"Komitet Inicjatyw Lokalnych Wrzeszcz" organizuje, 28 czerwca (godzina i miejsce nie jest jeszcze znane) w Gdańsku konferencję naukową poświęconą Browarowi Gdańskiemu. Podczas tego spotkania będą przedstawione wszystkie materiały dokumentującą działalność browaru na Kóźniczkach jak i całego piwnego Gdańska. Niewykluczone, że będzie możlwiość odwiedzenia ów browaru tego samego dnia/wieczoru.
2006.06.28 - "Browar Gdański" - konferencja naukowa
Collapse
X
-
Jeśli po godzinie 17.00 to ja również zgłaszam akcesW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
trochę się na ten temat dowiedziałem...
nie będzie to konferencja, ale zwiedzanie browaru z zewnątrz z powodu przewidywanego b. duzego zainteresowania. Historię browaru przedstawi Stanisław Flis (Stowarzyszenie Archiwistów Polskich) oraz Jakub Szczepański (Politechnika Gdańska, wydz. Historii Architektury Polskiej). Wycieczka zacznie się 28 czerwca o godz.18.00 i potrwa ok 1,5
Comment
-
-
Miejscem skąd rozpocznie się "wędrówka po browarze" jest park Kuźniczki (na rogu ulic Wajdeloty i Kilińskiego). Wycieczka dla przypomnienia rozpocznie się o godzinie 18,00.
Comment
-
-
Zdjęcia
Zdjęcia z wycieczki już są zamieszczone w galerii, dzięki uprzejmości forumowiczów z www.forum.dawnygdansk.plZłośnica
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuTo ja proszę o informację, co naukowego było w tej konferencji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AdamPtrochę się na ten temat dowiedziałem... nie będzie to konferencja, ale zwiedzanie browaru z zewnątrz z powodu przewidywanego b. duzego zainteresowania. Historię browaru przedstawi Stanisław Flis (Stowarzyszenie Archiwistów Polskich) oraz Jakub Szczepański (Politechnika Gdańska, wydz. Historii Architektury Polskiej)."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Ogólnie była to taka kicha że nie warto pisać. Mocno się zawiodłem. Najpierw 20 minut była gadka o organizatorze "konferencji", później następne 20 min o założeniu parkowym znajdującym się tam przed budową browaru i kolejne 30 min o samym browarze, info przedstawione w dość nudny sposób, i nic nowego. Wycieczka po terenie to był szybki przelot między budynkami, około 15min. Nie weszliśmy do wnętrz browaru na co liczyłem najbardziej. Ogólnie-miało być pięknie a było jak zwykle...
Comment
-
Comment