Jesenik to małe czeskie miasteczko, odległe ok. 15 km od Głuchołaz.
2 sierpnia to sobota, wtedy odbywać się będzie "Dzień Jesenika".
z tego co nas najbardziej interesuje, czyli sprawy piwne:
otóż na tejże imprezie mają zjawić się różne browary czeskie i słowackie (a także "morawskie" jak to było podane w informacji).
myślę że może być ciekawie
imprezy w Jeseniku rozpoczynają się ok. 9.00.
będzie jechać również ekipa z Opola! chętnych będących w okolicy lub chcących się wybrać w większym gronie - proszę o kontakt!
sprawa dojazdu jest zorganizowana dość przyjaźnie - z Nysy startuje specjalnie podstawiony na ten cel pociąg!
- planowy wyjazd do Jesenika o godz. 8.00
- planowy powrót do Nysy - wyjazd z Jesenika o godz. 17.00
bilet na pociąg w obie strony kosztuje 7 zł. (już można nabywać i rezerwować - info na PW)
-------------------------------------
jak dotrzeć do Nysy?
Opole - Nysa: pociąg wyjeżdża o 5.40 i ląduje w Nysie o 7.11 (będzie więc chwila na obejrzenie miasta )
Wrocław - Nysa: 5.21 przesiadka w Ząbkowicach Śl. 6.31 dotarcie na dworzec w Nysie o 7.21
połączenia powrotne z Nysy:
Nysa - Wrocław: 18.27 / przesiadka w Ząbkowicach: 19.24 przyjazd: 20.36
Nysa - Opole: 19.06 powrót: 20.34
z Opola będzie jechać napewno Gośka, Bzyku (czasem przemyka po Forum ale się jeszcze nie odezwał )
tak więc w te pędy sprawdzać paszporty i meldować się do mnie co by zarezerwoać odpowiednią ilość biletów w Nysie!
2 sierpnia to sobota, wtedy odbywać się będzie "Dzień Jesenika".
z tego co nas najbardziej interesuje, czyli sprawy piwne:
otóż na tejże imprezie mają zjawić się różne browary czeskie i słowackie (a także "morawskie" jak to było podane w informacji).
myślę że może być ciekawie
imprezy w Jeseniku rozpoczynają się ok. 9.00.
będzie jechać również ekipa z Opola! chętnych będących w okolicy lub chcących się wybrać w większym gronie - proszę o kontakt!
sprawa dojazdu jest zorganizowana dość przyjaźnie - z Nysy startuje specjalnie podstawiony na ten cel pociąg!
- planowy wyjazd do Jesenika o godz. 8.00
- planowy powrót do Nysy - wyjazd z Jesenika o godz. 17.00
bilet na pociąg w obie strony kosztuje 7 zł. (już można nabywać i rezerwować - info na PW)
jak dotrzeć do Nysy?
Opole - Nysa: pociąg wyjeżdża o 5.40 i ląduje w Nysie o 7.11 (będzie więc chwila na obejrzenie miasta )
Wrocław - Nysa: 5.21 przesiadka w Ząbkowicach Śl. 6.31 dotarcie na dworzec w Nysie o 7.21
połączenia powrotne z Nysy:
Nysa - Wrocław: 18.27 / przesiadka w Ząbkowicach: 19.24 przyjazd: 20.36
Nysa - Opole: 19.06 powrót: 20.34
z Opola będzie jechać napewno Gośka, Bzyku (czasem przemyka po Forum ale się jeszcze nie odezwał )
tak więc w te pędy sprawdzać paszporty i meldować się do mnie co by zarezerwoać odpowiednią ilość biletów w Nysie!
Comment