Patronat medialny nad imprezą obejmie Kurier Lubelski i dlatego pierwsze dziesięć osób ,które przyjdą w sobotę z piątkowym wydaniem kuriera - dostaną kufel gratis , oraz pierwsze dziesięć osób , które przyjdą w niedzielę z sobotnim wydaniem kuriera też dostaną kufel.Kufel będzie szklany i może skromny ,ale ze specjalnym nadrukiem tej imprezy
sklep-piwowar napisał(a) Dzięki uprzejmości szefa firmy John King Polska będzie można zakupić piwa z Wielkiej Brytanii w bardzo okazyjnych cenach ,a na zwyciezców konkursów czekają koszulki ,szklani i inne upominki z firmy John King
ZAPRASZAMY
Mam małe pytanko - o jakich konkursach wspomina szanowny Piwowar ?
may napisał(a) Stół jak stół - drewniany, ale piwo jak najbardziej przydatne do na
wiązywania nowych znajomości - rozwiązuje język
byłem w chacie powiedziano mi że mają sporo rezerwacji.poradzono mi,że dobrze jest zarezerwować stół.ze znajomościami nie mam problemu,ale nie będę stał jak .... w kącie.
sklep-piwowar napisał(a) Trochę informacji o imprezie podaje główny organizator tu http://www.browamator.pl/
Trochę informacji !? - to jest jedyna i tym samym najobszerniejsza relacja z warsztatów.Sam miałem okazję i przyjemność być na wspomnianych warsztatach.Moje dwie uwagi do organizatorów:
1.Dwa dni warsztatów -to za długo.(przy takim programie imprezy)
2.Z moich obserwacji warsztaty w większości skierowane były do laików domowego piwowarstwa.A co z osobami którzy już od dawna warzą piwa domowe ? - jeżeli dwa dni to jeden dla początkujących a drugi dla piwowarów bardziej zaawansowanych.
A tak poza w/w uwagami impreza posiada swój urok i za rok oczywiście pojawię się ponownie.
Wychyliłem dziś piwko uwarzone we wrześniu przez A Sadownika ze śrutowanego jęczmienia widocznego w kotle na zdjęciu .Po otwarciu butli 0,33 z trudem zmieściło sie do szklanki 0,5 ,rewelacyjna gęsta wysoka piana jak w znanych piwach belgijskich (np duvel) alkohol około 7 % ale nie czuć ,raczej są posmaki owocowe i drożdzowe.Po degustacji takiego piwa aż chcę się samemu warzyć
Comment