2005.08.27 - wystawa "Człowiek i zwierzęta na etykietach piwnych", Ciechanowiec

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

No, jeśli tylko "nieco" tego piwa, to może rzeczywiście uda się więcej?
    Będę na 98%.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Dzięki Kol. lzkamilowi mam kilka nowych zwierzątek.
      Serdeczne podziękowania.

Comment

• nikita_banita
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 1363

O której planowane jest otwarcie i czy można będzie zakotwiczyć się na jakiś nocleg?

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Matoł ze mnie - nie podałem godziny.
          Otwarcie o 12.00. Noclegi są przewidziane, miejsce jest. Proszę o konkrety.

Comment

• grzech
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.04
            • 4592

Za sprawą Kol. slavoy'a szklanki z miśkami (i nie tylko) znalazły się już w Ciechanowcu.

Comment

• Piecia
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.02
              • 3312

jeśli nie wypadnie mi nic pilnego - 27 powinienem byc w Ciechanowcu - oby, oby... wszak ostatnio same niespodzianki i wiem, ze niczego pewnym byc nie mogę...
              Koniec i bomba,
              Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• grzech
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.04
                • 4592

Dziś warzy sie piwo jałowcowe, zaś wystawa jest niemal gotowa.

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

No i zgotowana.

Dzięki staraniom Kol. nikity-banity wcześniej wspomniane "nieco" powiększyło się do "całkiem, całkiem".

Zdrowie Przemka.

Comment

• grzech
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.04
                    • 4592

Ukazała sie informacja w białostockiej "Wyborczej". Widziałem tylko wersje elektroniczną. Sympatyczna Pani Redaktor nieco zamieszała, podała parę niepotrzebnych danych, pominęła inne. Między innymi zamiast 1200 etykiet, jest 120.

Beciku - ja podałem pani, że zbierasz portery. Ona sama dodała, że ciemne.

Comment

• lzkamil
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 3611

Z ostatniej chwili!
                      Jutro przejeżdżam przez Wawę na wystawę do Ciechanowca i zgarniam Marusię. Jakby ktoś z szanownych Warszawiaków chciał się zabrać to będą 3 wolne miejsca w skodzince, powrót w niedzielę. Grzech potwierdził że spanie w Ciechanowcu (standard turystyczny ) byłoby załatwione.
                      Przepraszam że tak na ostatnią chwilę ale dopiero teraz mi wyszło że mogę jechać. W razie czego proszę o info do jutra do 6 rano.
                      Last edited by lzkamil; 2005-08-26, 19:38.
                      Lepszy jabol pod okapem
                      niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• nikita_banita
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 1363

Grzegorzu jesteś Wielki!
                        Wystawa zorganizowana jest z rozmachem, a do tego bardzo profesjonalnie. Eksponaty są połączone w podgrupy tematyczne i wyeksponowane w ciekawy sposób. W dwóch salach wystawienniczych można oglądać: w pierwszej "piwne et. a człowiek", a w drugiej "piwne et. a zwierzęta". Podziwiać można też Slavoyowe szkła z misiami i wafle bawarskie. Wielce żałuję, że nie miałem aparatu fotograficznego.

Kto zapowiadał się na otwarcie, a nie przyjechał może tylko żałować. Grzegorz wygłosił referat, który laikom w temacie etykiet rozjaśniał w głowie oraz tłumaczył klasyfikację i podział wyeksponowanych etykiet. Otwarto wystawę, a po pierwszych emocjach pracownicy Muzeum zaprosili nas na poczęstunek: podano kiszkę i babkę ziemniaczną, bigosik, kiełbaskę jałowcową, smalczyk do chlebka i cudowne ogóreczki małosolne. Podano również piwo jałowcowe oraz inne wyroby ludzkiego geniuszu piwowarskiego . Spotkanie w sposób naturalny przeszło do mniej oficjalnej części.

Grzegorz włożył wiele pracy w przygotowanie wystawy, ale nie był to czas stracony. Ubolewam tylko nad tym, że musieliśmy tak szybko opuścić Ciechanowiec. Wielkie podziękowania Grzegorzowi oraz innym pracownikom muzeum.
                        Last edited by nikita_banita; 2005-08-27, 19:50.

Comment

• pepu
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2004.07
                          • 6

Grzegorzu, dzięki serdeczne za znakomitą wystawę i tym samym świetny dzień. Gdyby choć część moich profesorów przygotowywała sie do swoich wystapień tak jak TY, to zastanawiałbym się nad 2 kierunkiem! Naprawdę zazdroszczę wiedzy, zdolności organizacyjnych i cierpliwości.
                          Wystawa jest naprawdę ciekawa, nawet dla takich laików piwnych jak ja (ze względu na baaaardzo ograniczoną pojemności ciałka mało mogę spożyć ) Samo podejście do tematu i potraktowanie etykietki jako dziełka sztuki, jest nader interesujace, a zawężenie do określonej tematyki w ogóle strzałem w dziesiątkę. Jak mówiłeś, dopiero zobaczenie tylu etykietek w jednym miejscu sprawia, że można sobie uświadomić ich odrębność, a tym samym indywidualne piękno i artyzm.
                          Dzięki bardzo za gościnę i cudownie smakowite jedzonko w trakcie i po wystawie.
                          Pozdrawiam serdecznie

Comment

• lzkamil
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.01
                            • 3611

Grzechu - wielkie dzięki za wspaniałe zorganizowanie wystawy i przyległości! Pepu i Nikita już tyle napisali że trudno jeszcze coś dodać, podpisuję się wszystkimi łapami pod ich opinią. Z Marusią możemy jeszcze tylko podziękować za dzisiejsze oprowadzenie po skansenie.
                            Pozdrowienia dla Stanisława, dzięki za degustację klukówki
                            Kto nie był niech żałuje. Na pocieszenie - wystawa będzie jeszcze jakiś czas, a Ciechanowiec i okolice są stworzone na dłuższe lub krótsze wypady.
                            Dzięki Grzechu!
                            Lepszy jabol pod okapem
                            niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

Chciałem podziękować przedmówcom za uświetnienie otwarcia swą obecnością. Podziękowania kieruję do Kolekcjonerów: becika, sopisty, beny'ego, slavoya oraz ergie'go.
                              Wielkie dzięki dla Kochanych Sponsorów: Browaru Kormoran oraz nikity-banity.
                              W uzupełnieniu chciałem dodać, iż podano jeszcze pieróg drożdżowy autorstwa mojej teściowej.
                              Wystawa będzie czynna do 15 października.

Comment

• nikita_banita
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
                                W uzupełnieniu chciałem dodać, iż podano jeszcze pieróg drożdżowy autorstwa mojej teściowej.

Ja dla uzupełnienia dodam jeszcze, że na deser podano przepyszną szarlotkę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X