2008.09.27-28 - Browar „EDI” w Warszawie.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Zakupiłem do domu do degustacji wszytskie dostepne 11 produktów Ediego. koreba juz saobie darowałem, nie dałbym rady iść z tym całym majdaniem a i jeszcze wędlinki soporo było
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9787

Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).

Comment

• kopyr
        • 2004.06
        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Taaa..., ja kupiłem pięć różnych flaszek u "Ediego". "Koreba" zaliczyłem jakoś wiosną i na razie wystarczy. Teraz właśnie nad "Edim" siedzę. Nie jest łatwo... To się właśnie nazywa piwo NISZOWE . A nawet ekskluzywne - sześć zyli za zero-pięć budzi szacunek (graniczący z szokiem...).
        Cena jak cena, mogłaby być i taka, gdyby zawartość z nią korespondowała.
        blog.kopyra.com

Comment

• Pancernik
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Cena jak cena, mogłaby być i taka, gdyby zawartość z nią korespondowała.
          RZEKŁEŚ .

Comment

• becik
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🍼🍼
            • 2002.07
            • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi

Jako, ze było to moje pierwsze spotkanie z Edim to nastawiłem się na zakup do degustacji tego co tam będzie. Faktycznie, 5 zł za flaszkę mało wypijalnego piwa to przesada, a 10 za te wybuchowe musujące w szampanówce ( po otwarciu zostało tylko ok, 1,5cm w butelce) to mnie cholera wzięła....
            Rozmawiałem z Panią - powiedziała, że będą teraz w Warszawie coraz częściej. Mam nadzieję, że przy okazji "zlotu" takich regionalnych produktów będzie jeszcze Koreb bo następnym razem to jego stoisko będę oblegać.
            Aha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?
            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

Kurde, zarówno Koreb, jak i Edi to jednak mocno oryginalne produktowo browary są (składnia zamierzona ).
              A może, w ramach niesienia kagańca oświaty piwnej na takich "iwentach" pojawiłby się jakiś nieco bardziej tradycyjny browar regionalny...
              Inaczej moi znajomi utwierdzą się w swym przekonaniu, że od tego, co piję, ani chybi niebawem oślepnę .

Comment

• szefunio
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.01
                • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                Aha, zakupiłem jeszcze to piwo Mazowieckie Miodowe z miodu z jakiejś tam pasieki....Czy to "piwo" gdzieś tu oceniać?
                Przepraszam, że zmieniam temat, ale tylko na moment.

Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.
                Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• docent
                  • 2002.10
                  • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                  Przepraszam, że zmieniam temat, ale tylko na moment.

Miodowe jest winem, mimo, że udaje piwo.
                  Dyskusja na ten temat była już prowadzona tutaj:
                  Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• slavoy
                    🥛🥛🥛
                    • 2001.10
                    • 5055

Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.

A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)
                    Dick Laurent is dead.

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                      Hłe hłe... a jednak uraczyli Warszawę tak samo oryginalnymi i "niszowymi" piwami, jak w Grodzisku Wlkp.

A że Docentowi smakowało, to się nie dziwię. Wszak nie takie wynalazki Mu już smakowały (no offence)
                      Jakie wynalazki? Z tego co zdołałem wyczytać to przedpiszcy degustowali butelkowe piwa. A ja raczyłem się jasnym beczkowym i szczerze mówiąc podziwiam ich za poświęcenie w kwestii eksplorowania różnych odmian smakowego piwa
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kopyr
                        • 2004.06
                        • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jednym słowem nikt się nie może czuć się oszukany. Dają co mają najlepszego. A ja myślałem, że miałem pecha jak robiłem zakupy bezpośrednio w browarze.
                        Pytanie jakie się nasuwa, to dlaczego piwowarzy domowi potrafią zrobić piwa, które mogą stać rok, czy dwa. Odpowiedź która się nasuwa, to refermentacja lub z angielska bottle condition.
                        blog.kopyra.com

Comment

• kloss
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.03
                          • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                          podziwiam ich za poświęcenie w kwestii eksplorowania różnych odmian smakowego piwa
                          W kwestii eksplorowania tajemniczych reginów piwnych - szacuneczek, ale w kwestii smaku tychże - niekoniecznie.

Comment

Przetwarzanie...
                          X