2010.05.7,8,9 - VII WWP - 3 różne szkolenia Maćka Chołdrycha - Wrocław

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    2010.05.7,8,9 - VII WWP - 3 różne szkolenia Maćka Chołdrycha - Wrocław

    Szanowni Piwowarzy, Piwowarki i przyszli adepci sztuki piwowarskiej, a także wszyscy wielbiciele dobrego napitku

    Planujemy pakiet szkoleń znanego i lubianego Sensora - dla każdego coś interesującego:
    1. piątek, 7 maja, godziny popołudniowe: kurs rozszerzony dla piwowarów domowych (m.in. rozpoznawanie wad piwa)
    2. sobota, godziny poranne: Świat Piw Belgijskich
    3. niedziela, godziny około południowe: kurs ogólny

    W najbliższym czasie podam ceny, na razie zapuszczam sondę ile osób na które szkolenie byłoby zainteresowanych, zatem czekam na wstępne zgłoszenia pod adresem szkolenia [at] centrumpiwowarstwa.pl

    ART EDIT: Zgłoszenia są przyjmowane poprzez nasz system sklepowy: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/kategorie/1336 Prosimy wybrać interesujące Ciebie szkolenie i dokonać zamówienia.
    Last edited by ART; 2010-03-30, 22:33. Powód: dodanie linka
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    Witajcie,

    pora nieco doszczegółowić program, poniżej za to krótki opis szkoleń oraz cennik Godziny póki co - orientacyjne, mogą się zmienić o 1 h w jedną czy drugą stronę.

    Szkolenie specjalne dla piwowarów domowych (zaawansowani)
    Piątek, 7 maja 2010, godz. 17.00-21.00

    Szkolenie dla osób pragnących pogłębić wiedzę o piwie, dowiedzieć się, dlaczego pachnie tak, a nie inaczej, jakie piwo może mieć cechy i jakie związki są za nie odpowiedzialne.
    Celem szkolenia jest wprowadzenie uczestników w arkana sztuki degustacji i nauka oceny wybranych gatunków piwa. Umożliwienie praktycznego wykorzystywania zasad analizy sensorycznej w piwowarstwie domowym i nie tylko i ocenie degustowanych piw.
    Główne zagadnienia poruszane w trakcie szkolenia to zmysły, zasady oceny sensorycznej, techniki oceny sensorycznej, właściwości sensoryczne piwa, podział gatunków, profilowanie, ocena profilowa. Oprócz tego sprawdzimy, na ile czułe jest nasze powonienie i zmysł smaku dzięki specjalistycznym próbkom związków chemicznych, oraz dowiemy się, które z nich za jakie wady piwa są odpowiedzialne.


    Cena regularna: 185 zł od osoby

    Wstęp na kurs zakupisz wygodnie poprzez nasz sklep:
    Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia




    Przedziwny świat piw belgijskich (najlepiej zaawansowani, po kursie podstawowym)
    Sobota, 8 maja 2010, godz. 9:00-13:00

    Belgia nazywana jest krajem piwa. Ten przydomek zawdzięcza największej na świecie różnorodności gatunków piwa. Od pszenicznych piw górnej fermentacji poprzez szlachetne piwa klasztorne o niebywałej mocy aż do spontanicznie fermentujących Lambików, uchodzących za najdziwniejsze technologicznie piwa na świecie. Belgijska kuchnia i styl życia nierozerwalnie związane są z piwem, które jak nigdzie indziej na świecie przybiera tu olbrzymią ilość form.

    Cena regularna: 185 zł od osoby

    Wstęp na kurs zakupisz wygodnie poprzez nasz sklep:
    Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia




    Najciekawsze piwa na świecie (początkujący degustatorzy)
    Niedziela, 9 maja 2010, godz. 15.00-19.00


    To podstawowy kurs wiedzy o piwie obejmujący zasady produkcji, historię i pochodzenie surowców ale przede wszystkim zasady sztuki degustacji. Podczas kursu uczestnicy poznają profesjonalne metody szkolenia degustatorów i uczą się oceny 8 najciekawszych gatunków piwa na świecie. Każde z piw wymaga innej techniki i jest okraszone wieloma ciekawymi faktami na temat kultury kraju z którego pochodzą, połączeń kulinarnych oraz składowych ich unikalnego profilu smakowego.

    Cena regularna: 160 zł od osoby

    Wstęp na kurs zakupisz wygodnie poprzez nasz sklep:
    Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia





    UWAGA!!!

    Promocje:
    - dla wszystkich kursantów, którzy zapiszą się na którykolwiek z kursów do końca marca, a przelew na nasze konto wpłynie do dnia 5 kwietnia obowiązuje ZNIŻKA na każdy z kursów w wysokości 15 zł.
    Czyli za kursy piątkowy lub sobotni zapłacicie 170 zł, a za niedzielny - tylko 145 zł

    DODATKOWA ZNIŻKA dla osób, które zechcą uczestniczyć w obu szkoleniach dla zaawansowanych - za dwa, zamiast 370 zł zapłacicie tylko 330zł. Od tego zbiorczego zakupu możecie odpisać jeszcze kolejne 10 zł, jeśli zgłosicie akces do końca marca, a opłacicie kursy do 5 kwietnia.


