Brzmi naprawdę nieźle. Piwo z cystern, lokalne produkty wędliniarkrskie, pieczywo itp.
Nie ma informacji jakie browary będa ale coraz bardziej się zastanawiam gdzie jechać czy do Pilzna (w pierwszy wykend majowy), czy tu na drugi.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Nie dziwię sie ZYTHUMOWI gdzie pojechac , tez się nad tym zastanawiam , czy ktos już myślał o jakichś rezerwacjach - agroturystycznych????? - na ten czas ??? a co jest w pilźnie
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Niestety podczas tegorocznej edycji 03.08 festiwalu pogoda nie była najłaskawsza i przelotne opady deszczu co jakiś czas psuły biesiadowanie. Na szczęście było całkiem ciepło, więc przybyłych na festiwal ludzi przelotny deszcz do domów nie porozpędzał . Nie wiem, czy mi sie wydawało,...
ŘÍMSKÁ PIVOVAR, tak po zmianie właścicieli obecnie nazywa się stary browar Ossegg. Zmiana dokonała się w połowie tego roku, niestety piwowar pozostał ten sam i piwa jak były, tak dalej kiepskie są. Szkoda, liczyłem na coś nowego, smaczniejszego. Na kranach cztery piwa plus dwa specjały. Skusiłem...
na kieleckim rynku ponownie pojawi się kilkanaście browarów rzemieślniczych z różnych części kraju, a każdy z nich będzie serwował swoje najlepsze piwa! Festiwal Piwa będzie wyjątkową okazją, by w jednym miejscu móc skosztować wszystkich stylów piwnych oraz poznać najnowsze trendy...
Comment