Giełda i wystawa modeli samolotów wojskowych i innego sprzętu wojskowego. A to też moja dziedzina. Dlaczego nie mogę tam być
2002.09.07 - Grodzisk Wielkopolski
Collapse
X
-
Last edited by adam16; 2002-09-06, 17:32.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Wiem, że to nie na temat ale mam pilną sprawę do jakiegoś poznaniaka (z samego Poznania). Potrzebuję jutrzejszy "Głos Wielkopolski" z wkładką o wynajmie mieszkań. Nie chcę jakiejś mutacji z Piły, czy Leszna ale właśnie o mieszkaniach w Poznaniu. Jeśli któryś forumowicz wybiera się do Grodziska i zdąży rano z zakupami to proszę o jeden egzemplarz "Głosu".
Comment
-
-
Na giełdę zajechaliśmy (tzn. ja + moja piękniejsza połowa) ok. godz. 7. Byłem lekko zaskooczony, gdyż na innych giełdach ruch o tej porze juz spory, natomiast w Grodzisku tak dosyć sennie i jeszcze sporo wolnych miejsc było. Tak gdzieś, pół godziny później pojawił się kolega Prezes w obstawie młodzieży i zaprzyjaźnionego Bronka, sąsiada z południa. Ok. godz. 8 zawitała reszta forumowiczów: Marusia, Slavoy, StaryKocur i Marcopolok. Byli również Pieczarek i Pivaria, jeżeli kogoś pominąłem to bardzo przepraszam i żałuję.
Niestety handel szedł dosyć mizernie, najlepiej jeszcze było w gronie forumowiczów, gdzie kilka transakcji zostało zawartych (dla mnie zresztą bardzo udanych) przy wspólnym . Cieszę się szczególnie ze szkła, które kupiłem o Marcopoloka. Piękne Leffe.
O 10 Prezes dał sygnał do odwrotu i ruszyliśmy na miasto, gdzie zobaczyliśmy 4 (chyba dobrze zapamiętałem) budynki po grodziskich browarach. Niestety w żadnym z nich piwo się już nie warzy . Pogoda była piękna i sprzyjała ku tego typu eskapadom. W międzyczasie Kocur próbował zmajstrować od barmana (szumne określenie) w pewnym lokalu rekalmę Berlinera Kindla udając francuza, ale nic z tego nie wyszło. Niestety ok. 12 Prezes musiał już uciekać z Grodziska, natomiast reszta przeniosła się w okolice dworca i upajała się (z wyjątkiem taxi-drivera Marco) do późnych godzin popołudniowych beczkowym Kasztelanem.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Po giełdzie w Grodzisku
Też tam byłem i piwo piłem. Do Grodziska Wlkp. ze Szczecina wybrała się 4-osobowa ekipa: Zbyszek Spunda, Waldek (kierowca) oraz niżej podpisany z Alexandrem, pacholęciem jak najbardziej ślubnym.
Giełda raczej z tych bardziej kameralnych choć międzynarodowa, bo i bracia pepiki zjechali zza Olzy oraz fryce zza Odry.
Było nieźle. Jak zwykle była to świetna okazja do towarzyskiego spotkania. Przyznać muszę , że za niektórymi buziami już się stęskniłem, a widziałem je ostatnio w Żywcu.
Skoro o Żywcu mowa to Marcopolakowi urosła bródka. Wygląda teraz jak skrzyżowanie lewackiego extremisty z wietnaskim przywódcą Ho Shi-Minhem (czytaj: Ho Szi-Minem) - były w tym też elementy grangu...
Na giełdę, oprócz akcesoriów stosownych przywiozłem też mój najnowszy nabytek czyli aparat cyfrowy, który testowałem na ludziach bez skrupółów. Jeśli się uda to załączam obrazki.
Pozdrawiam i do miłego!
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
proszę zwrócić uwagę na ten przepełniony sarkazmem wskazujący palec
oki oki, jeszcze jedna fotka, ale ta już powędrowała do Galerii:
Comment
-
-
ART napisal/a
fotki naszego Pivariusza.
1. na pierwszy rzut wszystkie ludki razem(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
ART napisal/a
a więc patrząc od lewej Zbyszek Spunda, główny Pivariusz oraz kawałek ręki (Marusi??? ).
Comment
-
-
Palec Marusi
W geście Marusi nie dopatrzyłem się sarkazmu.
Ów palec Marusi ma rangę symboliczną : on oskarżycielsko wskazuje na tego, kto zabrał jej browar ze szklanki, która przecież jest pusta...
Jeśli chodzi o mnie i Zbyszka to pewnie patrzymy z podziwem na śmiałka, który nie bacząc na silną obsatwę Marusi z FORUM wypił jej piwko, ale też i niewiasta sama sobie winna bo niepotrzebnie się odwraca i dyskutuje o wyższości piwa "Karmi" nad "Piastem".
PS - Nie chcę być niedyskretny, ale na foto widać też fragment owłosienia Marusi...
Comment
-
-
Comment
-
Comment