Hmm, jednocześnie na temat i nie na temat Czy we Fraknfurcie są jakieś browarorestauracje?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Dzięki KangurPL , za podanie strony , dzięki temu mam więcej informcji. Jest 20 punktów/stoisk /pawilonów/namiotów , gdzie pogrupowano z grubsza browary wg. regionów. Przy prawie każdym (16/20) będzie scena , gdzie muzykować będą , (najczęściej regionalne )kapele piwno-ludowe. Dokładniejszy plan i tłumaczenie , dla nieobeznanych z mową Goethego.
.
No cóż poza jakimś 1500 niemieckimi piwkami trzeba będzie zdegsutować chociaż kilka polskich A tak poważnie, w którym miejscu Stowarzyszenie będzie miało stoisko?
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No to wrócilismy, udało mi się Pogoniarza dowieźć z powrotem na czas na mecz Pogoni.
Mnóstwo atrakcji, ciekawych piw oraz gadżetów.
Sam niestety mogłem tylko spróbować kilku pszeniczniaków (samochód).
Ze zdobyczy: reklamówka pełna wafli (osobista żona oto zadbała) oraz 8 miniaturek szkła.
Z forumowiczów spotkałem ekipę z Małążonką, Ironem, Pjenknikiem, Zythumem ...
niestety Art gdzieś tam podobno był ale niedane nam było się spotkać
Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2003-08-02, 19:01.
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
kangurpl napisał(a) No to wrócilismy, udało mi się Pogoniarza dowieźć z powrotem na czas na mecz Pogoni.
Mnóstwo atrakcji, ciekawych piw oraz gadżetów.
Sam niestety mogłem tylko spróbować kilku pszeniczniaków (samochód).
Ze zdobyczy: reklamówka pełna wafli (osobista żona oto zadbała) oraz 8 miniaturek szkła.
Z forumowiczów spotkałem ekipę z Małążonką, Ironem, Pjenknikiem, Zythumem ...
niestety Art gdzieś tam podobno był ale niedane nam było się spotkać
Był jeszcze Kloss,ARTA też nie spotkałem oj ukrywał się przed Nami chyba...Jak dojdę do stanu ,w którym napiszę konstruktywny post to opiszę cosik o festiwalu...Pjekniku w Lidlu było piwo butelkowe 6 sztuk 0.5l z flachami 3.50€(pszeniczne nawet) i nie tylko ,ale blachy jak Mówiłeś całe mnióstwo.
Pogoniarz napisał(a) Był jeszcze Kloss,ARTA też nie spotkałem oj ukrywał się przed Nami chyba...Jak dojdę do stanu ,w którym napiszę konstruktywny post to opiszę cosik o festiwalu...Pjekniku w Lidlu było piwo butelkowe 6 sztuk 0.5l z flachami 3.50€(pszeniczne nawet) i nie tylko ,ale blachy jak Mówiłeś całe mnióstwo.
Może jednak Pjenknik auto poprawka-ach te pszeniczniaki i emocje meczowe Zamuliło mi się w głowie wyraźnie
robox napisał(a) Jak prezentowało się stoisko naszego jedynaka Żywca, na tle innych browarów? Co tam serwowali?
Żywiec był połączony z browarem Okocim i był tam jeszcze ...Lech Mieszanka wybuchowa Kobita zrobiła mi zdjęcie przy namiocie i wyślę je do ulubionej grupy KP do Kwiatkosia.
Piwo wszelakie na festiwalu w granicach 2.5 -3.5 euro za 0.5l beczkowe-oczywiście.
Comment