SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Skoro zostałem niejako wywołany do tablicy, to napiszę nieco o sytuacji w browarze.
Już w styczniu obserwując rynek podjęliśmy decyzję, by przesunąć akcent na sprzedaż wokół komina. Decyzja okazała się słuszna, ale świrus w koronie pokrzyżował nam szybko plany, zamykając lokale.
Żdążyliśmy tylko szerzej pojawić się w lokalnych sklepach.
Na ten moment produkcja nowych piw została wstrzymana, ale mamy w tankach 3 piwa, z czego jedno będzie rozlewane prawdopodobnie już w najbliższy poniedziałek, tak by na majówkę wszyscy chętni mogli się... Odrodzić
W maju jest plan uwarzenia lagera, bo takiego piwa chce lokalny rynek.
Póki co sprzedajemy zapasy i czekamy na rozwój wydarzeń. Jeśli będzie to miało sens (otwarcie pubów), to jest szansa, że wrócimy w lipcu na pełen gwizdek.
Nasze piwa można od wczoraj zamówić z dostawą do domu w promieniu 30 km od Tczewa (Pruszcz, Malbork, Gniew, Pelplin, Skarszewy, Starogard) - nie jest to nasza akcja, ale pubu z Tczewa
Cały czas współpracujemy z gdańską hurtownią Stanbud - jesteśmy zatem dostępni w Trójmieście.
Sklepik w browarze też jest czynny - w dni robocze od 14 do 17 (lepiej jednak upewnić się telefonicznie czy internetowo przed przyjazdem)...
Na 30 kwietnia planujemy też akcję sprzedażową z wydłużonymi godzinami otwarcia, tak by nikt nie został bez piwa przed długim majowym weekendem.
Podsumowując - sprzedaż tak, produkcja słabo.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2020-04-25, 14:07.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
po prostu dwa razy skopiowałem
Natomiast co do ograniczenia to pewnie tylko tak napisali bo to największy rynek zbytu. Nie sądzę aby nie sprzedawali każdemu kto będzie chciałComment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Nie jadam ludzkich wątrób w weekendy.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
Chyba nie było:
Browar Miedziowy44
- Pils
- German Hefeweizen ( Pszeniczne )
- Pierwsza Gwiazdka ( Ciemne piwo korzenno - miodowe )
- Świnoujski Kozioł
- Milk Stout
- Coco Island
Każde piwko po 5zł za butelkę!
Dostawa od 30zl gratis!
Kontakt:
Tel.: 507397217
marcel.tkaczonek@inmedicalspa.plOstatnia zmiana dokonana przez KobiNalewka; 2020-04-27, 14:41.Comment
-
Przy okazji dzięki za wszystkie info o podobnych akcjach. Bez ruszania tyłka z domu, można napić się piwa (w rozsądnej cenie) z miejsc, których nigdy by się nie odwiedziło, ani napiło piwa.
Na moim koncie 4 zrealizowane transakcje (piata w drodze).Comment
-
Browar Chełmiński - wysyłka piw w każde miejsce w kraju, koszt butelki 0,5l : 7zł sztuka, wysyłka kurierem GRATIS. Minimalne zamówienie - 10 butelek.
Dostępne : lager, pils, APA, pszenica, porter i milk stout.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Zgadza się.Przesyłka szybka a piwa dobrze zabezpieczone. Załapałem się jeszcze na IPĘ.Ostatnia zmiana dokonana przez woosaa; 2020-04-29, 17:50.mb WOSComment
-
Comment