Bardzo ciekawie to wygląda. Ja bym się wybrał i na otwarcie i na zamknięcie. Może jakaś grupa forumowiczów i wspólny stolik? Nie musi być przy orkiestrze
Od 17 września ART - zmień datę.
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2005-08-09, 11:57.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Bardzo ciekawie to wygląda. Ja bym się wybrał i na otwarcie i na zamknięcie. Może jakaś grupa forumowiczów i wspólny stolik? Nie musi być przy orkiestrze
My, częstochowscy forumowicze zapraszamy z całego serca Przybywaj, Zythumie
Przyznaję, że jak na taką ilość zapewnionego jedzenia i picia, to cena jest w porządku.
Ja pozostanę jednak wierny Oktoberfestowi w łódzkim Peronie 6, gdzie będą oktoberfestowe piwa W litrowych kuflach, jak tradycja nakazuje.
Zastanawiam się, jak szybko odezwie się tu jakaś forumowa maruda, grzmiąca że Oktoberfest to obca tradycja i nie powinno się go świętować
Przyznam, że miałem ochotę pojechać na Chmielaki, bo jedzie grupa z Bractwa Piwnego, ale nie wydolę finansowo. Tak węc zostaje Oktoberfest w Łodzi w Peronie 6.
Ja bym się wybrała ewentualnie na zakończenie, bo w czasie otwarcia będę brykać na weselu w Białymstoku Oczywiście swój przyjazd uzalezniam od zgłoszeń innych forumowiczów, bo sama nie zamierzam się bawić
Przecież można pojechać i do Łodzi i do Częstochowy Myślę, że na Giełdzie w Ciechanowie możemy pogadać o konkretach wyjazdu. Ja się piszę albo na początek, albo na koniec, albo na oba jeżeli tylko będą chętni. A nawet sam pojadę
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Z tego co wiem, jest to jedyny oficjalny (za przyzwoleniem) Oktoberfest w Polsce.
Ta beczka wisi nad wejściem i pęknie na otwarciu Oktoberfest
A co świadczy o oficjalności? Ktoś wydaje jakiś certyfikat czy co? Dla mnie wyznacznikiem "Oktoberfestowatości" jest obecność piwa warzonego specjalnie na Oktoberfest. A takowe w Łodzi będzie, przynajmniej z dwóch browarów (w zeszłym roku były Paulaner i Loewenbraeu).
Jeśli chodzi o pozwolenie od browarów, to na to Łódź nie musi narzekać - skoro dostajemy piwo, to browary zapewne o tym wiedzą
A Łódź jest poruszona, bo w zeszłym roku było fajnie
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...
**Co na Ciebie czeka?**
- Niezliczone rodzaje piw, w tym lokalne browary i wyjątkowe piwa �
- Pyszne jedzenie �����
- Muzyka i taniec, które rozgrzeją atmosferę
Comment