Do 29 listopada jest wystawa piwo i piwosze w karykaturze. Odbywa się ona w słowackim centrum kulturalnym na Krzywym Kole w Warszawie. Jest fajna ostatnio byłem. Wstęp oczywiście za darmo no i fajne rysunki np: statua wolności z piwem, albo ostatnia wieczerza zakrapiana piwem . możecie zaobserwować jak Słowacy i Czesi się "lubią" na podstawie rysunków. Dwie pianki z piw polityków w geście kiedy stukają się szklaneczkami są w kształcie konturów obu państw, w momencie stuknięcia się łączą się w Czechosłowację, albo dwie armie kufli z piwami czeska kontra słowacka. Jest oczywiście więcej rysunków. Po takiej wystawie człowiekowi aż chce się pić. Polecam! Wystawa do 29 listopada!
2002 - Wystawa w słowackim centrum na temat piwa. Piwo i piwosze w karykaturze!
Collapse
X
-
Proszę o kilka szczegółów. Godziny otwarcia, czy we wszystkie dni tygodnia czynne.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
ano właśnie, chętnie zamieszcze w dziale z wydarzeniami.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja mogę pójść jeśli mnie Zabierzecie? Tylko o 16.30 mam zajęcia, ale na szczęście na UW nie daleko Byłoby całkiem fajnie. Ja to już widziałem, ale to fajna wystawa i można zobaczyć jeszcze raz!Piana jak śmietana smak szesnastoletniej dziewczyny! To jest piwko!
Comment
-
-
Dudlik napisał(a)
Ja mogę pójść jeśli mnie Zabierzecie
Fajnie, w takim razie zobaczymy jeszcze co na to Slavoy i reszta warszawiaków z forum. Może ktoś dołączy. Mnie pasuje każda godzina między 12 a 15:30 (wiem, pisałem o 16, ale przemyślałem sprawę ).
Comment
-
-
Ustalcie godzinę 15.30 to i ja postaram się dokuśtykać (jeżeli uda mi się zakończyć wizytę u fizykoterapeuty). Czyli moja propozycja to godzina 15.30 na Krzywym Kole.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Ustalcie godzinę 15.30 to i ja postaram się dokuśtykać (jeżeli uda mi się zakończyć wizytę u fizykoterapeuty). Czyli moja propozycja to godzina 15.30 na Krzywym Kole.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-