2009.08.30 - Parowozem do Czarnkowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

2009.08.30 - Parowozem do Czarnkowa

W niedzielę 30.08 w Czarnkowie odbywać się będzie coroczne święto bliźniaków. Władze zamówiły sobie pociąg (pod parą - Ol49) na przejażdżkę dla uczestników na trasie Czarnków-Bzowo Goraj i na zad.
    Jako, że do pociąg musi jakoś do Czarnkowa dojechać, powstała jednocześnie impreza kolejowa na trasie Poznań-Rogoźno Wlkp-Bzowo Goraj-Czarnków. Impreza kolejowo-piwna właściwie, bo połączona ze zwiedzaniem browaru... dla pierwszych 35 osób. Miejsca do browaru się szybciutko skończyły, więc organizatorzy negocjują następną transzę zwiedzających - pod koniec tygodnia będzie wszystko wiadomo.
    Szczegóły i zgłoszenia:

Do browaru, czy też nie, wybieram się
    Dick Laurent is dead.
  • unkel
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2008.08
    • 244

Waham się między festiwalem w Katowicach a właśnie tą imprezą i aktualnie bliżej mi do Czarnkowa i tak już chyba zostanie.
    Last edited by unkel; 2009-08-13, 06:15.

Comment

• M-kwadrat
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 304

Mało spałem wiec pytam - rozumiem, że impreza wygląda tak, że jedzie sobie z Poznania do Czarnkowa, tam jest przerwa z ew. zwiedzaniem Browaru a w tym czasie pociąg przejmują uczestnicy imprezy bliźniaków po czym oni wracają i wysiadają a ładują się z powrotem uczestnicy przejażdżki Poznań-Czarków?
      Pozdrawiam, Maciek

Comment

• slavoy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛
        • 2001.10
        • 5055

Tak dokładnie ma to wyglądać. Wyspałeś się lepiej niż myślisz
        Dick Laurent is dead.

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
          Waham się między festiwalem w Katowicach a właśnie tą imprezą i aktualnie bliżej mi do Czarnkowa i tak już chyba zostanie.
          Ja wiem, co to za wybór. Impreza koncernowa, nie sądzę, żeby można się było wiele ciekawego spodziewać.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• wozny
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.12
            • 3

Dodam od siebie, że przejazd ten urozmaicony będzie tzw. fotostopami, gdzie uczestnicy wycieczki będą mogli w najładniejszych miejscach uwiecznić pociąg. Miesiąc temu organizowaliśmy podobny pociąg http://www.drezyny.org.pl/index.php?...90718&rok=2009 i atmosfera była wspaniała. Dla wielu sam pociąg i trasa jest głównym celem imprezy.

W Czarnkowie są góry i wspólnie wdrapiemy się m. in. na ten fotostop: http://www.st43.pl/4galery/details.p...56&mode=search

Pociąg finansowany jest po części przez Was (bilety) i Wielkopolski Urząd Marszałkowski. Pełna lista sponsorów i instytucji wspierających wkrótce na stronie.

Pozdrawiam
            J. Woźny http://www.drezyny.org.pl/

Comment

• wozny
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2006.12
              • 3

Aha załatwienie dodatkowej puli osób zwiedzających Browar Czarnków prawie pewne i jeszcze miejsca są!

Pozdrawiam
              J. Woźny

Comment

• unkel
                • 2008.08
                • 244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Ja wiem, co to za wybór. Impreza koncernowa, nie sądzę, żeby można się było wiele ciekawego spodziewać.
                Do Katowic akurat nie jechałbym po piwo. Ba, wziąłbym swoje

Comment

• mark33
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.04
                  • 3283

Ale super impreza, szkoda tylko, że rozstrzelona z LSP i giełdą. Marzy mi się taki pakiet na przyszły rok (szkoła, giełda i parowozem do Czarnkowa ) ale to za piękne aby mogło się spełnić.

Comment

• unkel
                    • 2008.08
                    • 244

No i jadę (chociaż potwierdzenia wpłaty nie dostałem).
                    Miejsce rezerwowałem 18.08 i załapałem się na zwiedzanie browaru więc przypuszczam, że miejsca jeszcze są.

Comment

• unkel
                      • 2008.08
                      • 244

No i po imprezie. Zwiedzania browaru nie było. Nie wiem dlaczego, coś ponoć ze sprawami sanitarnymi. Ja oficjalnej informacji niestety nie dostałem. Kolejowo- krajobrazowo fantastycznie. Piękna linia.
                      Zdjęciowo koszmarnie, fotostopy oprócz żelaznego motywu w Pianówce wybierane były chyba losowo.

Comment

Przetwarzanie...
                      X