Międzynarodowy Festiwal Piwa im. Jana Heweliusza ...
Przepraszam jesli juz o tym bylo, ale nie znalazlem w wyszukiwarce.
W kazdym razie od 30 kwietnia do 3 maja w Gdansku
odbedzie Hevelius Festival
czyli
... Festiwal Piwa im. Jana Heweliusza - słynnego gdańskiego astronoma i piwowara - to okazja do poznania "repertuaru" browarów z różnych stron świata. Gdańska majówka będzie jedną z największych tego typu imprez w Polsce, stwarzając wystawcom możliwość spotkania z kontrahentami i sympatykami branży, a zwiedzającym świetną festiwalową zabawę.
Hmm z jednej strony żadnego ciekawego polskiego piwa ale z drugiej obecność SALM and Co gwarantuje obecność aparatur i być może piwa z browarorestauracji bo firma ta instaluje takie instalacje.
Tak czy tak plany majowe się mi trochę skomplikowały - zamiast Zwierzyńca być może wyjdzie Wyspa Sobieszewska albo Sopot i odwiedzanie festiwalu.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Hmmm, Zythuś, pomóż, bo nie widzę nigdzie info o piwach
W czasie gdy oglądałem tą stronę na górze był taki przelatujący pasek z firmami wśród których były nazwy browarów - same koncerny plus jeden nieznany mi niemiecki oraz SALM GMBH firma instalująca minibrowary. Teraz niestety nie ma tego paska
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Na Festiwalu w Gdańsku swoje stoiska/punkty będą miały m.in. browary takie jak:
-Kirin
-Lowenbrau
-Warsteiner
-Tucher
-Paulaner
-Grupa Radeberger
-Heineken Italy -Birra Moretti
-Zlotopramen
-Grupa Żywiec
-Grupa Carsberg Polska
Żałuje, że na tej liście nie ma ani jednego średniego/małego polskiego browaru.
Ps. Wydaje mi się że trzeba będzie odwiedzić tą impreze w silnym gronie forumowiczów i napić się wyrobów z niektórych browarów.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Na Festiwalu w Gdańsku swoje stoiska/punkty będą miały m.in. browary takie jak:
[ciach]...[/ciach]
Żałuje, że na tej liście nie ma ani jednego średniego/małego polskiego browaru.
Ps. Wydaje mi się że trzeba będzie odwiedzić tą impreze w silnym gronie forumowiczów i napić się wyrobów z niektórych browarów.
A ja ciekawym jest skąd tak dokładne info posiadasz. Ja jako potencjalny widz ślędze zmiany na stronie (ostanie były chyba z pół roku temu), zapisałem się na newsletter z tejże strony i nic nie otrzymałem, mieszkam w Gdańsku i myślę, że pierwsze plakaty o tak dużej imprezie w dłuższy weekend juz powinny się gdzies pokazać, a żadnych nie widziałem.
Podsumowując mam poważne wątpliwości czy impreza się odbędzie, u już zastanawiam się co innego robić w weekend majowy....
Pozdrav
"Jak sie nie ma co sie lubi, to się kradnie co popadnie..." - zasłyszane
A ja ciekawym jest skąd tak dokładne info posiadasz. Ja jako potencjalny widz ślędze zmiany na stronie (ostanie były chyba z pół roku temu)(...)
W takim razie chyba nie śledzisz dokładnie strony poświęconej temu festiwalowi. Jak BYK na głównej stronie jest napisane, jaka firma/browar będzie prezentował swoje produkty na tym festiwalu.
[QUOTE=abernacka]Na Festiwalu w Gdańsku swoje stoiska/punkty będą miały m.in. browary takie jak:
-Kirin
-Lowenbrau
-Warsteiner
-Tucher
-Paulaner
-Grupa Radeberger
-Heineken Italy -Birra Moretti
(...)QUOTE]
Przepraszam, ale muszę sprostować jedną informację. Browary: Kirin, Warsteiner, Lowenbrau oraz Heineken Italy -Birra Moretti będą reprezentowane przez tylko jedna firmę( Firmę Bordopol). Przepraszam wszystkich zainteresowanych za wprowadzenie w błąd .
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
W takim razie chyba nie śledzisz dokładnie strony poświęconej temu festiwalowi. Jak BYK na głównej stronie jest napisane, jaka firma/browar będzie prezentował swoje produkty na tym festiwalu.
No faktycznie, biję się w piersi, ale tak ważna informacja mogłaby być bardziej wyeksponowana, a nie schowana gdzieś tam w nagłówku strony..., której reszta nie bardzo się zmieniła. A chyba raczej powinno sie teraz pokazać na takiej stronie więcej informacji dlas zwiedzających targi, a nie wystawców. Co mnie jako widza obchodzi kiedy można rozstawiać, a kiedy zwijać stoiska.
Dzięki za wyostrzenie wzroku na ten napis malutkimi literkami w tym samym kolorze co reszta.
Pozdrawiam wszystkich
"Jak sie nie ma co sie lubi, to się kradnie co popadnie..." - zasłyszane
Znane są nareszcie godziny otwarcia Festiwalu Piwa:
W dniach 30.IV.-02.V.: od godziny 10,00 do godziny 02,00
a w dniu 03.V.: od godziny 10,00 do godziny 20,00
Natomiast Targi Piwne będą otwarte w godzinach od 10,00 do 18,00 każdego dnia.
Comment