Na Frankoni(a moze nie tylko) w swieto 3 kroli istnieje tradycja picia piwa typu Bock. Ma to dac sily na caly rok. Nie ktore browary specjalnie na ten dzien zachowuja ostatnie beczki lub tylko w ten dzien leja Bocka z beczki. Ja idac z ta przyjemna tradycja usiluje nabrac sil na caly rok. Jutrzejszy dzien moze byc wyjatkeim, ale mam na szczescie urlop. Oby potem sily wrocily. Nie udalo mi sie napic beczkowego Bocka, ale wraz z Piwowarem zalatwilismy sobie maly magazyn Bockow butelkowych.
Bock na 3 Kroli
Collapse
X
-
Chociaz juz po 3 Krolach ale tez dzis bede duchem z Wami i zapodam Ayingera Winterbocka ktorego dorwalem przejezdzajac przez NiemcyLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Frankonia - region atrakcyjny także w zimie
Frankonia, północna część Bawarii, znana jest w Niemczech jako region czysty ekologicznie. Oprócz zalesionych gór i wręcz bajkowego krajobrazu w dolinie rzek, goście znajdą tu szereg zabytków, miasteczek o przepięknej architekturze i starofrankońskiej atmosferze oraz wiele kurortów z tryskającymi źródłami wody mineralnej. Ten kto chce odpocząć i spędzić czas wolny w zgodzie z naturą powinien udać się do Frankonii. Na turystów czekają tu spacery po lesie i górskie wędrówki oraz jurajski rezerwat przyrody w dolinie rzeki Altmühl - najbardziej leniwej rzeki w Niemczech.
Jest to cytat ze strony: www.niemcy-turystyka.pl
Brak informacji o browarach: okolo 330 browarow, najwiecej browarow w okolicy miasta Bamberg.
Comment
-
-
juz wypilem, ocenilem, niedlugo wrzuce opis na razie powiem ze przedni bylOstatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2004-01-08, 17:34.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Juz wpisalem. Aha i przypomnialo mi sie ze go mialem nie z Niemiec (nie wiem nawet jak z jego dostepnoscia we Frankonii bo jest bardziej z poludnia chyba) tylko ze Strasburga z jednego sklepu. Widzialem go tez z kija w jednej knajpce tamze ale niestety prowadzilem a potem co przechodzilem to knajpa byla zamknieta...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Chociaż jeszcze przed Trzema Królami ale już dziś za zdrowie i siłę na cały rok Koźlak z AmberaLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Comment
-
-
Czas szykować Koźlaki.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Comment
-
-
A ja sam sobie uwarzyłem, ale trochę cienki wyszedł (15% ekstraktu).Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
Comment