Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
Wyświetlenie odpowiedzi
SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
-
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzidwóch kolegów prowadzi browar, z żonami lokal remontowali, kredyt splacają, nocami butelkują, na pracownika ich nie stać. Na festiwalach wystają i na tysiac durnych mlaskających debili musza patrzyć i ich mądrości o "krótkiej goryczce" wysłuchiwać.
A oni głupi, do tej pory myśleli, że zbankrutują sprzedając piwo po kosztach.
Comment
-
-
Przestań już gadać swoje głupoty. W czynie społecznym dokładali. Tylko, że kraft w krajach gdzie zarabia się o wiele więcej jakoś kosztuje podobnie. Ja w Londynie piłem piwa kraftowe po 2,7- 3 funty (żeby przykładu Czech nie ciągnąć). W najdroższym mieście Europy, tak więc przestań kibi sadzić bzdety.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czachowo Wyświetlenie odpowiedziWiadomo jakie, dobra zmiana, tylko w górę. PZU już podniosło stawki bo go wydoili, za pieniądze państwowych firm robią co chcą, po ch... były im bankrutujące linie lotnicze, a no tak, zapomniałem, teraz dla nich wybudują lotnisko... a na lotnisku małe piwo za duże pieniądze.Last edited by Warzywo; 2020-04-08, 09:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warzywo Wyświetlenie odpowiedziPrzestań już gadać swoje głupoty.
Masz jakieś argumenty to wal śmiało, ale nie zabraniaj wypowiedzi innym.
Moje zdanie jest takie, że Londyn nie jest najdroższym miastem Europy. Możesz to jakoś udokumentować?
Czyli inaczej mówiąc: POkaż mi dane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziMyśl głęboka na czole odcisnęła się, myślał, myślał...
Robi się z tej dyskusji lekkie pyskowanie. Niech każdy po prostu kupuje piwo po cenie zbliżonej (o ile się da) do własnych wizji ekonomicznych. Tym razem, po całej pandemii, jednak zadziała "niewidzialna ręka rynku" i zobaczymy, czy w ogóle ktokolwiek miał rację.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziTa myśl jest jeszcze głębsza, szkoda że nie sformułowana w podobnym języku jak "zyla".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNiech każdy po prostu kupuje piwo po cenie zbliżonej (o ile się da) do własnych wizji ekonomicznych.
Ja bym jeszcze dodał: I niech każdy sprzedaje piwo według własnych wizji ekonomicznych.
A tych chytrych czy pazernych niech weryfikuje przysłowiowa niewidzialna ręka rynku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJesteście niezawodni
Tu jeden wyzywa puby od złodziei
Tu drugi się spienił, że skoro można sprzedawać piwo za 5-6, to więcej to wyzysk!
Chciałem coś tam napisać o kosztach prowadzenia pubu i marżach na piwie rzemieślniczym, w porównaniu z innymi gałęziami gastro. Albo o kosztach produkcji takiego piwa. Ale w sumie po co, temat był wałkowany już wielokrotnie i za każdym razem wraca do tego samego
Piwo prawem, nie towarem!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziJesteście niezawodni
Tu jeden wyzywa puby od złodziei
Tu drugi się spienił, że skoro można sprzedawać piwo za 5-6, to więcej to wyzysk!
Chciałem coś tam napisać o kosztach prowadzenia pubu i marżach na piwie rzemieślniczym, w porównaniu z innymi gałęziami gastro. Albo o kosztach produkcji takiego piwa. Ale w sumie po co, temat był wałkowany już wielokrotnie i za każdym razem wraca do tego samego
Piwo prawem, nie towarem!
A tam jeden wyzywa browar.biz a drugi januszy co się nie znają. Widzisz różnicę?
Pewien łódzki właściciel kontraktu i sprzedawca od lat robi bekę z klientów, którzy zadali mu śmieszne pytanie albo nie kumają tematu kraftowego piwa...
I w ten sposób strzela się samobóje. W żadnej innej branży nie widziałem takiego podejścia. No może jeszcze w turystyce wśród górali na Podhalu. Może zbliża się czas, że piwni Janusze nauczą pokory Januszów biznesów...
To nie jest osobiście do Ciebie, ale w tej branży jest parę osób (na szczęście mniejszość), dzięki którym przestałem się tymi sprawami interesować. Staram się pomagać tym, których znam, szanuję i lubię to co produkują, ale to jest na poziomie koleżeńskim a nie jakiejś ideologii. Nie tylko ludzie żyjący z piwa mają teraz pod górkę. Jeśli część z nich obrazi się na klienta, a druga obraża klienta, to chyba wciąż nie jest tak źle, żeby ronić nad ich problemami łzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziChciałaś, ale tylko pożaliłeś się na fejsie.
A tam jeden wyzywa browar.biz a drugi januszy co się nie znają. Widzisz różnicę?
Pewien łódzki właściciel kontraktu i sprzedawca od lat robi bekę z klientów, którzy zadali mu śmieszne pytanie albo nie kumają tematu kraftowego piwa...
I w ten sposób strzela się samobóje. W żadnej innej branży nie widziałem takiego podejścia. No może jeszcze w turystyce wśród górali na Podhalu. Może zbliża się czas, że piwni Janusze nauczą pokory Januszów biznesów...
To nie jest osobiście do Ciebie, ale w tej branży jest parę osób (na szczęście mniejszość), dzięki którym przestałem się tymi sprawami interesować. Staram się pomagać tym, których znam, szanuję i lubię to co produkują, ale to jest na poziomie koleżeńskim a nie jakiejś ideologii. Nie tylko ludzie żyjący z piwa mają teraz pod górkę. Jeśli część z nich obrazi się na klienta, a druga obraża klienta, to chyba wciąż nie jest tak źle, żeby ronić nad ich problemami łzy.Last edited by Warzywo; 2020-04-08, 19:32.
Comment
-
-
Gdyby ktoś chciał się zaopatrzyć w lane piwo Browaru Stary Kraków to sklepy Świat Kraftu na Meissnera, Świat Piwa na Karmelickiej, Strefa Piwa na Beliny Prażmowskiego i na Krowoderskiej oraz Bimberek i Piwko na Przemiarki oferują je do PET.
#WspieramyPolskiKraft
Comment
-
Comment