Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
Wyświetlenie odpowiedzi
2009.10.02-03 - Cieszyn, I Bracka Jesień i Bracka Giełda Birofiliów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJeżeli Heineken potrafi warzyć sezonowe to dlaczego nie Grupa Zywiec?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziBo my dla Wielkiego Wuja jestesmy krajem trzeciego świata w ktorym robi się tylko pieniążki a prosty lud ma pić tylko masowego lagera tak jak każą mu emitowane reklamy, tak samo jak w krajach afrykańskich w ktorych Heniek ma swoje browary. Widziałeś Jacer kiedyś jakieś piwa sezonowe warzone w np Kongo ?
A Kongo miało kiedyś piwa sezonowe? Polska miała.
Wiesz, w NL święto Koźlaka Jesiennego wymyśliła knajpa Gollem, jakieś 32 lata temu. Dziś, gdy jesteś w pierwszy dzień jesieni w NL to zewsząd atakują cię napisy "Herfstbok już jest". Heniek, Bavaria, Grolsch i inne duże browary dołaczyły ze swoimi piwami poźniej do tego święta, bo zauważyły interes.
Wszystko zaczęło się od małych browarów i knajpy.
Jeżeli mamy propagować kulturę picia piwa to może też propagujmy i kreujmy święta innych stylów.
Święto Portera już jest i oby wpisało się na stałe w Polski krajobraz.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Wielkie podziękowania, ale organizatorów, tak trzymać.
Miło było spotkać się z Wami, do następnego razu."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedziGdzie tam, przynajmniej w naszej grupie ilość dolewek był dowolnaZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziŚwięto Portera już jest i oby wpisało się na stałe w Polski krajobraz.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziZgadza sie,najpierw co roku był Brunet Wieczorową Porą a teraz do święta Portera postanowił się dołączyć Cieszyn.Czyli u nas już jest tak jak w NL.Oby tak dalej.
Comment
-
-
Wielkie dzieki dla organizatorów. Browar rewelajny, a można było zobaczyć dosłownie wszystko. Szczególne podziękowania dla piwowarów domowych, którzy częstowali nas, tych co tylko spożywają, swoimi wyrobami. Dzięki Wam mogłem spróbować wielu pysznych piw, no i zdobyć nowe etykiety. Juź czekam na następną taką imprezę.
Comment
-
-
Dołączam swoje podziękowania i chylę czoło przed organizatorami za perfekcję. Ten browar to perła, a pracownicy którzy nas oprowadzali to najwyższej klasy piwowarzy i zarazem pasjonaci swego zawodu. Koźlak świetny, poprosiłem o nalanie prosto z tanku do mojego kufla giełdowego i nie było problemu! Odczekałem aż się trochę ogrzał i mogłem poczuć pełniejszy bukiet. Niebo w gębie a moc słuszna. Wielkie dzięki dla piwowarów domowych za wasze piwka - bogactwo gatunków i smaków ogromne! Mam nadzieję że to już stała, coroczna impreza.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Raciborz Wyświetlenie odpowiedziWiadomo już kiedy można się spodziewać Kożlaczka?
6 grudnia.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
Podobnoż w okolicach 6 grudnia należy go wypatrywać w Almach.
Jacer był szybszyLast edited by Maggyk; 2009-10-31, 19:02.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziJacer był szybszyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
Comment