2008.08.23 - Otwarta dyskusja na temat sytuacji małych browarów - Grodzisk Wlkp.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cez
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1789

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedzi
    [...] ale nikomu nie zależy - wysłałem ponad 1000 mali z prośbą o sponsoring i głucho

Teraz pytanie czy regionalne/małe browary chcą się promować i to nie dla mas, a dla koneserów piwa???
    1. Musisz oddzielić potencjalnych sponsorów od browarów, które mają promować się.
    2. Sponsor musi być przekonany, że impreza da mu korzyści. Producent sprzętu specjalistycznego nie wyda kasy na imprezę zorganizowaną dla osób nie związanych z branżą.
    3. Nie możesz maila o tej samej treści wysyłać do wszystkich. Najlepiej jakby kazdy z adresatów widział, że mail został wysłany tylko do niego. Jak bym widział, że ktoś wysyła tę samą wiadomość/prośbę do kilkudziesięciu podmiotów, to nawet nie chciałoby mi się odpisywac, dlatego że jeśli ktoś traktuje mnie jako jednego z wielu, a nie wyróżnia, to brakuje mu strategii, pomysłu, planu działania... Bo to Ty musisz przekonać firmę, że ona MUSI być sponsorem tej imprezy.
    Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

Comment

• mlody_w_fachu
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.12
      • 325

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzi
      1. Musisz oddzielić potencjalnych sponsorów od browarów, które mają promować się.
      2. Sponsor musi być przekonany, że impreza da mu korzyści. Producent sprzętu specjalistycznego nie wyda kasy na imprezę zorganizowaną dla osób nie związanych z branżą.
      3. Nie możesz maila o tej samej treści wysyłać do wszystkich. Najlepiej jakby kazdy z adresatów widział, że mail został wysłany tylko do niego. Jak bym widział, że ktoś wysyła tę samą wiadomość/prośbę do kilkudziesięciu podmiotów, to nawet nie chciałoby mi się odpisywac, dlatego że jeśli ktoś traktuje mnie jako jednego z wielu, a nie wyróżnia, to brakuje mu strategii, pomysłu, planu działania... Bo to Ty musisz przekonać firmę, że ona MUSI być sponsorem tej imprezy.
      I też tak robie. Poprostu widać, że ludziom nie zależy.
      po prostu mlody_w_fachu
      - - -
      gdzieniegdzie znany jako winorobek

Comment

Przetwarzanie...
      X