2008.09.12-14 - Krasnystaw, 38. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

O widzę, że awansowałem
    to może ustalmy mniej więcej od której wszystkim pasuje, ja powinienem być około 10.30 a za miejsce zbiórki proponuje jakiś namiot z niepasteryzowanym piwkiem.

Comment

• Upiorek
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2007.03
      • 141

A gdzie niby te namioty mają być ? My pierwszy raz na Chmielakach. Generalnie mniej więcej o tej porze powinniśmy miec zaliczone to co jest planowane.

Comment

• kishar
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.10
        • 1691

No najczęściej są jakieś namioty parasole ławki coś w tym stylu a rozstawione jest to w centrum miasta.
        P.S.
        dotarła wiadomość prywatna ode mnie.

Comment

• Upiorek
          • 2007.03
          • 141

no dobra, a centrum to jakie ulice ? na razie przeglądam mape internetową michelin celem zlokalizowania mozliwości dojazdu, ale tam trudno zgadnąć gdzie jest centrum

Comment

• kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

Na tych ulicach ma być handel też piwny: Zaułek Nadrzeczny, Matysiaka, Mostowa,Okrzei, Poniatowskiego, Kościuszki, Zamkowa, ogólnie jest to gdzieś pomiędzy dworcem PKP a PKS.
            Last edited by kishar; 2008-09-12, 21:57.

Comment

• Upiorek
              • 2007.03
              • 141

Dzięki za info, weźmiemy butelki z zamknięciem patentowym i lodówkę na piwo dla drivera żeby po powrocie do domu nie był stratny

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

Ja się dziwie, że się znalazł jakiś chętny kierowca, ciężko w piwnym otoczeniu bez piwa wytrzymać.

Comment

• Upiorek
                  • 2007.03
                  • 141

Miło mi, że jestem obiektem uwielbienia

Comment

• kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

Z chmielaków wróciłem i to już kilka godzin temu i jest to pierwszy przypadek bym wrócił tak wcześnie. A wpłynęło na to wyjątkowo słaba piwna oferta tak słabych chmielaków jeszcze nie było no a swoje dołożyła kiepska pogoda. Tradycyjnie na chmielakach zawitał browar Krajan z cała paletą swoich piw z beczki (Irlandzkie jak zawsze pyszne), pierwszy raz pojawił się Konstancin który miał m.in z beczki bardzo dobre Dawne niefiltrowane i niepasteryzowane oraz Zdrojowe niepasteryzowane i miał niezły pomysł z napędzanym siła nóg siedzących wozem, swoista nowością był całkiem niezły Jagiełło niepasteryzowany, oprócz tego była jak mniemam hurtownia oferująca piwa Ambera oraz "Juranda" oraz kilka piwek czeskich i słowackich (Kelt, Branik,Kozel wszystkie jasne), Perła niestety w tym roku nie było niepasteryzowanej, oraz dominująca masówka ale z kilkoma swoistymi niespodziankami - Carlsberga reprezentował Piast i był dość widoczny nawet mieli chmielakowe koszulki oraz Kasztelana niepasteryzowanego ale z butelki oraz co mnie ucieszyło grupa Żywca gdzie można było nabyć Brackie co prawda z puszki ale i tak kupiłem bo dawno nie piłem tego świetnego piwa, była też Kompania Piwowarska ale jak wiadomo Ci to totalnie nie mają niczego ciekawego.
                    Więc podsumowując ogólnie tegorocznego chmielaki były mizerne zresztą pierwszy raz się zdarzyło, żeby w miejscach handlowych było tyle wolnego miejsca.
                    Ale piwny upadek imprezy jest widoczny od lat, chyba czas zmienić formułę imprezy, choć jak widać było po minach członków bractwa wyglądali na bardzo zadowolonych.

Comment

• Gopher
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2007.10
                      • 450

Niestety muszę się podpisać pod tym co napisał Kishar. Chmielaki podupadły strasznie 80% stoisk to typowy odpustowy "szoł"(cukrowa wata, kapiszony i disco z polo). Dodam jeszcze że z piw niedostępnych na lubelszczyźnie był Kujawiak (tylko puszka). A i bardzo miła i kompetentna obsługa na stoisku Jagiełły.
                      Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát

Comment

• Tomek-Pasieka
                        • 2005.10
                        • 197

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
                        choć jak widać było po minach członków bractwa wyglądali na bardzo zadowolonych.
                        może zdążyli dużo wypić

Comment

• supersklep
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.01
                          • 982

Byłem w poprzednich latach więc jeśli jest jeszcze gorzej to nie jadę dziś

Comment

• djtomas
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2007.08
                            • 12

a ja byłem dwie godzinki wczoraj i dzisiaj też jadę, tym razem na troche dłużej
                            w końcu nie zawsze da się upolować ciekawe piwka w Lublinie

POzdr.

