2006.05.13 - Gala Piw i Browarów Małopolski w Krakowie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    zaproszeni do zwiedzania browaru:
    e-prezes
    MarcinKa
    Shlangbaum
    slawekkazek
    berdo
    berdomałżonka
    abernacka (?)
    bahtol
    mała korekta są jeszcze dwa miejsca!

Comment

• berdo
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.07
      • 100

To co? Spotykamy się o 12 w głównej sali CK, czy gdzieś indziej?

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika berdo
        To co? Spotykamy się o 12 w głównej sali CK, czy gdzieś indziej?
        ano!

obecność wraz z piwem do degustacji:
        e-prezes
        kayas
        Titus_fox (?)
        Shlangbaum
        berdo
        Publius (?)
        wg2 (?)
        Kalot (?)

pozostali uczestnicy:
        slawekkazek
        Garus
        wartburg
        MarcinKa
        qbaskas
        dudzik17
        PiwowarekC-K (?)
        trasat23
        Martwiak
        bahtol
        nitka (?)
        pIvo
        miłosz3
        cez
        i jak mniemam masę innych osób

zaproszeni do zwiedzania browaru:
        e-prezes
        MarcinKa
        Shlangbaum
        slawekkazek
        berdo
        berdomałżonka
        bahtol
        nitka (?)

i to już ostatni komunikat. do zobaczenia jutro!

Comment

• Shlangbaum
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          mała korekta są jeszcze dwa miejsca!
          Do zwiedzania browaru listę zamknęliśmy Gohan'em - informację podaję po telefonicznej konsultacji z e-prezesem

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• daniel01d
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.05
            • 6

kraków

cze!! a w ktorym dokladfnie miejscu jest ta giełda w krakowie????

Comment

• Shlangbaum
              • 2005.03
              • 5828

Nie wiem czy śmiać się czy płakać...

Moje uporządkowane spostrzeżenia po imprezie:

1. e-prezes jest wielki, że potrafi współpracować z pajacami.
              2. Bractwo Piwne to grupa wzajemnej adoracji, która nie potrafi nic zorganizować.
              3. Szef krakowskiego bractwa - Pan Kazimierz nie potrafi podczas przemówienia sensownie zdania sklecić (browar.biz to dla niego "biz", paskudnie przekręcił nazwisko e-prezesa i wogóle nie wiedział o co mu chodzi i bełkotał).
              4. Część członków bractwa nie zna się na piwie i podczas rozmów nawet nie rozróżnia gatunków.
              5. Podczas wręcznia jakiegoś tam medalu jakiemuś handlowcowi z Carlsberga wyglądało to jak włażenie komuś bez wazeliny w odbyt, bo ten człowiek sam się przyznał, że o piwie wie niewiele i dopiero po referacie Masumiego (chwała mu za referat ) dowiedział się czegoś o browarnictwie w Galicji, co argumentuje moją tezę, że honorowymi tytuami bractwo obdarza tych, którzy się wkupią darmowymi fantami.
              6. Pan Kazimierz i ten drugi tam najważniejszy mówili o tym, że Bractwo Piwne to elita... tylko nie wiem czego: opojów czy nieudaczników Od jakiegoś tam czasu słyszałem, że zapraszają na "załatwiony" przez nich darmowy obiad w C.K. Browarze po czym kazali nam po 15 zł wyciągnąć
              7. Ta kobitka z BP zachowuje się jakby wszystkie rozumy zjadła i jej chamskie odzywki z pewnością nie zachęcają do uprawiania "kultury piwnej".
              8. Bractwo piwne nie zaprosiło prawie nikogo poza soba samym i towarzystwem Pana byłego Wojewody Adamika, który może i równy chłop jest ale sam z trzema kolegami tłumu nie uczynił. LajboCKi oczywiście też w znacznym stopniu olały imprezę więc w tym miejscu usprawiedliwiam BP.
              9. Duże podziękowania dla Pana Jadowskiego z browaru Imielin, który poza przywozem kilkudziesięciu piw opowiedział też wiele ciekawych rzeczy.
              10. Duże podziękowania dla Masumiego, bo bez jego referatu impreza by padła.
              11.Podziękowania dla Pani Krystyny - piwowara z C.K. Browaru za oprowadzenie po warzelni/fermentowni i przekazaniu dociekliwym LajboCKowm wielu interesujących informacji.
              12. Podziękowania również dla Pana Kurka z hurtowni alkoholi Frajda 2. który zainteresował się bardzo wyrobami domowych browarników i postanowił otworzyć przed nimi pewna ciekawą inicjatywę
              13.Podziękowania dla Pana Jabłońskiego z browaru Stary Kraków, bo gdyby nie On to na szumnie nazwanej Gali lany byłby tylko...Okocim
              14. NAJWIĘKSZE podziękowania dla e-prezesa, który przekonał dwie firmy do zasponsorowania domowych browarników i poszerzania poprzez darmowe upominki idei browarzenia w domu a także przekonał Tomasza Jabłońskiego do uczestnictwa w imprezie bo Bractwo Piwne by tego nie zrobiło.

