Cóż wszyscy jeżdżą do Jasenika, a nikt do Berlina.
No cóż ma to na pewno związek z kosztami takiej podróży. wiadomo w Czechach jest taniej niż w Niemczech. Bo obu imprez nie ma co porównywać - wiadomo, że ta w Berlinie obfituje w większy wybór piw.
Cóż wszyscy jeżdżą do Jasenika, a nikt do Berlina.
Jak policzyłem koszty takiej wyprawy to ...długo nie pojadę do Berlina
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Takeśmy sobie gadali z Tabletka i CarlBergiem i wydumaliśmy, że jeśli w sobotę pogoda będzie pod psem (tzn. jeśli będzie padał deszcz) to olewamy Jesenik (wszak tam imprezka odbywa się na powietrzu, zatem przy deszczu kiepskawo by było) i jedziemy bezpośrednio do Marcopoloka.
Ja tam z cukru nie jestem ... wierzę, że tylko trochę popada ( patrz prognoza dla Jesenika ), nie będę sobie odmawiał tej piwnej przyjemności...
W dzień imprezy w Nydku też straszono wielkim deszczem a tylko pokropiło i było na " 102 ".
Jak pochód to pochód - trzeba iść !
Leje jak z cebra, ale twardzielska wycieczka do Jesenika się szykuje Mam nadzieję, że w górkach będzie trochę bardziej sucho, bo jak tak ma naparzac cały dzień i to ognisko u Marcopoloka chyba pod dachem zrobimy
Czekamy więc na prezenty z Czech i spotykamy się u Marcopoloka. A w sprawie pogody to się nam ostanio Naczelnik rozleniwił. W końcu to jego sekcja. No Naczelny a może by tak jakieś słoneczko, tylko nie tak, jak ostatnio. Proszę bez zbytnich upałów.
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...
Comment