2008.08.23 - Otwarta dyskusja na temat sytuacji małych browarów - Grodzisk Wlkp.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    inną sprawą jest robienie zakupów przez emila , a inną proszenie kogoś o zasponsorowanie imprezy
    Nie widzę różnicy. Odpowiadać na mejle trza, tak samo jak się odbiera telefon. Telefonów też nie odbierają?
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• mlody_w_fachu
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.12
      • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      inną sprawą jest robienie zakupów przez emila , a inną proszenie kogoś o zasponsorowanie imprezy
      To jest to samo, a zależy od tego, czy firma olewa sprawe lub maile, czy też odchodzi profesjonalnie.

Jakoś dziwne, że jak osobiście byłem, to też było tak samo.
      po prostu mlody_w_fachu
      - - -
      gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedzi
        To jest to samo, a zależy od tego, czy firma olewa sprawe lub maile, czy też odchodzi profesjonalnie.

Jakoś dziwne, że jak osobiście byłem, to też było tak samo.
        No ale ja już Ci napisałem, że nic w tym dziwnego nie ma. Nikt Ci nie da 3 tysięcy złotych na piękne oczy.
        Z drugiej strony łatwiej olać maila niż rozmówcę przez telefon. Ludzie nie są asertywni.
        blog.kopyra.com

Comment

• mlody_w_fachu
          • 2006.12
          • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          No ale ja już Ci napisałem, że nic w tym dziwnego nie ma. Nikt Ci nie da 3 tysięcy złotych na piękne oczy.
          Z drugiej strony łatwiej olać maila niż rozmówcę przez telefon. Ludzie nie są asertywni.
          3000 to naprawdę grosze za w/w reklamę.

Jak chcą to niech płacą 1000 zł za wywieszenie plakatu przez tydzień w gablotce na przystanku.
          po prostu mlody_w_fachu
          - - -

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

3000 to naprawdę grosze za w/w reklamę.

Jak chcą to niech płacą 1000 zł za wywieszenie plakatu przez tydzień w gablotce na przystanku.
            Ale jaką reklamę, jak to sobie wyobrażasz? Bo, powtarzam, ja tego nie widzę.
            blog.kopyra.com

Comment

• mlody_w_fachu
              • 2006.12
              • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Ale jaką reklamę, jak to sobie wyobrażasz? Bo, powtarzam, ja tego nie widzę.
              A normalną, wszystkie media, które objęły impreze patronatem zamieszczą informacje o imprezie, a sponsor ma reklame.

A co do tych maili, to jakoś ING Bank Śląski po wysłniu do nich meil'a umiał mnie zaprosić na rozmowę.
              po prostu mlody_w_fachu
              - - -

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

A normalną, wszystkie media, które objęły impreze patronatem zamieszczą informacje o imprezie, a sponsor ma reklame.

A co do tych maili, to jakoś ING Bank Śląski po wysłniu do nich meil'a umiał mnie zaprosić na rozmowę.
                No to masz problem. Jak nie masz wujka w dajmy na to KGHM , to nikt się na taką reklamę nie skusi. Ja bym się nie skusił, bo po co mi to. Tak samo małe browary podchodzą do sprawy. Informacja, że browar taki, a taki jest sponsorem biesiady to nie jest żadna reklama, to jest co najwyżej PR. Żeby to miało sens, to musiałby być browar z Twojej okolicy. Czyli kto? Racibórz? Zabrze? Tych pierwszych pewnie nie stać, a tym drugim to lotto.
                Ja nie mówię, że to jest zupełnie od czapy, ale rozumiem browary, że nie chcą wyłożyć 3 tys. zł.
                Życzę Ci jednak z całego serca, żebyś znalazł tego sponsora.
                Last edited by kopyr; 2008-08-28, 21:49.
                blog.kopyra.com

Comment

• szefunio
                  • 2007.01
                  • 481

Zrób taką imprezę w Warszawie, to porozmawiamy. A co do obecnej, to mogą być zainteresowane browary zlokalizowane bezpośrednio w Twojej okolicy - nie więcej jak 50 do 100 km. Ile ich jest? Odpowiedź znasz. Do tego musisz im powiedzieć, co będą z tego miały. W dzisiejszych czasach samo zaistnienie na jakimś plakacie (a raczej jego rogu) nie wystarczy. Dla małej firmy wydanie 3 tys. to sporo. Zresztą takich spraw nie załatwia się drogą mailową. Musisz umówić się i pojechać osobiście na spotkanie ze wszystkimi materiałami.
                  Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• Cez
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                    Mejl w dzisiejszych czasach funkcjonuje na równi z telefonem, faksem.
                    Nie byłbym taki tego pewien...
                    Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie byłbym taki tego pewien...
                      W swojej branży i działalności jestem pewien.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Cez
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.01
                        • 1789

To dobrze, bo w innych może być różnie.
                        Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• szefunio
                          • 2007.01
                          • 481

Może powinieneś szukać sponsorów w swojej branży?
                          Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                            Może powinieneś szukać sponsorów w swojej branży?
                            Mnie nie są potrzebni.

Z urzędami gmin i powiatów też wymieniamy się mejlami i to działa.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• a1410
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2003.08
                              • 613

Mnie nie są potrzebni.

Z urzędami gmin i powiatów też wymieniamy się mejlami i to działa.

Jak się wydaje nie swoją kasę, to można się mądrzyć i szastać, że aż furczy! Też mi przykład...urzędy gmin...

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
                                Jak się wydaje nie swoją kasę, to można się mądrzyć i szastać, że aż furczy! Też mi przykład...urzędy gmin...
                                Kogo masz na myśli z nieswoją kasą? Moją firmę?

Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie. Ile czasu potrzeba aby odpisać na mejla? 5 minut? To tak naprawdę trudne?

A co jest złego w przykładzie gmin? Jak widać nowoczesność jest w nich dalej posunięta niż w prywatnej firmie.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X