hej mam pytanie odnośnie oktoberfest 2006. czy ktos moze z was sie wybiera, a moze znacie jakas stronke z rezerwacjami itd, albo czy ktos organizuje tego typu wyjazdy z polski z noclegiem itd
dzieki za info
A ja mam pytanie do tych, którzy mieli okazję być już w Monachium na Oktoberfeście (ja, niestety, jeszcze tam nie dojechałem, a bardzo miałbym ochotę, może za rok...). Zdradźcie jakieś szczegóły organizacyjne (noclegi, koszty). Pamiętam tylko, że goszcząc parę razy w Monachium poza Oktoberfestem dopytywałem o cenę noclegów, które (i tak nie tanie), w tym czasie windowane są dwukrotnie wyżej. Kosmos. Poza tym kwestia rezerwacji miejsc w namiotach. I wiele innych spraw, które pomogłyby zaplanować taki wyjazd w przyszłym roku.
Tak w klimacie ostatnich wypowiedzi dot cen w browarach restauracyjnych:
Proponuję na "sucho" przetrenować wyjazd do Monachium - tutaj w Polsce. Celem będzie Bierhalle w czasie jakiegoś wielkiego "szczytu" w Wa-wie. Spróbujcie wtedy wynająć jakiś tani pokój w blisko położonym hotelu - a później na kilka litrowych kufli do Arkadii - i już zobaczycie jak to jest tak pi razy drzwi od strony organizacyjno-wydatkowej
W hotelu, do którego Shlangbaum podaje link parę postów wyżej 2 osoby mogą się przespać za cenę, bagatela, 180 EUR (fakt, hotel zlokalizowany jest zaraz pod nosem imprezy, ale o ile wiem ceny w innych hotelach nie są wiele niższe) - o wiele za dużo, żeby w ogóle rozważać na poważnie wyjazd do Monachium. Liczyłem raczej na jakieś informacje nt. tańszej bazy noclegowej i inne pożyteczne informacje jak sobie radzić na samej imprezie - od kogoś kto już tam był i chętnie podzieliłby się swoimi doświadczeniami. Wiem, że można rozważyć nocleg na kwaterach/pensjonatach podmiejskich (konieczność dłuższego powrotu metrem) po w miarę przystępnych cenach, ale nie mam żadnych namiarów, no i w efekcie nie znam tych cen.
Od znajomej Niemki wiem, że wielu przyjeżdżających na Oktoberfest nocuje aż w Ingolstadt i dojeżdża do Monachium pociągiem. Ponoć wychodzi połowę taniej a połączenia są częste nawet nocą.
Comment