2005.08.27 - wystawa "Człowiek i zwierzęta na etykietach piwnych", Ciechanowiec

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beny
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2001.03
    • 984

a ja czekam na jakiś fotoreportaż :-)
    Z piwnym pozdrowieniem
    Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• nikita_banita
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 1363

Niestety fotografował tylko reporter z gazety, ale kto się będzie wybierał na wystwę, a ma możliwość zabrania ze sobą odpowiedniego sprzętu to zachęcam go do tego, bo wystawa wizualnie bardzo dobrze się prezentuje.

Comment

• grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

Fotografował też mój kolega, który obiecał coś podesłać, a także nasz nadworny fotograf, którego nie mogę złapać.

Comment

• nikita_banita
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.06
          • 1363

Może jakiejś soboty zmówić się i wpaść pooglądać wystawę? Kto byłby chętny?

Comment

• Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Wystawa była super!!!
            Nie napiszę, że byłam zaskoczona poziomem, bo by się Grzech obraził, ale naprawdę, bardzo interesująco poprowadzony wstęp, na luzie, dowcipnie i przystepnie, wystawa pięknie skomponowana, jedzonko pyszne, towarzystwo przednie, a okolica zwaliła mnie z nóg swoją urodą. Juz samo Muzeum, umiejscowione w pałacu w obrębie parku wystarcza, żeby chcieć tam jeszcze raz przyjechać

Niestety, daliśmy wszyscy ciała z tym brakiem aparatu, a głównie ja, bo w ferworze przygotowań porannych zapomniałam o nim A było co fotografować - nie tylko, jeśli o wystawę chodzi)

Chciałabym też nadmienić, że bardzo udała się (chyba) edukacja piwna uczestników imprezy - gościom bardzo smakowały piwa z BK oraz Franziskaner, przeprowadzili ze mną wywiad - rzekę nt. rodzajów piwa, piwowarstwa domowego itp., generalnie się dowiedzieli, że piw jest trochę więcej rodzajów, niż nam oferują polskie browary i być może coś z tego będzie Aż żałowałam, że nie mogłam przywieźć jakichś domowych piwek na spróbowanie

W ogóle Grzech stanął na wysokości zadania, a właściwie to zdecydowanie wyżej, wielkie dzięki i postaram się po Zlocie wpaść choć na dzionek porowerkować po przeuroczej okolicy
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• grzech
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.04
              • 4592

Nie pozostaje mi nic wspólnego, jak ponowić zaproszenie do Ciechanowca w celu podziwiania wystawy, czy już tylko samego muzeum i okolic. No i jakieś trzeba bedzie wykonać.

Comment

• Piecia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.02
                • 3312

ani sieci, ani wystawy - na otwarciu mnie nie było, ale jak się uda może Ciechanowiec odwiedzę...ale ostatnio nic się nie udaje
                Koniec i bomba,
                Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Udało mi się wczoraj dotrzeć do Ciechanowca. Samo muzeum,mieszczące się w XIX-wiecznym pałacu znajduje się na terenie pięknego skansenu gdzie doskonale można spędzić wolne dni wśród pieknych podlaskich rajobrazow, a przede wszytkim ciszy.

Wystawa urządzona znakomicie, tematycznie, przejrzyście, z ciekawymi opisami, dzięki niej sam zauwazyłem na etykietach to czego wcześniej nie widziałem.

Pośrodku każdej z sal (wystwa była na dwóch) znajdowały się na jednej z nich podstawki bawarskie, na drugiej szkło piwne z kolekcji naszego Slavoya.

Sądżę, że dzięki niej potencjalny piwosz zacznie naprawdębaczniej zwracać uwagę na to co jest na etykiecie,a kto wie,czy nie zacznie zbierać.

Wielki ukłon dla Grzecha za tak doskonale zorganizowana wystawę, czekamy na nastepną

Pragnę Grzesiow podziekować za poświęcenie czasu, a także za doskonałą kiełbaskę, smaczny poczęstunek piwem jałowcowym, oraz za pomoc w dotarciu na zamczysko.

Twoje zdrówko
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Muzeum Rolnictwa im. ks. K. Kluka w Ciechanowcu, miejsce gdzie jest wystawa "Człowiek i zwierzęta na etykietach piwnych"
                    Attached Files
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

jedna z sal
                      Attached Files

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

jedna z tematycznych plansz (na tej akurat są etykiety na których motywem przewodnim jest kobieta), wszystkie "tematy" były starannie opisane
                        Attached Files

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

pośrodku pierwszej sali były wystawione bawarskie podstawki, część pochodzi z kolekcji Grzecha, część z kolekcji Piwowara (jesli cos pokręciłem Grzechu to mnie popraw)
                          Attached Files
                          Last edited by becik; 2005-09-05, 16:51.

Comment

• becik
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

natomiast pośrodku drugiej sali było "misiowe" szkło, zgadnijcie z czyjej kolekcji....

mam więcej fotek ale juz ich umieszczać nie będę, kto jest ciekawy niech bierzy do Ciechanowca

wystawa "1 klasa", przygotowana przez przez właściwego człowieka

za zdrówko Grzecha
                            Attached Files

Comment

• grzech
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.04
                              • 4592

Co do wafli - sporo otrzymałem od Piwowara, zaś obok mnie "wystawił się" ergie.

Comment

• Kolesław
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.03
                                • 1130

Jestem ciekawy niezmiernie. Do kiedy można wpadać?

Comment

Przetwarzanie...
                                X