od dwóch miesięcy próbuję się dowiedzieć jakie małe browary zadeklarowały swoją obecność. Niestety nie otrzymałem konkretnej wiadomości, poza tą którą zamieściłem tutaj wcześniej o jedynych pewniakach - czyli Grupie Żywiec i Warce ;(
2008.05.16-18 - Ogólnopolski Festiwal Małych Browarów - Szamotuły
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
okrężną drogą dotarła do mnie informacja jakoby browary: Koreb, Krajan, Fortuna, i Edi miały się zgłosić do uczestnictwa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mam do wyboru: pobliskie Szamotuły lub odległe Tychy.
Jak zrobić, aby być w dwóch miejscach?
Już wiem! Pociągiem do Tychów przejadę przez Szamotuły. Będę więc jednocześnie i tu i tu...
P.S. Warka w gronie małych browarów? Wszystko jest możliwe za dużą kasę (sponsoring imprezy).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi"Szału" nie ma A browar Czarnków? Szamotuły to była zawsze ich domena...Last edited by ART; 2008-05-15, 10:38.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Festiwal ograniczył się do trzech stoisk małych browarów:
- Browar Edi (który zrobił na mnie najlepsze wrażenie: sympatyczna i kompetentna obsługa przez właścicielkę p. Wilk ; "premiera" piwa palonego - moim
zdaniem najsmaczniejsze piwo jakie piłem z tego browaru; nie ma problemu
z etykietami, wręcz przeciwnie; na stoisku można było nabyć wszystkie warzone
piwa w butelkach (5 zł) oraz skosztować beczkowego Wschowskiego Jasnego)
- Browar Koreb (fatalne zachowanie właściciela względem kolekcjonerów; fatalna
jakość piw butelkowych; plus za stoisko z ogródkiem piwnym)
- Browar Fortuna (dostępne z beczki Czarne i Srebrny Smok; miła i obeznana obsługa;
ogródek piwny; niestety nie pomyślano o kolekcjonerach)
Browaru Krajan nie zauważyłem, dziwi nieobecność Czarnkowa.
Festiwalowi miała towarzyszyć wystawa birofili, której premiera została
przesunięta ponoć z piątku na niedzielę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedziFestiwal ograniczył się do trzech stoisk małych browarów:
- Browar Edi (który zrobił na mnie najlepsze wrażenie: sympatyczna i kompetentna obsługa przez właścicielkę p. Wilk ; "premiera" piwa palonego - moim
zdaniem najsmaczniejsze piwo jakie piłem z tego browaru;
Gorsze jest to, że butelkowe Wschowskie jest kolejnym piwem z tego browaru, które okazało się zepsute (kwaśne). Naprawdę można się ostro wkurzyć na właściciela, jeśli mniej więcej co trzecie/czwarte piwo z tego browaru dostaję w podobnej jakości a przecież za grosze tych butelek nie sprzedaje.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzi- Browar Koreb (fatalne zachowanie właściciela względem kolekcjonerów; fatalna
jakość piw butelkowych; plus za stoisko z ogródkiem piwnym)
Do Fortuny nie zaglądałem.
Comment
-
-
Czy i w tym roku będzie organizowany Festiwal Małych Browarów?
Comment
-
Comment