o kosztach prowadzenia pubu i marżach na piwie rzemieślniczym, w porównaniu z innymi gałęziami gastro. Albo o kosztach produkcji takiego piwa. Ale w sumie po co, temat był wałkowany już wielokrotnie i za każdym razem wraca do tego samego
Piwo prawem, nie towarem!JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziFido, pytam bez sarkazmu - a skąd wobec tego wyśrubowane ceny piwa w sklepach?
Ba, w sklepikach, położonych często w miejscu, gdzie ptaki zawracają, a powierzchnia sklepu to jakieś max. 20 m.kw(...)
Widziałem ostatnio w intermarszu to wszystko.
W maleńkich sklepikach to raczej sa one jako ciekawostka, nie rotują i dlatego cena wysoka.
Zdrówka życzę"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Moim skromnym zdaniem niestety lub stety ale prawda jest taka że browary i puby będą musiały zejść odrobinę z cen piw bo poprostu padną.Ogrom ludzi straciło lub straci pracę. Nie mówię tu o astronomicznych obniżkach piwa ale każdy musi coś od siebie dać a nie brać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziA co to jest "zyla". To jakieś bitcoiny, czy co?
Myśl głęboka na czole odcisnęła się, myślał, myślał..."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika xenon75 Wyświetlenie odpowiedziMoim skromnym zdaniem niestety lub stety ale prawda jest taka że browary i puby będą musiały zejść odrobinę z cen piw bo poprostu padną.Ogrom ludzi straciło lub straci pracę. Nie mówię tu o astronomicznych obniżkach piwa ale każdy musi coś od siebie dać a nie brać
Nowa inicjatywa:
Comment
-
Comment