2008.09.27-28 - Browar „EDI” w Warszawie.

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #16
    Zakupiłem do domu do degustacji wszytskie dostepne 11 produktów Ediego. koreba juz saobie darowałem, nie dałbym rady iść z tym całym majdaniem a i jeszcze wędlinki soporo było
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

      #17
      Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).

      Comment

      • kopyr
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2004.06
        • 9475

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).
        Cena jak cena, mogłaby być i taka, gdyby zawartość z nią korespondowała.
        blog.kopyra.com

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9787

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Cena jak cena, mogłaby być i taka, gdyby zawartość z nią korespondowała.
          RZEKŁEŚ .

          Comment

          • becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
            Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).

            Jako, ze było to moje pierwsze spotkanie z Edim to nastawiłem się na zakup do degustacji tego co tam będzie. Faktycznie, 5 zł za flaszkę mało wypijalnego piwa to przesada, a 10 za te wybuchowe musujące w szampanówce ( po otwarciu zostało tylko ok, 1,5cm w butelce) to mnie cholera wzięła....
            Rozmawiałem z Panią - powiedziała, że będą teraz w Warszawie coraz częściej. Mam nadzieję, że przy okazji "zlotu" takich regionalnych produktów będzie jeszcze Koreb bo następnym razem to jego stoisko będę oblegać.
            Aha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

              #21
              Kurde, zarówno Koreb, jak i Edi to jednak mocno oryginalne produktowo browary są (składnia zamierzona ).
              A może, w ramach niesienia kagańca oświaty piwnej na takich "iwentach" pojawiłby się jakiś nieco bardziej tradycyjny browar regionalny...
              Inaczej moi znajomi utwierdzą się w swym przekonaniu, że od tego, co piję, ani chybi niebawem oślepnę .

              Comment

              • szefunio
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.01
                • 481

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                Aha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?
                Przepraszam, że zmieniam temat, ale tylko na moment.

                Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.
                Robię to co lubię - produkuję piwo.

                Comment

                • docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                  Przepraszam, że zmieniam temat, ale tylko na moment.

                  Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.
                  Dyskusja na ten temat była już prowadzona tutaj:
                  Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment

                  • slavoy
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

                    #24
                    Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.


                    A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)
                    Dick Laurent is dead.

                    Comment

                    • docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                      Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.


                      A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)
                      Jakie wynalazki? Z tego co zdołałem wyczytać to przedpiszcy degustowali butelkowe piwa. A ja raczyłem się jasnym beczkowym i szczerze mówiąc podziwiam ich za poświęcenie w kwestii eksplorowania różnych odmian smakowego piwa
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                      Comment

                      • kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.
                        Jednym słowem nikt się nie może czuć się oszukany. Dają co mają najlepszego. A ja myślałem, że miałem pecha jak robiłem zakupy bezpośrednio w browarze.
                        Pytanie jakie się nasuwa, to dlaczego piwowarzy domowi potrafią zrobić piwa, które mogą stać rok, czy dwa. Odpowiedź która się nasuwa, to refermentacja lub z angielska bottle condition.
                        blog.kopyra.com

                        Comment

                        • kloss
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 2526

                          #27
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                          podziwiam ich za poświęcenie w kwestii eksplorowania różnych odmian smakowego piwa
                          W kwestii eksplorowania tajemniczych reginów piwnych - szacuneczek, ale w kwestii smaku tychże - niekoniecznie.

                          Comment

                          Przetwarzanie...
                          X