2009.08.21-23 - Krasnystaw, 39. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lacriferno
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.07
    • 783

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto Wyświetlenie odpowiedzi
    impreza jest organizowana w takim, a nie innym miejscu, ponieważ był remont parku i ulic przyległych do parku - przez trzy lata z tego co się orientuję nie będzie tam imprez ponieważ takie są wytyczne(warunki) dofinansowania remontu z UE.....
    Dziwny przepis. Rynek powinien służyć temu, by tętniło na nim życie i powinien służyć organizowaniu imprez promujących miasto. Dworzec raczej nie zrobił dobrego wrażenia na przyjezdnych. Nie jestem w stanie ogarnąć niektórych pomysłów unijnych urzędasów.

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto Wyświetlenie odpowiedzi
      impreza jest organizowana w takim, a nie innym miejscu, ponieważ był remont parku i ulic przyległych do parku - przez trzy lata z tego co się orientuję nie będzie tam imprez ponieważ takie są wytyczne(warunki) dofinansowania remontu z UE.....
      Ja słyszałem, że tak naprawdę chodzi o to, żeby tego nowe go rynku nie zadeptać tudzież nie zniszczyć, bo coś mi się wierzyć nie chce aby taki był przepis to może być typowy urzędniczy wykręt.

A co do samej imprezy nie była zła zawsze to fajnie spróbować sobie kilku piw nie osiągalnych normalnie z beczki ale oczywiście kilka lat temu było lepiej, dobrym pomysłem było przesunięcie imprezy na sierpień.

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Całkiem możliwe, tak to właśnie z durnymi euro-przepisami. U mnie oficjalnie nie można przenieść drogi wojewódzkiej 222 z jednej ulicy na nowo wybudowaną miniobwodnicę, gdyż pieniądze na nią były z innego funduszu - na drogi lokalne czy cuś. Więc by nie stracić "gwarancji" nie można na znakach drogowych pokierować aut na inną drogę przez bodajże 3 lata od oddania nowej drogi do użytku. A mógłbym mieć już teraz uspokojony ruch pod oknem. No comments...
        Last edited by Pendragon; 2009-08-23, 22:18.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• keto
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.07
          • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
          Całkiem możliwe, tak to właśnie z durnymi euro-przepisami. U mnie oficjalnie nie można przenieść drogi wojewódzkiej 222 z jednej ulicy na nowo wybudowaną miniobwodnicę, gdyż pieniądze na nią były z innego funduszu - na drogi lokalne czy cuś. Więc by nie stracić "gwarancji" nie można na znakach drogowych pokierować aut na inną drogę przez bodajże 3 lata od oddania nowej drogi do użytku. A mógłbym mieć już teraz uspokojony ruch pod oknem. No comments...
          tak tak chodzi prawdopodobnie o jakąś gwarancję, ale ręki nie dam sobie uciąć. Na pewno lepiej by to wyglądało jak by było to na nowym rynku i w sierpniu - impreza wtedy byłaby bardziej udana
          Pozdrawiam
          Artur

Comment

• supersklep
            • 2005.01
            • 982

Pomijając to że większość straganów przypomina odpust a nie imprezę piwną to jednak cieszy obecność takich stoisk jak Konstancin ,Cerna Hora ,Krajana czy Koreba.Można było się napić z beczki sporo ciekawych piw i jeszcze wziąć do domu sporo butelkowych.

Comment

• Seta
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 6964

A w jakie ceny były?
              Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• keto
                • 2009.07
                • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                A w jakie ceny były?
                ja kupiłem w butelkach cerna hora(5zł) i konstancin(4zł)
                Pozdrawiam
                Artur

Comment

• Lacriferno
                  • 2005.07
                  • 783

Koreb wysoko się cenił - butelki po 6 zł.

Comment

• Seta
                    • 2002.10
                    • 6964

To w sumie bez przegięć (Koreb jak zwykle ). Cerną kupowałem na Słowacji za jednego juro... Kurczę troche żałuję. A Cerna z kega była?
                    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

Comment

• kishar
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.10
                      • 1691

To w sumie bez przegięć (Koreb jak zwykle ). Cerną kupowałem na Słowacji za jednego juro... Kurczę troche żałuję. A Cerna z kega była?
                      Koreb cenowo mnie nie zaskoczył, na szczęście piłem już wcześniej ich wyroby to się nie skusiłem, ale z rozmów z przypadkowymi ludźmi wywnioskowałem, że nikomu nie smakował. A co de Cernej Hory to była z beczki na pewno bardzo przepyszne Moravskie Sklepni o raz ciemny Granat co do reszty to nie wiem bo nie piłem. Mnie bardzo natomiast bardzo pozytywnie smakowo zaskoczyło Złote z beczki z browaru Staropolskiego było naprawdę świetne i kosztowało tylko 3 zł.
                      Last edited by kishar; 2009-08-24, 22:30.

Comment

• Seta
                        • 2002.10
                        • 6964

Cholera coraz bardziej żałuję...

Comment

• Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

Cholera coraz bardziej żałuję...
                          Nie przejmuj się, już tylko rok do następnych Chmielaków
                          Żarty na bok, ja też żałuję, że już od 2 lat nie byłem. Muszę spróbować dojechać w przyszłym roku.

Comment

• lump
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.12
                            • 38

Cerna Hora z beczki była w trzech odmianach
                            - moravske sklepni - 10 niefiltrowana
                            - granat - 12 ciemna
                            - kvasar -14 z dodatkiem miodu

Comment

• keto
                              • 2009.07
                              • 388

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lump Wyświetlenie odpowiedzi
                              Cerna Hora z beczki była w trzech odmianach
                              - moravske sklepni - 10 niefiltrowana
                              - granat - 12 ciemna
                              - kvasar -14 z dodatkiem miodu
                              no tak tylko smak moravskie sklepni z beczki, a z butelki sporo różniący się
                              Pozdrawiam
                              Artur

Comment

Przetwarzanie...
                              X