Nikt nie wspomina, więc wrzucam. Stadion Wrocław. Ktoś się wybiera?
2021.09.3-5, XI Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa
Collapse
X
-
Nikt nie wspomina bo przestało to wzbudzać jakiekolwiek emocje, zawodowcy nie mają czasu na bbiz a większość tu bywających nie zamierza płacić dwa razy drożej za piwa, które można kupić w sklepie za rogiem.
Na Warsztaty wstęp płatny więc i tu komercha dojechała a o wejściówkach Vip nigdy nie słyszałem. Miałem wpaść ale raczej na ryby gdzieś pojadę, może na grzyby"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
W sobotę jakoś po 13 wpadam(y).
Więcej stoisk miało już własne płuczki do szkła, więc nie trzeba było latać do wanny po każdej próbce. Dużo piw z dzikimi dodatkami, tym razem dereń przewinął się kilka razy, papaya, pitaja i inne ch.muje-dziekie-węże. Ale były też piwa oparte o klasyczną czwórkę składników. Ze 12 piw spróbowanych. Pozwoliłem sobie też na coś mocniejszego z Łąkomina - Czarnego Basiora w Kentucky i się nie zawiodłem.
Coś do jedzenia można było przekąsić za ok, 20-24 zł, ok. 35 zł za danie było dość częste.
Stoiska browarów dość skromne. Pinta bez rozmachu wciśnięta w małego a'la foodtrucka chowała się w tłumie. O Warsztatach nikt tu nie pisał, nie zapraszał, zajrzałem zatem tylko ukradkiem przez boczną ściankę do wypełnionego może w 1/3 namiotu. Ok, nieco kłamię, nie mielibyśmy z czym przyjechać, piwniczka przetrzebiona, nie spodziewałem się FDPu we wrześniu, więc tak to wyszło.
Kilka osób spotkanych, stuknęliśmy się kuflami z przyjemnością. Dwie pozostałe godziny do pociągu wypełniły z estakady na Bogusławskiego FAM (lipskie Gose i wyśmienita pizza), dobry Summer Ale w Czeskim raju i coś jeszcze w Lamusie. Pociąg do Opola, autobus do domu, piwko i hyc do wyrka.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
👍 3
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedzi12 zł za 0.2 l? Dzięki za cynk, festiwale będę omijał szerokim łukiem.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziNo oby. W tej cenie to wziąłbym coś w rodzaju RISa albo portera.
Comment
-
-
O ile dobrze widziałem, to w Spółdzielczym któreś z ich wymrażanych piw kosztowało 60 zł za 0,33.
Comment
-
Comment