2010.06.11-12 - Lwówek Śląski, Festiwal Smaków Regionalnych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

buahaha no to mnie rozbawiłeś!

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

Wyżerka klasa. A jak "wypijka"? Mam nadzieję, że bufet szwedzki nie zastopował browarbizowej, krwiożerczej dążności do piwnej prawdy i coś poza białym pijarem się przeciśnie na łamy

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Zdjęcia tez tutaj:

http://www.kuchniawroclawia.pl/1,383...gionalnych.htm

www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23926

Piwa firmowane hasłem Gontyniec (jasne, koźlak) pochodzą z Ambera a ciemne - z Krajana. Debiutem z Ciechanowa był Porter 22*BLG i wysłodkowe "karmelowe" o nieznanej mi konkretnie nazwie.

Lwóweckie można było zakupić z beczki i z butelki, beczkowe na razie nie przekonuje jeszcze (za młode jak wnoszę) ale dało się wypić bez skrzywienia

W Kormoranie na sierpień szykuje się nowy, lekki lagerek ponoć dobrze chmielony. Również można było spróbować próbne "wysłodkowe" poporterowe.

Mi najbardziej smakowało Zawiercie Czekoladowe, Eggenberg wędzony i jasne Svijany.

Pogoda w piątek upalna, w sobotę zmienna i po części deszczowa.

Dziękuję także za wizytę na stoisku browarbizowocentrumpiwowarskim gdzie warzyliśmy lekkie jasne ale i rozprowadzaliśmy wiedzę na temat uszczuplania dochodów Państwa domowym wyrobem piwa w różnych stylach. Pomagali nam dzielnie Antoś i Chemmobile a także Fido, Jerzy i Ymsha którym serdecznie dziękuję za aktywne wsparcie

Dziękuję za zaproszenie i pomoc w organizacji działań zespołowi z UGiM Lwówek Śląski i OSIR a także ekipie Browaru Lwówek i Ciechan.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
            Piwa firmowane hasłem Gontyniec (jasne, koźlak) pochodzą z Ambera a ciemne - z Krajana.
            No w końcu ktoś się przyznał

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5617

Konsumencki konkurs lanych piw na Festiwalu Smaków Regionalnych 2010 - Wyniki

Oddano 103 poprawne głosy.

1. Rychnovsky Zilvar - 38 głosów
              2. Staropolskie Mocne - 13 głosów
              3. Irlandzkie Mocne - 10 głosów
              4. Krakonos 12 - 8 głosów
              5. Koreb Żywe Niepasteryzowane - 7 głosów
              6. Krajan Miodowe Ciemne - 5 głosów
              7. Dobruska Rampusak - 4 głosy
              8. Eggenberg Nakoureny Svihak wędzone - 3 głosy
              Irish Beer - 3 głosy
              9. Primator Dark - 2 głosy
              Wiśnia w piwie - 2 głosy
              Erdinger - 2 głosy
              10. Primator Lager - 1
              Rychnov Kastan - 1
              Svyturys Baltas - 1
              Primator Pszeniczny - 1
              Cerna Horna Velen - 1
              Krajan Miodowe Jasne - 1

Piwa z Lwówka Śląskiego i Ciechanowa, jako piwa wytwarzane przez współorganizatorów Festiwalu, nie brały udziału w konkursie.

Wśród głosujących rozlosowano nagrody - kufle Browar.biz.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• chemmobile
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.03
                • 2168

Nasz festiwal (tzn. mój i fidoangel'a) rozpoczął się już we Wrocławiu. Z powodu awarii autobusu PKS-u spędziliśmy 3 godziny w parku przy wylotówce na autostradę, popijając w cieniu drzew Dębowego Ciechana z Tych
                We Lwówku doliczyłem się 24-ech browarów. Oczywiście marek było kilkukrotnie więcej.
                Lista piw lanych made by Maggyk
                Poza konkursem polewany był także Ciechan Wyborny i Lwówek Książęcy.
                Książęce smakowało poprawnie, ale jak sobie jeszcze trochę poleży, to będzie naprawdę dobre. Jego zapach był rewelacyjny, przypominał gotowaną brzeczkę z chmielem
                Poza nim smakował mi tradycyjnie Zilvar rychnovski, świetny był bitter Opat. Zaskoczył mnie wędzony ciemny (półciemny) Eggenberg - wędzonka jest niewielka, za to nuty kawowe bardzo wyraźne. Jak zawsze radę dawały pszenice z Nachodu i Cernej Hory. Ciągły ruch panował przy nalewaku Lwówka (bo nowe piwo) i Staropolskiego (bo najtańsze piwo ), natomiast reprezentacja EDIego więcej odpoczywała niż nalewała.
                Ach, a co do piw jeszcze, to nie wszystkie były pijalne. Od piątku w mojej prywatnej kategorii piw niepijalno-niewąchalnych pierwsze miejsce okupuje lane Łaskie z Koreba, bo piwa o zapachu żółtego sera to nawet EDI nie zdołał wymyślić

W sobotę na bieżni stadionu wyrosła baza połączonych sił Centrum Piwowarstwa i browar.bizu. Około południa rozpoczęła się operacja Irac..., wróć, operacja Piwna Wolność. Po sforsowaniu zasieków nieprzyjaciel przystąpił do ataku. Pierwsze natarcie zostało łatwo odparte, wyglądało to raczej na rozpoznanie bojem.
                W sztabie generał McARTur na bieżąco śledził przebieg walk. Doświadczone w boju oddziały opolskie przemyślanymi manewrami celnie trafiały w miękkie podbrzusze nieprzyjaciela dzięki rozpoznaniu i działaniom wywiadowczym tajnej organizacji Szarej Adminiscencji.
                W walkach frontowych dzielnie spisywała się kompania "Antoś". Jej charyzmatyczny porucznik dzielnie wymachiwał łyżką piwowarską jak prawdziwy hetman buławą.
                Widząc rosnącą determinację przeciwnika rozpoczęto kontratak na prawym skrzydle. Załoga Rudego 102 pod dowództwem Marusi zainicjowała działania oskrzydlające, które do historii przeszły jako operacja Uwolnić Piwo z Puszki.
                Akcje bojowe prowadzono do późnego wieczora i zakończyły się pełnym sukcesem. Założone cele taktyczne zostały osiągnięte. Należy także wspomnieć o nie biorących udziału w bezpośrednich starciach oddziałach zaopatrzeniowych. Czesko-polska Grupa Reagowania Operacyjno Piwnego bez przerw dostarczała najlepsze zaopatrzenie.

==================

Żeby nie było tak różowo: impreza nie do końca była dobrze przygotowana, a frekwencja niższa niż w ubiegłym roku, na co złożyło się kilka czynników. Ale pamiętam, aby te minusy nie przesłoniły plusów
                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Debiutem z Ciechanowa był (...) wysłodkowe "karmelowe" o nieznanej mi konkretnie nazwie.
                  Czy to było to coś o parametrach 8 blg i 3% alk., które miało być podpięte a ani razu na nie ni trafiłem?
                  Last edited by chemmobile; 2010-06-14, 11:26.
                  Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                  Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                    Czy to było to coś o parametrach 8 blg i 3% alk., które miało być podpięte a ani razu na nie ni trafiłem?
                    To było to coś.
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• relaksio
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2009.01
                      • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                      Normalnie lagery chodziły po 5 zł.
                      A Lwówek w butelce po ile ?
                      POLAKIEM jestem i dobre
                      PIWO nie jest mi obce...

Comment

Przetwarzanie...
                      X