2005 - Biskupin - Festyn Archeologiczny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

2005 - Biskupin - Festyn Archeologiczny

Wczoraj zakończył się tegoroczny Festyn Archeologiczny. Poświęcony był wikingom. Tym razem wygospodarowaliśmy na przyjazd tylko jeden dzień - więc we wszelkich festynowych rozrywkach przyszło brać udział bardzo intensywnie.
    Nie będę się rozwodził nad kwestiami archeologicznymi, chociaż pod tym względem impreza była bardzo udana.
    Jeśli chodzi o piwo i piwowarstwo... W tym roku praktycznie nie było ani jednego ani drugiego
    Sponsorem odbywającej się na Ziemi Pałuckiej imprezy został silnie związany z regionem Browar Żywiec To do razu wyjaśnia dlaczego po raz pierwszy od kilku lat nie spróbowałem ani nie przywiozłem sobie z Festynu piwa. Po prostu piwa nie było. Natomiast wszędzie gdzie tylko można stały parasole Żywca. Cóż - zapłacili to mają. Pomimo, że wśród sponsorów imprezy cały czas widnieje logo browaru w Żninie - jego stoiska na festynie nie było. Co więcej - wiata, którą kilka lat temu wybudował sobie żniński browar i pod którą prezentował warzenie piwa, została zawłaszczona przez Żywiec. Tylko obsługa była albo nieobecna, albo jeszcze mniej rozmowana i dużo mniej kompetentna niż rok wcześniej.
    A pomyśleć, że rok temu tak bardzo narzekałem
    Cóż - mam za swoje. Piwa nie było, warsztat bednarski też zniknął z ekspozycji.
    W połączeniu z informacją o kłopotach żnińskiego browaru robi się już w ogóle mało ciekawie.
    Cóż - za rok znów będę na Festynie Archeologicznym. Oby piwo wróciło na ta imprezę...
    Attached Files
    Dziku

• dziku
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.12
    • 1992

Stoisko Browaru Żywiec. Rok temu było tu jeszcze logo Żnina...
    Attached Files
    Dziku

Comment

• dziku
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.12
      • 1992

Eksponaty związane z warzeniem piwa.
      Niby te same co rok temu. Zwraca jednak uwage pewien element niezwiązany z samym warzeniem, natomiast z polityką wobec konkurencji - jak najbardziej. Cóż... jest to pewiem symbol
      Attached Files
      Last edited by dziku; 2005-09-26, 10:21.
      Dziku

Comment

• dziku
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.12
        • 1992

A tak wygląda Żywiecka Brzeczka Festynowa...
        Smacznego.
        Attached Files
        Dziku

Comment

Przetwarzanie...
        X