Mój będzie miał 16 Blg. I jeszcze na dodatek będzie Dunkel. W wersji "młodej" smakuje wyśmienicie, aż się boję co będzie za pół roku.
Bock na 3 Kroli
Collapse
X
-
Pyszny Jurandowski Koźlak i dobry Koźlak z Ambera dzień rozweselaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Ja popijam amberowskiego koźlaka. Za 3 króliLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A my z Asią czcimy trzech włóczęgów co prawda nie koźlakiem, ale czymś równie mocnym smakowo i alkoholowo (żeby nie powiedzieć że mocniejszym). Na tapecie mamy Delirium Christmas
Po czymś takim, myślę, że będziemy mieli sił w nadchodzącym roku pod dostatkiemOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2005-01-06, 22:21.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
A ja juz w Bristolu, kozlaka nie mam ale dorwalem 'the next best thing' jak mowia miejscowi czyli Fuller's Golden Pride, bardzo mocne 8.5-woltowe ale. Do tego przywieziony Lodzki Porter. Powinny mi dodac mocy na caly rokLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Rok minął, znowu mnie życie gdzie indziej rzuciło, więc jutro się obali jakiegoś holenderskiego bo(c)ka albo 2 albo 3...Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2006-01-05, 22:23.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Z jednej strony dobrze, ale z drugiej smutno że w swoim zawodzie bardzo trudno znaleźć godziwie płatną pracę w swoim kraju, a nie chcę całego życia spędzić za granicą. A wracając do tematu, zdrowie i siły na cały rok sobie zapewniłem bardzo zacnym koźlakiemLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Zainspirowany tym wątkiem, rok temu uczciłem Trzech Króli Koźlakiem z Ambera. Ponieważ dał mi tyle siły, że jakoś przetrwałem ostatni rok, dziś również dostosowałem się do frankońskiego obyczaju, przy pomocy takiego samego Bocka. Do zobaczenia, w tym samym miejscu za rok .
Comment
-
-
A u mnie w tym roku w jadłospisie własna szesnastka z lekką nutką słodu wędzonego i karmelowego. Niestety taka dobra, że stale mam gości i piętnastolitrowa beczułka nie wytrzyma nawet tygodnia.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
W Bierhalle także piliśmy Koźlaka w 3-ch Króli...Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
A ja w Trzech Króli uwarzyłem takiego Koźlaka. Nawet nie wiedziałem o takiej tradycji i nie miałem tego piwa na podorędziu. W przyszłym roku się przygotuję. Dobrze, że chociaż zbiegiem okoliczności uwarzyłem koźlaka 6.I
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedziDo zobaczenia, w tym samym miejscu za rok .
Comment
-
-
Zaraz pójdzie Ayinger Weizen Bock a potem może Celebrator, też od Ayingera. No to zdrówkoLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
Comment