Zakupiłem do domu do degustacji wszytskie dostepne 11 produktów Ediego. koreba juz saobie darowałem, nie dałbym rady iść z tym całym majdaniem a i jeszcze wędlinki soporo było
2008.09.27-28 - Browar „EDI” w Warszawie.
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTaaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCena jak cena, mogłaby być i taka, gdyby zawartość z nią korespondowała.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziTaaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).
Jako, ze było to moje pierwsze spotkanie z Edim to nastawiłem się na zakup do degustacji tego co tam będzie. Faktycznie, 5 zł za flaszkę mało wypijalnego piwa to przesada, a 10 za te wybuchowe musujące w szampanówce ( po otwarciu zostało tylko ok, 1,5cm w butelce) to mnie cholera wzięła....
Rozmawiałem z Panią - powiedziała, że będą teraz w Warszawie coraz częściej. Mam nadzieję, że przy okazji "zlotu" takich regionalnych produktów będzie jeszcze Koreb bo następnym razem to jego stoisko będę oblegać.
Aha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Kurde, zarówno Koreb, jak i Edi to jednak mocno oryginalne produktowo browary są (składnia zamierzona ).
A może, w ramach niesienia kagańca oświaty piwnej na takich "iwentach" pojawiłby się jakiś nieco bardziej tradycyjny browar regionalny...
Inaczej moi znajomi utwierdzą się w swym przekonaniu, że od tego, co piję, ani chybi niebawem oślepnę .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziAha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?
Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziPrzepraszam, że zmieniam temat, ale tylko na moment.
Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.
A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziHłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.
A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziHłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.
Pytanie jakie się nasuwa, to dlaczego piwowarzy domowi potrafią zrobić piwa, które mogą stać rok, czy dwa. Odpowiedź która się nasuwa, to refermentacja lub z angielska bottle condition.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzipodziwiam ich za poświęcenie w kwestii eksplorowania różnych odmian smakowego piwa
Comment
-
Comment