2002.01.24-26 - National Winter Ales Festival, Manchester

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

    #1

    2002.01.24-26 - National Winter Ales Festival, Manchester

    A Winter Treat for Beer Drinkers
    Upper Campfield Market, Deansgate, Manchester
    January 24th- 26th 2002



    CAMRA, The Campaign for Real Ale opens its doors to the public for its prestigious National Winter Ales Festival on Thursday 24th January.


    Billed as CAMRA's home to the coveted Champion Winter Beer of Britain competition, the consumers choice of the best British beers, beer lovers everywhere will be able to enjoy top brews from all over the world.


    Key features of the Festival will be:
    · CAMRA's national celebration of great winter beers
    · CAMRA launch new national 'Full Pint' campaign
    · Over 100 top real ales - winter warmers, old ales, stouts, porters and massive selection of bitters.
    · Cider and Perry Bar
    · Traditional pub games
    · Hot & Cold Food available every session
    · Special Foreign Beers Bar
    · Judging the best winter beer in Britain - celebrity judges include Oz Clarke, Martin Enfield (TV Journalist) and Bernard Wrigley (Folk singer, comedian and actor). Last year's winner was Orkney Brewery's 8.5% ABV 'Skullsplitter'.


    Directions:
    4 mins from Deansgate BR and G-MEX Tram Stations, on the corner of Liverpool Road and Deansgate.


    Opening Times:
    Thursday 24th January - 5.30pm to 10.30pm
    Friday 25th January - 12pm to 4pm and 5.30pm to 10.30pm
    Saturday 26th January - 12pm to 4pm and 5.30pm to 10.30pm


    Admission:
    Thursday Evening - Ł2
    Friday Evening - Ł3
    Saturday Evening - Ł1
    Lunchtimes - Ł2
    CAMRA Members Free Entrance Friday Lunchtime and Ł1 other sessions.


    SUPPORTING THE RAINBOW FAMILY TRUST CHILDRENS HOSPICE
    Francis House Manchester
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

    #2
    National Winter Ales Festival 2002


    Champion Winter Beer of Britain 2002


    The Winners


    Supreme Champion:
    Wye Valley, Dorothy Goodbody's Wholesome Stout
    2nd - Bath Ales, Festivity
    3rd - Robinson's, Old Tom


    Category Winners


    Old Ales & Strong Mild Category
    Gold - Bath Ales, Festivity
    Silver - Rudgate, Ruby Mild
    Bronze - Beartown, Black Bear


    Stouts and Porters
    Gold - Wye Valley, Dorothy Goodbody's Wholesome Stout
    Silver - Ringwood, XXXX Porter
    Bronze - B & T, Edwin Taylor's Extra Stout


    Barley Wines
    Gold - Big Lamp, Black Out
    Silver - Robinson's, Old Tom
    Bronze - Adnams, Tally Ho
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • lzkamil
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.01
      • 3611

      #3
      festiwal w Bristolu

      Witam wszystkich!
      Dobrze ze sie w portalu wspomina o zagranicznych festiwalach bo dzieki temu trafilem na strone CAMRA! No i sie dowiedzialem ze w moim Bristolu tez bedzie festiwal w dniach 27.02-1.03 na ktory oczywiscie ide Wiecej informacji na http://www.camrabristol.org.uk/
      A piwko Festivity z browaru Bath (rzut granatem ode mnie) ktore z Burton zdobylo 2 nagrody to jedno z moich ulubionych
      O browarze Bath zaraz napisze wiecej na piwo-konkretnie bo w koncu jako rezydent Browaru na Wyspach chyba mam jakies 'dziennikarskie' zobowiazania
      pozdro
      Lepszy jabol pod okapem
      niż GŻ, CP i KP !


      Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

      Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

      Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • darekd
        Van Eecke, Kapittel Watou Winter
        darekd
        Przedziwna historia z tym browarem a właściwie browarami ze wschodniej Flandrii
        Otóż piwowarska rodzina Leroy (podobno obecnie warzy piwo 11 pokolenie!) posiadająca browar Het Sas odziedziczyła w l. 60-tych XX w. browar Van Eecke.
        Produkcja przebiega w dwóch browarach, ale w 2016...
        2024-01-10, 23:31
      • Petitpierre
        Browar Stu Mostów, Winter Stout Nitro
        Petitpierre
        Na etykiecie bałwan bez kapelusza, mało informacji, na szczęście w ramach 4+2.

        W zapachu mleko, kawa ziarnista osobno, słodko. W nucie dolnej tak samo, co już dobrze nie wróży. Mało gazu, niby azot, kwaśne, mleczne, goryczka lekka, Schwarzbier niedogazowany mocno laktozą do.....y...
        2022-12-07, 13:04
      • Javox
        Oakham Ales, Below Zero
        Javox
        Winter Pale Ale z alko 4.1%
        Chmiele: Cascade, Chinook and Simcoe (USA) i Pacific Jade (NZ).

        Piana - pełna warstwa na długo.
        Lacing - pełne szkło.
        Gaz - średni, pompa.
        Barwa - złota słomka, jasna.
        Aromat - jasne owoce, nuty ciasta owocowego i nutki cytrusów...
        2024-11-30, 14:05
      • Javox
        Arbor Ales, Massive Azacc
        Javox
        New England z alko 5.4%

        Chmiele: Azacca, Citra, El Dorado.

        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - mleko, blady żółty.
        Aromat - multi cytrusy i pomarańczowy.
        Smak - słodkawe, cytrusy,...
        2024-09-19, 13:51
      • Prusak
        Abbey Ales, Oh, Mr Porter
        Prusak
        Porter wyspiarski o zawartości alkoholu, 4,9%
        Kolor ciemnomiedziowy z nutami bordowymi przechodzącymi w brąz.
        Piwo klarowne.
        Zapach: paloność, elementy słodowe i lekko maślane.
        Piana drobna, początkowo gęsta, opada do średniej grubości obrączki, zostawia nieregularnie...
        2024-08-30, 18:30
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...