W Ołomuńcu odbędzie się kolejna edycja festiwalu. W zeszłym roku było po prostu rewelacyjnie zarówno pod względem piwnym jak i zabawowym (np.: świetne cygańsko morawskie kapele grające do upadłego i tańce na stołach). W tym roku będzie jeszcze lepiej bo swoje stoisko zapowiada Svet Piva na którym przedstawi austriackie, czeskie i morawskie minibrowary oraz piwa domowe i czeskie piwowarstwo domowe.
Jedzenie jest tam super,polecam zajrzenie do mojej relacji z zeszlego roku.
Poza stoiskiem Svet-a, będą 22 browary przemysłowe. W sumie organizatorzy zapowiadają 150 marek piwa.
Do tego obok Ołomuńca w Prostejovie świetna browarorestauracja U Krale Jecminka.
Tak więc szczerze polecam. Piszę tak późno bo nie były znane szczegóły (nie był pewny udział SvetaPiva).
Ja niestety ze względu na kontuzję nogi się nie wybiorę czego bardzo załuję.
Noclegi polecam w Poets Corner Hostels - mają stronę www. Bliziuteńko Starówki i miejsca festiwalu, tanio i miło. Właściciele mówią świetnie po angielsku tak więc nie ma problemów komunikacyjnych gdyby ktoś miał problem z czeskim.
Przy okazji polecam odwiedzenie w Ołomuńcu knajpy Ponorka - to jest to co tygrysy w Czechach i MOrawach lubią najbardziej.
Jedzenie jest tam super,polecam zajrzenie do mojej relacji z zeszlego roku.
Poza stoiskiem Svet-a, będą 22 browary przemysłowe. W sumie organizatorzy zapowiadają 150 marek piwa.
Do tego obok Ołomuńca w Prostejovie świetna browarorestauracja U Krale Jecminka.
Tak więc szczerze polecam. Piszę tak późno bo nie były znane szczegóły (nie był pewny udział SvetaPiva).
Ja niestety ze względu na kontuzję nogi się nie wybiorę czego bardzo załuję.
Noclegi polecam w Poets Corner Hostels - mają stronę www. Bliziuteńko Starówki i miejsca festiwalu, tanio i miło. Właściciele mówią świetnie po angielsku tak więc nie ma problemów komunikacyjnych gdyby ktoś miał problem z czeskim.
Przy okazji polecam odwiedzenie w Ołomuńcu knajpy Ponorka - to jest to co tygrysy w Czechach i MOrawach lubią najbardziej.
Comment