2008.08.20-22 - Letnia Szkoła Piwowarów 2008 - Grodzisk Wielkopolski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Dzwoniłam dzisiaj, zgłosiło się 16 osób na tę imprę. Z noclegiem na sali gimnastycznej do niedzieli nie ma problemu.

Szkoda, że nie znam wszystkich 16 osób, bo nie mogę zapytać, czy mają coś przeciwko, żeby Slavoy w piątek z pieskiem przyjechał i nocował, a pani Agnieszka od zgody noclegowiczów uzależniła tę akcję. Tzn. nocleg psa, nie Slavoya No cóż, ryzyk fizyk

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak z PKP w Poz dojechać do Sufleta, bo taki mam plan rozpoczęcia "szkolenia"?
    Last edited by Marusia; 2008-08-11, 09:19.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kangurpl
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.03
      • 2660

Słodownia sąsiaduje z browarem. Słodownia Szwajcarska 13, browar Szwajcarska 11
      tankofermentory widać pewnie z dworca PKP.
      A pies mi nie przeszkadza.
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl
        tankofermentory widać pewnie z dworca PKP.
        .
        chyba nie
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• mark33
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.04
          • 3283

Moje zdanie na temat psa znasz nie wiem tylko czy pies da radę znieść taaaką ilość głaskania

Comment

• kangurpl
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.03
            • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
            chyba nie
            Upierał sie nie będę, ale chyba browar jest niedaleko dworca?
            Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
            "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• anteks
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
              Upierał sie nie będę, ale chyba browar jest niedaleko dworca?
              jeżeji chodzi o stację towarową Franowo to blisko , ale od dworca głównego to pieszo bym nie polecał

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

No to czym tam dojechać i w którą stronę? Mapę Poznania ze sobą wezmę

www.wrowar.com.pl

Comment

• lisek5
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.03
                  • 4

wyjazd grodzisk

hej..witam wszystkich..jestem nowy na browar.biz..mam na imię mariusz i jestem studentasem na biotechnologii w poznaniu..wybieram sie też do grodziska(zresztą jak sporo moich znajomych z uczelni)..więc sprawa wygląda następująco:zebranie wszystkich uczestników szkoły ma miejsce na dworcu głównym PKP w poznaniu i z tamtąd udajemy się wszyscy razem do LECHA..wystarczy więc dostać się na "główny" w poznaniu..co do psiaków nie mamy nic przeciwko..aha i jeszcze tylko jedna mała prośba czy ktoś z wybierających się do grodziska potrafi grać na gitarze i mógłby zabrać ze sobą instrument?? planowane jest ognisko i miło byłoby co nieco pośpiewać..mnie i moim znajomy chęci co prawda nie brakuje,jednak talentu za to nie mamy zbyt wiele(przynajmniej ja..pozdrawiam wszystkich

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Sądzę, że każdy student potrafi pisać po polsku, czyli stosować wielkie litery, znaki interpunkcyjne, zdania współrzędnie i podrzędnie złożone. Jak na razie nie zaskoczyłeś nas nadmiarem poprawności. Czekamy na powtórkę.

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                      Sądzę, że każdy student potrafi pisać po polsku,
                      Źle sądzisz. Takie czasy, że każdy może iść na studia.

Kiedyś tacy niezdawali matury, teraz kończą studia.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• lisek5
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2008.03
                        • 4

analfabetyzm wtórny??

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                        Źle sądzisz. Takie czasy, że każdy może iść na studia.

Kiedyś tacy niezdawali matury, teraz kończą studia.
                        przepraszam jeśli kogoś uraziłem swymi błędami gramatycznymi..trudno,może się to komuś nie podobać,jednak nie zamierzam podejmować zbędnej dyskusji w tym temacie..proszę tylko o nie wyciąganie zbyt daleko idących wniosków i nie ocenianie książki po okładce(tzn.braci studenckiej na podstawie jednego osobnika)..może rzeczywiście doczekaliśmy takich czasów,kiedy to język polski ulega unifikacji-wszak jest on cały czas "żywy" przyznaję,prawdopodobnie przesadzam w niektórych aspektach stosowania gramatyki języka polskiego,ale uważam,iż każdy powinien posiadać swój indywidualny styl pisania..a forum internetowe to dla mnie nie rozprawka z "polaka",gdzie należy dawać upust estymie(a swoją drogą czy ktoś spotkał się kiedyś w eseju z emotikonami?!)..z moich spostrzeżeń wynika,iż piśmiennictwo,którego używam jest zbliżone do stylu użytkowników z innych paneli dyskusyjnych(choć wiem,że to żadne tłumaczenie)..i nikt nie zwraca tam uwagi na to czy ktoś jest studentem..teraz tak myślę-może lepiej byłoby gdybym się nie przedstawiał na wstępie,czego wymaga szczypta kultury, i pozostał anonimowy..mimo wszystko jeszcze raz przepraszam zainteresowanych i obiecuję poprawę..no i pozdrawiam wszystkich aha,z matury z polskiego miałem 5

