2008.08.20-22 - Letnia Szkoła Piwowarów 2008 - Grodzisk Wielkopolski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    możesz jechac ze wszystkimi , oni zwiedzą sobie Lecha a Ty poczekasz chwilkę i dołaczysz przy słodowni po co masz dymac sama przez pół Poznania
    ps.ale mi się zrymowało
    A w sumie to nie wiem, czy ja w tym temacie o tym pisałam - przecież jest drugi temat o Szkole Piwowarów - przepraszam!

I tam zapewne napisałam również, dlaczego nie jadę do Lecha - przede wszystkim dlatego, że nie zamierzam się zrywać w środku nocy na pociąg, żeby zobaczyć fabrykę piwa, tylko kulturalnie wyjeżdżam sobie z Kątów Wrocławskich o 07:04 (dla mnie to i tak chora godzina)

Ale spoko, mapę mam, trafię do słodowni - myślałam tylko, że ktoś mi napisze, jakim środkiem komunikacji tam dojechać, nic to, trza będzie telefon do braci z Poz wykonać
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10769

a na 12 do Sufletu to się wyśpisz ?
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• lisek5
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2008.03
        • 4

Ok,przyjmuję krytykę,bo chyba nic innego mi nie pozostaje.Jestem tu nowy,więc chyba muszę zapłacić frycowe a chciałem tylko pomóc, a już na pewno nie chciałem nikogo urazić...Ale jeżeli już tak sie stało,przykro mi...Choć musze przyznać,że opinia o studentach też mnie trochę dotknęła.Mam nadzieję,że wszystko puścimy w niepamięć

Do Marusia - z dojazdem jest tak jak napisał anteks-musisz dostać się na Dworzec Rataje.Problem w tym,że w chwili obecnej Poznań jest rozkopany i sporo linii MPK nie kursuje,co związene jest m.in. z przebudową trakcji tramwajowej przed EURO najlepiej postępować więc następującoo wyjściu z Dworca Głównego należy udać się na Most Dworcowy(widocznymi schodami na wprost) a następnie na Bałtyk(jeden przystanek tramwajowy dalej,ok.2 minuty pieszo).Z tamtąd można jechać tramwajem nr.13 bądź też przejść na drugą stronę Bałtyku(czy też hotelu Sheraton jak kto woli) i jechać autobusem pospiesznym linii A(wysiadamy pod centrum handlowyn M1).Można również z Bałtyku przejść przejściem podziemnym na przystanek Rondo Kaponiera bądź św.Marcin i tam wsiąść do tramwaju nr.12 lub 13 i jechać do przystanku Rondo Rataje.Tam przesiadamy się do autobusu linii 52,81 lub 84 i wysiadamy pod centrum handlowym M1.Gotowe

pzdr

Comment

• szefunio
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.01
          • 481

W środę rano jadę z Warszawy samochodem. Mam wolne miejsca. Jeżeli jest ktoś chętny, to proszę o informację.
          Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23930

mój pociąg ląduje w Poznaniu chwilę przed ósmą. Mark33 też jedziesz tym pociągiem? (pospieszny z Zakopanego)? wszak w kupie raźniej
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mark33
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.04
              • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
              mój pociąg ląduje w Poznaniu chwilę przed ósmą. Mark33 też jedziesz tym pociągiem? (pospieszny z Zakopanego)? wszak w kupie raźniej
              Dokładnie tym cugiem będę zapodawał na Poznań, w Bielsku wsiadam 0:45.
              Więc do zobaczenia w pociągu.

Comment

• szefunio
                • 2007.01
                • 481

Pamiętajcie, że w środę w browarach będzie degustacja, więc nie męczcie zbytnio kubków smakowych w pociągu.

Comment

• mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                  Pamiętajcie, że w środę w browarach będzie degustacja, więc nie męczcie zbytnio kubków smakowych w pociągu.
                  Spoko w nocy to dużo nie da rady z drugiej strony dzięki za przypomnienie wezmę kufel.

Comment

• kangurpl
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.03
                    • 2660

Ja tam nastawiam się na degustację przy obiedzie i później na wieczornej biesiadzie.
                    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• ART
                      mAD'MINd
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.02
                      • 23930

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                      no juz się szykuję na Leszka - od wczoraj nic nie piję

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• mark33
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2005.04
                        • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                        no juz się szykuję na Leszka - od wczoraj nic nie piję
                        No zobacz ja wręcz przeciwnie, nawadniam (napiwiam organizm) żeby się nie rzucić na Leszka niczym spragniony podróżnik. Każdy ma swój sposób

Comment

• szefunio
                          • 2007.01
                          • 481

Leszka? Przecież jedziemy także do Fortuny...

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23930

Ale to Lech jest pierwszy z kolei, chociaż mi akurat wystarczy popatrzenie i posłuchanie.

Comment

• anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10769

W czwartek wybieram się do Browaru w Czarnkowie . Jakieś małe zamówienie ?
                              Mniej książków więcej piwa

Comment

• Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                                W czwartek wybieram się do Browaru w Czarnkowie . Jakieś małe zamówienie ?
                                Tak, dla mnie zeskrob trochę grzyba z kadzi
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X