2002 - Wystawa w opolskim ratuszu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

2002 - Wystawa w opolskim ratuszu

Wystawa poświęcona jest historii ratusza w Opolu. Odnośnikiem piwnym jest "aranżacja dawnej Piwnicy Świdnickiej", w której handlowano piwem świdnickim i wrocławskim, a także podawano ... wyśmienitą świdnicką baraninę..." (!!!!!!!!!!!).
    Ten fragment ubawił mnie do rozpuku, bo ta słynna świdnicka baranina to było własnie piwo, zwane wówczas Śchweidnitzer Schwarzer Schoeps, czyli po prostu - świdnicki Czarny Baran. NO ale tak to jest, jak ktoś nie wie, o czym pisze.
    Tym niemniej zachęcam do odwiedzenia wystawy i zamieszczenia relacji na forum. Wystawa jest czynna do końca kwietnia.
    Last edited by Krzysiu; 2002-02-12, 08:46.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23933

wypadałoby żebym zajrzał ...
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Kudłaty
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.09
      • 1972

jak ktoś będzie , niech napisze ile wjazd i czy warto tam zagladać. Może się wybiore do Opola.

Comment

• Piwowar
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2001.05
        • 2556

Ja się też już wybieram. ART zaczakaj na mnie, pójdziemy razem. Nie pomyślałbym, że u nas też była świdnicka piwnica.
        Archiwum piwne

Poznaj
        http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
        Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
        Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

Comment

Przetwarzanie...
        X