Comment

• Marusia
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lisek5 Wyświetlenie odpowiedzi
                          zebranie wszystkich uczestników szkoły ma miejsce na dworcu głównym PKP w poznaniu i z tamtąd udajemy się wszyscy razem do LECHA..wystarczy więc dostać się na "główny" w poznaniu..
                          Cześć Lisku, jaki jest program imprezy to już Art napisał na samym początku. Czytaj cały temat, zanim odpowiesz, unikniesz wtedy niepotrzebnych nieporozumień. Ja w tym temacie (a nie jest on długi) napisałam, że nie wybieram się na wycieczkę do Lecha, stąd moje pytanie o dojazd do słodowni.

Cieszę się, że nie masz nic przeciw pieskom - do zobaczenia w środę

www.wrowar.com.pl

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

może rzeczywiście doczekaliśmy takich czasów,kiedy to język polski ulega unifikacji-wszak jest on cały czas "żywy"
                            A my temu zjawisku dajemy odpór.

przyznaję,prawdopodobnie przesadzam w niektórych aspektach stosowania gramatyki języka polskiego,ale uważam,iż każdy powinien posiadać swój indywidualny styl pisania..a forum internetowe to dla mnie nie rozprawka z "polaka",gdzie należy dawać upust estymie(a swoją drogą czy ktoś spotkał się kiedyś w eseju z emotikonami?!)..z moich spostrzeżeń wynika,iż piśmiennictwo,którego używam jest zbliżone do stylu użytkowników z innych paneli dyskusyjnych(choć wiem,że to żadne tłumaczenie)
                            Niby wiesz, że to żadne tłumaczenie, a jednak nie stosujesz sie do powszechnie obowiązujących zasad. Sposób pisania, którego używasz jest zbliżony do komentarzy na onecie i wp. Na tym forum prezentujemy znacznie wyższy poziom. Jeśli nie chcesz się zanadto wyróżniać negatywnie, proponuję równać, do tego poziomu.
                            Sprawdź sobie w słowniku, może być internetowy, znaczenie słów estyma i piśmiennictwo.

..i nikt nie zwraca tam uwagi na to czy ktoś jest studentem..teraz tak myślę-może lepiej byłoby gdybym się nie przedstawiał na wstępie,czego wymaga szczypta kultury, i pozostał anonimowy..
                            Kultura wymaga również, żeby pisać w sposób staranny i łatwy do zrozumienia przez swoich rozmówców. Pisanie bez znaków interpunkcyjnych, niegramatycznie i z błędami ortograficznymi świadczy o braku szacunku do innych dyskutantów. Takie zachowania są u nas piętnowane.

mimo wszystko jeszcze raz przepraszam zainteresowanych i obiecuję poprawę..no i pozdrawiam wszystkich aha,z matury z polskiego miałem 5
                            Czekamy na poprawę, a tą maturą (nową?) to lepiej się było nie chwalić.
                            Last edited by kopyr; 2008-08-15, 10:50.
                            blog.kopyra.com

Comment

• anteks
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              C Ja w tym temacie (a nie jest on długi) napisałam, że nie wybieram się na wycieczkę do Lecha, stąd moje pytanie o dojazd do słodowni.

:
                              możesz jechac ze wszystkimi , oni zwiedzą sobie Lecha a Ty poczekasz chwilkę i dołaczysz przy słodowni po co masz dymac sama przez pół Poznania
                              ps.ale mi się zrymowało
                              Last edited by anteks; 2008-08-15, 11:02.

Comment

• anteks
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                                No to czym tam dojechać i w którą stronę? Mapę Poznania ze sobą wezmę
                                na wschodzie Poznania z dworza PKP tramwajem do ronda Rataje , dalej autobusem do centrum handlowego M1

Comment

Przetwarzanie...
                                X