Comment

• skitof
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2007.11
                              • 2484

Wyniki konkursu:

I Kategoria: Piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 10,1–11,0 ºBlg

1. Zwierzyniec – Perła Browary Lubelskie
                              2. Strzelec jasne pełne - Royal Unibrew Polska
                              3. Goolman - Perła Browary Lubelskie

II Kategoria: Piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 11,1–12,0 ºBlg

1. Harnaś - Carlsberg Polska
                              2. Leżajsk j. pełne - Grupa Żywiec
                              3. Kasztelan jasne pełne - Carlsberg Polska

III Kategoria: Piwo jasne pełne o zawartości ekstraktu w brzeczce 12,1–13,0 ºBlg

1. Żubr - Kompania Piwowarska
                              2. Goolman Gold - Perła Browary Lubelskie
                              3. Perła Chmielowa - Perła Browary Lubelskie

IV Kategoria: Piwo jasne pełne mocne o zawartości ekstraktu w brzeczce 13,1–14,0 ºBlg

1. Bierhalle Marcowe - BR Bierhalle W-wa
                              2. Piast Mocne - Carlsberg Polska
                              3. Strzelec Mocne - Royal Unibrew Polska

V Kategoria: Piwo jasne pełne mocne o zawartości ekstraktu w brzeczce pow. 14,1 ºBlg
                              1. Okocim Mocne – Carlsberg Polska
                              2. Tatra Mocne – Grupa Żywiec
                              3. Dawne Niepasteryzowane - Browar Konstancin

VI Kategoria: Piwo ciemne o zawartości ekstraktu w brzeczce 11,1–12,0 ºBlg
                              VII Kategoria: Piwo ciemne o zawartości ekstraktu w brzeczce 12,1–13,0 ºBlg

1. Bierhalle ciemne - BR Bierhalle W-wa
                              2. Koźlak eksportowy - Browar Witnica Boss
                              3. Altbier - BR Bierhalle W-wa

VIII Kategoria: Piwo ciemne mocne o zawartości ekstraktu w brzeczce 13,1–15,1 ºBlg

1. Magnus - Browar Jagiełło
                              2. Nakielskie ciemne - Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie
                              3. Ciemny Bock - Minibrowar Haust

IX Kategoria: Piwo ciemne o zawartości ekstraktu w brzeczce pow. 18,1 ºBlg

1. Żywiec Porter – Grupa Żywiec
                              2. Czarny Boss - Boss Browar Witnica

X Kategoria: Napoje piwne (smakowe)

1. FREEQ RC - Grupa Żywiec
                              2. Miodowe - Krajan Browary Kujawsko-Pomorskie
                              3. FREEQ GREEN APPLE - Grupa Żywiec

XI Kategoria: Piwa pszeniczne

1. Bierhalle Weizen - BR Bierhalle W-wa
                              2. Paulaner Hafe Weissbier – Grupa Żywiec
                              3. Pszeniczne Weizen - Minibrowar Haust

Nie wiem, które 79 piw brało udział w konkursie, ale mnie wyniki zaskoczyły. Dominacja wielkich koncernów jest duża, ale czy Harnaś, Tatra itp. to najwartościowsze polskie piwa?

Comment

• delvish
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.11
                                • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                                Nie wiem, które 79 piw brało udział w konkursie, ale mnie wyniki zaskoczyły. Dominacja wielkich koncernów jest duża, ale czy Harnaś, Tatra itp. to najwartościowsze polskie piwa?
                                Co do startujących piw to zerknij tutaj
                                Co do wyników to taki np. Golman Gold jest smaczniejszy od Perły, a i "Zwierz" jeśli ze Zwierzyńca pochodził, na 1 miejsce też zasłużył. 3 pierwsze miejsca Bierhalle i 3 pozycja Konstacina ze smacznym Dawnym IMO świadczą, że jurorzy nie byli pozbawieni zmysłu smaku
                                W sumie do wyników mam mniej zastrzeżeń niż w zeszłym roku.
                                Last edited by delvish; 2008-09-14, 13:28.
                                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                                (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

Przetwarzanie...
                                X