PROGRAM KONFERENCJI DOTYCZĄCEJ ZAGADNIEŃ ZWIĄZANYCH Z BROWARNICTWEM LOKALNYM W POLSCE I NA ŚWIECIE
Grodzisk Wielkopolski 16 czerwca 2007 roku
CZĘŚĆ I "PIWO GRODZISKIE"
10.00 - 10.15 otwarcie konferencji
mgr inż. Henryk Szymański (Burmistrz Grodziska Wielkopolskiego - Przewodniczący Konferencji)
10.15 - 11.00 O "Piwie Grodziskim" historycznie i nie tylko
mgr inż. Tadeusz Rzemieniuk (TABA Consulting PPHU - Tychy)
11.00 - 11.45 "Piwo Grodziskie" zapomniana tradycja
dr inż. Piotr Dziugan (Politechnika Łódzka, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii)
11.45 - 12.15 Piwo na przestrzeni wieków
Jakub Marczak (Koło Naukowe Studentów Biotechnologii OPERON)
12.15 - 13.00 Piwa specjalne wczoraj, dziś i jutro
Prof. dr hab. Andrzej Brudzyński (IPBRS Warszawa, Przewodniczący Normalizacyjnej Komisji Problemowej nr 83 d/s PIWOWARSTWA)
13.00 - 13.30 Rodzaje piw i ich smaki
mgr inż. Marek Suliga (członek kapituły Bractwa Piwnego)
13.30 - 14.30 przerwa na obiad
CZĘŚĆ II "CAMPUS UCZELNIANY"
14.30 - 15.00 campus uczelniany w Grodzisku Wielkopolskim - wprowadzenie
Prof. dr hab. Lech Zimowski (Politechnika Poznańska, Przewodniczący Komisji Urbanistyki i Planowania Przestrzennego PAN Oddział w Poznaniu, President Working Group Urban Systems MAB 11 UNESCO)
15.00 - 15.30 Przemysł browarniczy w Grodzisku Wielkopolskim - analiza przestrzennych
założeń historycznych
mgr inż. arch. Agnieszka Adamczak (Urząd Miejski w Grodzisku Wielkopolskim)
15.30 - 16.00 Programy koncepcyjne zagospodarowania terenów pobrowarnych przy
ul. Poznańskiej w Grodzisku Wielkopolskim
studenci wydziału Architektury Politechniki Poznańskiej
16.00 - 16.45 Wartości odżywcze i prozdrowotne piwa
mgr Maciej Kuligowski (Akademia Rolnicza w Poznaniu Instytut Technologii Żywności
Pochodzenia Roślinnego Zakład Fermentacji i Biosyntezy)
16.45 - 17.00 podsumowanie, zakończenie konferencji
mgr inż. Andrzej Olkowski (Przewodniczący Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich)
Opłaty :
Nie ma opłaty konferencyjnej.
Opłata za nocleg (ze śniadaniem) : pokój dwuosobowy - 120 zł / pokój
Potwierdzenie zgłoszenia :
- na wskazany adres
- na nr tel. 061 44 53 032, 606 64 50 24
Grodzisk Wielkopolski 16 czerwca 2007 roku
CZĘŚĆ I "PIWO GRODZISKIE"
10.00 - 10.15 otwarcie konferencji
mgr inż. Henryk Szymański (Burmistrz Grodziska Wielkopolskiego - Przewodniczący Konferencji)
10.15 - 11.00 O "Piwie Grodziskim" historycznie i nie tylko
mgr inż. Tadeusz Rzemieniuk (TABA Consulting PPHU - Tychy)
11.00 - 11.45 "Piwo Grodziskie" zapomniana tradycja
dr inż. Piotr Dziugan (Politechnika Łódzka, Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii)
11.45 - 12.15 Piwo na przestrzeni wieków
Jakub Marczak (Koło Naukowe Studentów Biotechnologii OPERON)
12.15 - 13.00 Piwa specjalne wczoraj, dziś i jutro
Prof. dr hab. Andrzej Brudzyński (IPBRS Warszawa, Przewodniczący Normalizacyjnej Komisji Problemowej nr 83 d/s PIWOWARSTWA)
13.00 - 13.30 Rodzaje piw i ich smaki
mgr inż. Marek Suliga (członek kapituły Bractwa Piwnego)
13.30 - 14.30 przerwa na obiad
CZĘŚĆ II "CAMPUS UCZELNIANY"
14.30 - 15.00 campus uczelniany w Grodzisku Wielkopolskim - wprowadzenie
Prof. dr hab. Lech Zimowski (Politechnika Poznańska, Przewodniczący Komisji Urbanistyki i Planowania Przestrzennego PAN Oddział w Poznaniu, President Working Group Urban Systems MAB 11 UNESCO)
15.00 - 15.30 Przemysł browarniczy w Grodzisku Wielkopolskim - analiza przestrzennych
założeń historycznych
mgr inż. arch. Agnieszka Adamczak (Urząd Miejski w Grodzisku Wielkopolskim)
15.30 - 16.00 Programy koncepcyjne zagospodarowania terenów pobrowarnych przy
ul. Poznańskiej w Grodzisku Wielkopolskim
studenci wydziału Architektury Politechniki Poznańskiej
16.00 - 16.45 Wartości odżywcze i prozdrowotne piwa
mgr Maciej Kuligowski (Akademia Rolnicza w Poznaniu Instytut Technologii Żywności
Pochodzenia Roślinnego Zakład Fermentacji i Biosyntezy)
16.45 - 17.00 podsumowanie, zakończenie konferencji
mgr inż. Andrzej Olkowski (Przewodniczący Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich)
Opłaty :
Nie ma opłaty konferencyjnej.
Opłata za nocleg (ze śniadaniem) : pokój dwuosobowy - 120 zł / pokój
Potwierdzenie zgłoszenia :
- na wskazany adres
- na nr tel. 061 44 53 032, 606 64 50 24
Comment