DEKLARACJA NA KONIEC SMUTNYCH ROZWAŻAŃ:
              Zrobię wszystko, by namówić LajboCKi do sprawnego działania i by odebrać żałosnemu Bractwu Piwnemu organizację wszystkich imprez piwnych w Krakowie - stać nas na to by je zrobić lepiej. Nie będziemy się pajacami przejmować.
              Enter.

Comment

• berdo
                • 2005.07
                • 100

W galerii dodałem kilka zdjęć z tej imprezy.

Comment

• Shlangbaum
                  • 2005.03
                  • 5828

Berdo się nie chwali ale jego stout był bardzo wysoko oceniany przez degustujących. Wszyscy żałowali, że się szybko skończył...
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-05-13, 20:09.

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

A tak swoją drogą to Tomasz Jabłoński stwierdził, że piwa domowe nie są czyste mikrobiologicznie i są kwaśne wszystkie
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-05-13, 20:10.

Comment

• berdo
                      • 2005.07
                      • 100

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                      Berdo się nie chwali ale jego stout był bardzo wysoko oceniany przez degustujących. Wszyscy żałowali, że się szybko skończył...
                      Byłaby jeszcze jedna butelczyna, ale nieszczęście w szczęściu, że po drodze z CK do Krakusa spotkałem znajomego, któremu już dawno ją obiecałem
                      LajboCKom gratuluję koźlaczka i bardzo proszę o następne wspólne warki, bo piwo jak TPSA zbliża...

Comment

• adam16
                        • 2001.02
                        • 9865

Tylko pozazdrościc. Gdyby nie okoliczności to miałbym spory problem gdzie wybyć - Wrocław czy Kraków. A tak tylko żal, że nigdzie nie można było być
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• fukfuk
                          • 2003.09
                          • 175

DEKLARACJA NA KONIEC SMUTNYCH ROZWAŻAŃ:
                          Zrobię wszystko, by namówić LajboCKi do sprawnego działania i by odebrać żałosnemu Bractwu Piwnemu organizację wszystkich imprez piwnych w Krakowie - stać nas na to by je zrobić lepiej. Nie będziemy się pajacami przejmować.
                          Enter.

Bractwo Piwne Łódź. Byłem tam. Nie twierdzę, że impreza była super. Ale była. Dotychczas wydawało mi się, że Wy - LajboCKi i Bractwo w Krakowie - współpracujecie. Ta impreza na obu serwisach - tym, czyli Browaru.biz i Bractwa - była przedstawiana jako wspólna.

Comment

• yoopy
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2004.11
                            • 17

no coz dobrze ze byl browar.biz i bylo z kim pogadac;-) podziekowania dla e-prezesa i reszty ekipy z tego grona :-)
                            Lubie kiedy sie zieleni, lubie jak sie piwo pieni...;-)

Comment

• ergie
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.05
                              • 1041

Moje uporządkowane spostrzeżenia po imprezie: (...)
                              Trzy wnioski, które mi się nasuwają po przeczytaniu tego posta:

1) Bogu dziękuję, że nadmiar pracy nie pozwolił mi być na tej imprezie
                              2) Na całe szczęście nie czuję się już LajboCkiem, a z BP się rozstałem
                              3) Shlangi dupkiem byłeś, dupkiem jesteś i dupkiem pozostaniesz

Amen.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez ergie; 2006-05-13, 22:58.
                              Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                              ------------------------------------------------------------------
                              Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• ergie
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.05
                                • 1041

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fukfuk
                                Bractwo Piwne Łódź. Byłem tam. Nie twierdzę, że impreza była super. Ale była. Dotychczas wydawało mi się, że Wy - LajboCKi i Bractwo w Krakowie - współpracujecie. Ta impreza na obu serwisach - tym, czyli Browaru.biz i Bractwa - była przedstawiana jako wspólna.
                                Adaś byłeś niestety w błędzie. Symbioza tzw LajboCKów i krakowskiego kręgu BP to zjawisko, którego jako prostak piwny zrozumieć nie jestem w stanie.
                                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                                ------------------------------------------------------------------
                                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

Przetwarzanie...
                                X