Zapraszam Sekcję Warszawską w sobotę i niedzielę ( 4 i 5 listopada ) do Centrum EXPO XXI ( ul. Prądzyńskiego 12/14) na "wykłady" i degustację:
adres strony: www.smakistyl.pl
program: http://www.smakistyl.pl/client/pl/index.aspx?page=23
a w nim:
Akademia Prawdziwego Piwa - Amber
4 i 5 LISTOPADA
11.00 Tradycyjne ingrediencje piwne
* Słód, chmiel, drożdże i inne składniki piwa - jak wyglądają , smakują i wpływają na piwo
* Możliwość spróbowania słodu jęczmiennego jasnego, ciemnego, drożdży piwnych, sprawdzenia jak pachnie chmiel
12.00 Jak powstaje prawdziwe piwo
* Czyli od słodowania do degustacji – etapy produkcji piwa metodami tradycyjnymi
* Możliwość spróbowania poszczególnych faz produkcji piwa ( zacieru, brzeczki, młodego piwa )
13.00 Jak wygląda, pachnie i smakuje udane piwo, czyli testowanie i sekrety degustatora
* Możliwość degustacji piwa niefiltrowanego i niepasteryzowanego
14.00 W kuflu czy w … goblecie ? , czyli sztuka podawania piwa
15.00 Krótka historia i style piwa
* Możliwość degustacji trzech rodzajów piwa
16.00 Siłami natury, czyli walory piwa naturalnego
* Możliwość degustacji naturalnego piwa żywe z browaru Amber
17.00 Piwo i kuchnia, czyli jak łączyć piwo z potrawami
* Degustacja 3 rodzajów piwa z potrawami
adres strony: www.smakistyl.pl
program: http://www.smakistyl.pl/client/pl/index.aspx?page=23
a w nim:
Akademia Prawdziwego Piwa - Amber
4 i 5 LISTOPADA
11.00 Tradycyjne ingrediencje piwne
* Słód, chmiel, drożdże i inne składniki piwa - jak wyglądają , smakują i wpływają na piwo
* Możliwość spróbowania słodu jęczmiennego jasnego, ciemnego, drożdży piwnych, sprawdzenia jak pachnie chmiel
12.00 Jak powstaje prawdziwe piwo
* Czyli od słodowania do degustacji – etapy produkcji piwa metodami tradycyjnymi
* Możliwość spróbowania poszczególnych faz produkcji piwa ( zacieru, brzeczki, młodego piwa )
13.00 Jak wygląda, pachnie i smakuje udane piwo, czyli testowanie i sekrety degustatora
* Możliwość degustacji piwa niefiltrowanego i niepasteryzowanego
14.00 W kuflu czy w … goblecie ? , czyli sztuka podawania piwa
15.00 Krótka historia i style piwa
* Możliwość degustacji trzech rodzajów piwa
16.00 Siłami natury, czyli walory piwa naturalnego
* Możliwość degustacji naturalnego piwa żywe z browaru Amber
17.00 Piwo i kuchnia, czyli jak łączyć piwo z potrawami
* Degustacja 3 rodzajów piwa z potrawami
Comment