    Pytania proszę kierować tutaj lub mailem na adres: szkolenia [at] centrumpiwowarstwa.pl (preferowane) lub telefonicznie: 502 262 911

    EDIT: Zgłoszenia są przyjmowane poprzez nasz system sklepowy: http://www.centrumpiwowarstwa.pl/sklep/kategorie/1336 Prosimy wybrać interesujące szkolenie i dokonać zamówienia.

    Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do rezygnacji z któregoś ze szkoleń lub z całości programu w przypadku niewystarcząjącej liczby chętnych i zwrotu pieniędzy na konta osób, które dokonały przelewu.
    Last edited by ART; 2010-03-30, 22:41. Powód: Dodano linki
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #3
      A gdzie będą odbywać się te szkolenia? Na Zamku?
      blog.kopyra.com

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        A gdzie będą odbywać się te szkolenia? Na Zamku?
        W lochach

        Jakby co piszę się na pierwszy i drugi.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Szkolenia będą oczywiście w Zamku
          Raczej nie w lochach

          Jacer, proszę o zgłoszenie mailem, będzie mi łatwiej opanować sytuację
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19269

            #6
            Zważywszy na to, że podobne podstawowe szkolenia winne (podobna ilość czasu, podobna ilość próbek) jest w cenie 230 PLN uważam Wasze za korzystną ofertę.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #7
              Pewnie zacznie się zaraz niedowiarstwo, jak napiszę, że naszym najważniejszym celem jest edukacja, a dopiero potem zysk
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • skitof
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2007.11
                • 2485

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                Jakby co piszę się na pierwszy i drugi.
                Dobre rozwiązanie. Ale ja wybiorę tylko jeden. Chyba ten środkowy. Coś trzeba sobie zostawić też na przyszły rok.

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                  Dobre rozwiązanie. Ale ja wybiorę tylko jeden. Chyba ten środkowy. Coś trzeba sobie zostawić też na przyszły rok.
                  Tak myślę, że w Twoim przypadku zdecydowanie najpierw się zbierz w końcu do warzenia, a potem dopiero na szkolenie dla piwowarów - taka kolejność zdecydowanie będzie lepsza, zatem masz rację
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dobre rozwiązanie. Ale ja wybiorę tylko jeden. Chyba ten środkowy. Coś trzeba sobie zostawić też na przyszły rok.
                    A myślisz, że dla tych co wezmą kursy zaawansowane nic ciekawego w przyszłym roku nie będzie? Ja bym na Twoim miejscu brał kursy zaawansowane, przecież Ty dobrze wiesz jakie są najciekawsze piwa świata.
                    blog.kopyra.com

                    Comment

                    • skitof
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2007.11
                      • 2485

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Tak myślę, że w Twoim przypadku zdecydowanie najpierw się zbierz w końcu do warzenia, a potem dopiero na szkolenie dla piwowarów - taka kolejność zdecydowanie będzie lepsza, zatem masz rację
                      Na razie własnoręczne warzenie nie wchodzi u mnie w grę. I muszą mi wystarczyć niedzielne warsztaty pod Twoim okiem. Ale chęci mi nie brakuje, to raczej obiektywne warunki organizacyjno-lokalowo-rodzinne powodują, że inicjacja się przeciąga . Z drugiej strony, jak słusznie zauważył kopyr:

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                      A myślisz, że dla tych co wezmą kursy zaawansowane nic ciekawego w przyszłym roku nie będzie? Ja bym na Twoim miejscu brał kursy zaawansowane, przecież Ty dobrze wiesz jakie są najciekawsze piwa świata.
                      Tylko ten piątek mi nie do końca odpowiada, szczególnie gdyby kurs miał się zacząć godzinę wcześniej, co podobno nie jest wykluczone.

                      Comment

                      • skitof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2007.11
                        • 2485

                        #12
                        No i poszło. Jeszcze tylko nie wiem czy na piątek czy sobotę. Do kiedy trzeba się zdecydować?

                        Comment

                        • ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23956

                          #13
                          Uznaliśmy że najprościej będzie i dla nas i dla samych Zainteresowanych aby wstęp na wybrane szkolenie móc zakupić poprzez nasz sklep:

                          Szkolenie specjalne dla piwowarów domowych (zaawansowani)
                          Piątek, 7 maja 2010, godz. 17.00-21.00
                          Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia


                          Przedziwny świat piw belgijskich (najlepiej zaawansowani, po kursie podstawowym)
                          Sobota, 8 maja 2010, godz. 9:00-13:00
                          Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia



                          Najciekawsze piwa na świecie (początkujący degustatorzy)
                          Niedziela, 9 maja 2010, godz. 15.00-19.00

                          Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia


                          I jeśli nie ma innych przeciwwskazań prosimy w ten sposób poczynić zakup wstępu na wybrane szkolenia.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                          Comment

                          • chemmobile
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.03
                            • 2168

                            #14
                            Rozumiem, że osoby, które już dokonały płatności w ten sposób:
                            Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia


                            nie muszą ponownie "zamawiać produktu"?
                            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                            Comment

                            • Marusia
                              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

                              #15
                              Nie muszą
                              www.warsztatpiwowarski.pl
                              www.festiwaldobregopiwa.pl

                              www.wrowar.com.pl



                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X