Dzisiaj dotarł do mnie karton z browaru Stodoła,czekam też na piwa z Eureki.
SARS-CoV-2 - pomoc browarom
Collapse
X
-
Tak mi się przypomniało, że jeśli dotychczas browary wpasowywały się w regulacje prawne dt. sprzedaży online, czy jak obecnie naciągania tych ograniczeń, to jest najwyższy czas walczyć o ich zmianę. Oczywiście może to być walka przegrana, ale lepszego momentu na nią nie ma. Zwłaszcza, że jesteśmy jedynym krajem w Europie, który ma takie zakazy.Last edited by e-prezes; 2020-05-21, 10:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj dotarł do mnie karton z browaru Stodoła,czekam też na piwa z Eureki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KobiNalewka Wyświetlenie odpowiedziJakie warunki wysyłki kurierem? Cena, minimalne zamówienie itp.
Stodoła wysyła też 10 szt.Tylko że oni chcieli skan dowodu.
Pisałem też do Sowiducha w Karpaczu,odpisali że to niezgodne z prawem...mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTak mi się przypomniało, że jeśli dotychczas browary wpasowywały się w regulacje prawne dt. sprzedaży online, czy jak obecnie naciągania tych ograniczeń, to jest najwyższy czas walczyć o ich zmianę. Oczywiście może to być walka przegrana, ale lepszego momentu na nią nie ma. Zwłaszcza, że jesteśmy jedynym krajem w Europie, który ma takie zakazy.
JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziPisałem też do Sowiducha w Karpaczu,odpisali że to niezgodne z prawem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziKarton 20 szt +wysyłka 20 zł.
Stodoła wysyła też 10 szt.Tylko że oni chcieli skan dowodu.
Pisałem też do Sowiducha w Karpaczu,odpisali że to niezgodne z prawem...
Gdybyś przy okazji wrzucał cenę piwa, byłoby super.
Wtedy można sobie policzyć, dodając kuriera, ile kosztuje przyjemność picia piw z daleka .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA poważnie - to cenne informacje, dzięki.
Gdybyś przy okazji wrzucał cenę piwa, byłoby super.
Wtedy można sobie policzyć, dodając kuriera, ile kosztuje przyjemność picia piw z daleka .
No dobra.
Eureka-piwa po 6 zł x 20szt+przesyłka 20 zł = 140 zł
Stodoła- pakiet 20 piw(jest jeszcze pakiet 10 piw) za 166 zł (cena z przesyłką)
mb WOS
Comment
-
-
Tak sobie myślę, że skoro w obecnej - wyjątkowej - sytuacji ze strony rządu nie pojawiła się dobra wola, a branży nie udało się uzyskać siły przebicia żeby coś osiągnąć, to nie stanie się już to nigdy. O sprzedaży wysyłkowej piwa w Polsce można zapomnieć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziNo dobra.
Eureka-piwa po 6 zł x 20szt+przesyłka 20 zł = 140 zł
Stodoła- pakiet 20 piw(jest jeszcze pakiet 10 piw) za 166 zł (cena z przesyłką)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KobiNalewka Wyświetlenie odpowiedziEureka niestety posiada w ofercie tylko 3 piwa, w tym "Polskiego Lagera", co dla mnie znacznie obniża atrakcyjność tej oferty.. wolałbym z 5-7 różnych piw.. marudze?
A nie jest to "Polskie Ale"?. To i tak dobrze bo kilkanaście dni temu mieli tylko jedno.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek Wyświetlenie odpowiedziMarudzisz. Lepiej mieć jedno dobre niż dziesięć do ....
Akurat ja nie marudzę,ale zgadzam się...mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziA nie jest to "Polskie Ale"?. To i tak dobrze bo kilkanaście dni temu mieli tylko jedno.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziTo premiery piw uwarzonych przed wybuchem epidemii. Wiele browarów jest zamkniętych a piwowarzy szukaja nowej pracy
Comment
-
Comment