Jak w tytule - 28 stycznia wręczony zostanie medal Piwo Roku 2005 dla piwa Perła Mocna z Lublina. Spotkanie z tej okazji odbędzie się w Łodzi. Tytuł przyznaje Bractwo Piwne na podstawie wyników konkursów piwnych danego roku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Nich ktoś zmieni w tytule datę na 2006 z łaski swojej
A możesz mi wytłumaczyć dla czego??
Najczęściej konkursy tego typu są z datą wsteczną. Przecież wybiera sie produkt roku ubiegłego roku a nie tego. Skąd mają wiedzieć teraz konsumenci jakie im piwo zasmakuje w tym roku. Jest ta sama analogia co do konkursu "piwo roku browar biz".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Najczęściej konkursy tego typu są z datą wsteczną. Przecież wybiera sie produkt roku ubiegłego roku a nie tego. Skąd mają wiedzieć teraz konsumenci jakie im piwo zasmakuje w tym roku.
A tacy konsumenci samochodow z góry są poinformowani jaki samochód MA SIĘ IM PODOBAĆ w rozpoczętym roku.
Może więc marketing Perły próbował już - zakulisowo - wpłynąć na Shlangbauma
Jakoś nie znalazłem wzmianki o tej imprezie na forum.
Uroczystość nadania tytułu Piwo Roku 2005 zorganizowana została w Łodzi przez Bractwo Piwne, stąd dokładne informacje na jej temat znajdziemy właśnie na stronie Bractwa. Laureatem tegorocznej edycji konkursu została Perła Mocna z Lublina. Browar promował się znakomicie: do wyboru była Perła Chmielowa i Mocna, lana w firmowe szkło (a nie jakieś tam plastiki), które dziwnym trafem w wielu przypadkach wędrowały do toreb degustatorów
Impreza godna uwagi z dwóch powodów: po pierwsze jest kolejną piwną imprezą w naszym kalendarzu, po drugie stała się spontanicznym miejscem spotkania chyba całej łódzkiej grupy forumowej.
Za świetne towarzystwo i mile spędzony czas chciałbym podziękować wszystkim, którzy byli obecni i zasiedli w forumowym "kółku dyskusyjnym".
No i padł pomysł reaktywowania "Łódzkich Warsztatów Literackich"
W Łodzi byłem i Perłe piłem, była pyszna.
Spotkałem kilku forumowiczów, z którymi udało mi się zamienić kilka słów.
Podsumowując krótko impreze mogę stwierdzić, że jest coraz lepiej organizowana. Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie jeszcze lepsza i jeszcze większa i że zostanie zauważona przez media.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Została zauważona przez media, jak nigdy dotąd. W tym samym czasie, kiedy zaczynaliśmy się bawić, doszło do tragedii na Śląsku - więc chyba ze zrozumiałych względów media w większości nie kontynuowały naszego tematu.
Spotkanie z Krzysztofem Żurawskim pivaria książki "Piwo w Szczecinie do roku 1945" odbędzie się w 9.11. (czwartek) w Książnicy Pomorskiej w Szczecinie, ul. Podgórna 15/16 o godz. 17.
Kontynuacja zapoczątkowanej w 2023 r. tradycji odwiedzania grobów zmarłych członków Bractwa Piwnego. W tym roku odwiedzamy groby zmarłych członków.:
- Marek Suliga, godz. 11.15, cmentarz "Mania" w Łodzi;
- Zbigniew Olobry, godz. 12.30, cmentarz "Doły" w Łodzi.
Zasady i Regulamin przyznawania tytułu Gospoda ROKU
§ 1
Nagroda Gospoda Roku jest nagrodą przyznawaną lokalom spełniającym poniższe kryteria: .
- min. 3 gatunki piwa
- min. 2 nalewaki z piwem
- min. 1 nalewak z piwem z browaru regionalnego (małego,...
Wizyta tam, to wynik takiego śledztwa w sprawie browaru BeerMood, który jak ktoś zasygnalizował zakończył swoją działalność.
Jednak później dowiedziałem się, że BeerMood działa, ale na innym adresie. Dlatego też tam pojechałem będąc w Odessie.
Dotarcie na miejsce, mimo...
Comment