Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
2008.08.23 - Otwarta dyskusja na temat sytuacji małych browarów - Grodzisk Wlkp.
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziinną sprawą jest robienie zakupów przez emila , a inną proszenie kogoś o zasponsorowanie imprezy
Jakoś dziwne, że jak osobiście byłem, to też było tak samo.po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedziTo jest to samo, a zależy od tego, czy firma olewa sprawe lub maile, czy też odchodzi profesjonalnie.
Jakoś dziwne, że jak osobiście byłem, to też było tak samo.
Z drugiej strony łatwiej olać maila niż rozmówcę przez telefon. Ludzie nie są asertywni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo ale ja już Ci napisałem, że nic w tym dziwnego nie ma. Nikt Ci nie da 3 tysięcy złotych na piękne oczy.
Z drugiej strony łatwiej olać maila niż rozmówcę przez telefon. Ludzie nie są asertywni.
Jak chcą to niech płacą 1000 zł za wywieszenie plakatu przez tydzień w gablotce na przystanku.po prostu mlody_w_fachu
- - -
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedzi3000 to naprawdę grosze za w/w reklamę.
Jak chcą to niech płacą 1000 zł za wywieszenie plakatu przez tydzień w gablotce na przystanku.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle jaką reklamę, jak to sobie wyobrażasz? Bo, powtarzam, ja tego nie widzę.
A co do tych maili, to jakoś ING Bank Śląski po wysłniu do nich meil'a umiał mnie zaprosić na rozmowę.po prostu mlody_w_fachu
- - -
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedziA normalną, wszystkie media, które objęły impreze patronatem zamieszczą informacje o imprezie, a sponsor ma reklame.
A co do tych maili, to jakoś ING Bank Śląski po wysłniu do nich meil'a umiał mnie zaprosić na rozmowę.
Ja nie mówię, że to jest zupełnie od czapy, ale rozumiem browary, że nie chcą wyłożyć 3 tys. zł.
Życzę Ci jednak z całego serca, żebyś znalazł tego sponsora.Last edited by kopyr; 2008-08-28, 21:49.
Comment
-
-
Zrób taką imprezę w Warszawie, to porozmawiamy. A co do obecnej, to mogą być zainteresowane browary zlokalizowane bezpośrednio w Twojej okolicy - nie więcej jak 50 do 100 km. Ile ich jest? Odpowiedź znasz. Do tego musisz im powiedzieć, co będą z tego miały. W dzisiejszych czasach samo zaistnienie na jakimś plakacie (a raczej jego rogu) nie wystarczy. Dla małej firmy wydanie 3 tys. to sporo. Zresztą takich spraw nie załatwia się drogą mailową. Musisz umówić się i pojechać osobiście na spotkanie ze wszystkimi materiałami.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziMejl w dzisiejszych czasach funkcjonuje na równi z telefonem, faksem.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziNie byłbym taki tego pewien...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziW swojej branży i działalności jestem pewien.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziW swojej branży i działalności jestem pewien.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziMoże powinieneś szukać sponsorów w swojej branży?
Z urzędami gmin i powiatów też wymieniamy się mejlami i to działa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziMnie nie są potrzebni.
Z urzędami gmin i powiatów też wymieniamy się mejlami i to działa.
Jak się wydaje nie swoją kasę, to można się mądrzyć i szastać, że aż furczy! Też mi przykład...urzędy gmin...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedziJak się wydaje nie swoją kasę, to można się mądrzyć i szastać, że aż furczy! Też mi przykład...urzędy gmin...
Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie. Ile czasu potrzeba aby odpisać na mejla? 5 minut? To tak naprawdę trudne?
A co jest złego w przykładzie gmin? Jak widać nowoczesność jest w nich dalej posunięta niż w prywatnej firmie.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment