W łódzkim "Peronie 6" jest świetna atmosfera, ale taka bardziej "ogólnopiwna". Przyznać muszę, że dużo bardziej "Bawarsko" jest w Częstochowie. Poważnie rozważam wizytację tej imprezy...
2005.09.17-10.02: Oktoberfest, Częstochowa Bavarianhaus
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BoryskoNo pewnie! Łódź jest do tego stopnia poruszona, że zaczyna rozważać ewentualność osobistego przetestowania autentyczności tego Oktoberfestu
Tylko zdradź mi tajemnicę - co zrobicie z tymi elementami menu:
(...)
3. 1 kg golonki - w miarę możliwości kuchni inne mięsa do wyboru - żeberka, boczek, szynka,lub kiełbasek bavarskich cielęcych z pełnym werniszelem (dodatkami)
4. Część półmiska (20dkg) wędlin na głowę.
(...)
Dziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuMożna wykonać małą wyprawę... czemu nie
(...)
3. 1 kg golonki - w miarę możliwości kuchni inne mięsa do wyboru - żeberka, boczek, szynka,lub kiełbasek bavarskich cielęcych z pełnym werniszelem (dodatkami)
(...)
Pomożemy!! W razie czego zapakujemy i zabierzemy do domu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BoryskoNo pewnie! Łódź jest do tego stopnia poruszona, że zaczyna rozważać ewentualność osobistego przetestowania autentyczności tego Oktoberfestu"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
4. Część półmiska (20dkg) wędlin na głowę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum[url]
Bardzo ciekawie to wygląda. Ja bym się wybrał i na otwarcie i na zamknięcie.
Czyżby totalna zmiana światopoglądu! Popieram! Precz z lewicową zaściankowością!
Comment
-
-
No widzisz? Nie rozwijając tematu akurat zaściankowość jest związana ściśle z prawicą A moją wypowiedź wyrwałeś z kontekstu to a) a b) co Twój post ma wspólnego z tematem?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuMożna wykonać małą wyprawę... czemu nie
(...)
(...)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Zadeklarowałam, że do domu wezmę, a nie, że pożrę to na miejscu
Mogliby też piwka lać na wynos
Comment
-
-
Tak mi się wydaje, iż właściciel jest człowiem dość otwartym na propozycje. Pewnie uda się coś wynieśćLast edited by arzy; 2005-08-10, 12:50."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaZadeklarowałam, że do domu wezmę, a nie, że pożrę to na miejscu
Mogliby też piwka lać na wynos
Ja to tak zrozumiałem, że gdybyś jakiegoś małego kawałeczka nie mogła już dojeść to poprosisz o zapakowanieDziku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzikuJa to tak zrozumiałem, że gdybyś jakiegoś małego kawałeczka nie mogła już dojeść to poprosisz o zapakowanie
Comment
-
-
Jestem właśnie po rozmowie z właścicielem knajpki. No i okazało się, że ze 100 miejsc na imprezę otwarcia jest już zarezerwowanych 73!!! To znaczy decydować trzeba się szybko. Z kolegą MSTE zebraliśmy już 8-osobową grupę z Łodzi i pytamy: kogo jeszcze spotkamy z Forumowiczów?
PS. Szef zachęcał, że warto być od samego początku, w sobotę 17.09 o 12.00 bo ta wielka beka Warsteinera leci dla wszystkich za friko!
Comment
-
Comment