a czy tyskie wypuściło szklany kufelek czy tylko porcelanowy??
2010.08.20-22 - Krasnystaw, 40. Chmielaki Krasnostawskie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPrzedstawiciel z piwami francuskimi (jak widniało na stronie Chmielaków) to ów przedstawiciel z piwami... belgijskimi.
i jeszcze jakieś inne piwo w butelce,ale nie pomnę jakie.
Namiot z tymi piwami był dokładnie za namiotami "kolekcjonerskimi" a obok namiotu z Leżajskiem i chyba obok namiotu z piwami czeskich /gdzie pan potrafił nalać piwo rezane /
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marian1920 Wyświetlenie odpowiedzia czy tyskie wypuściło szklany kufelek czy tylko porcelanowy??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto Wyświetlenie odpowiedziNiestety muszę się zgodzić z ta opinią z roku na rok jest coraz gorzej, gdyby nie browary regionalne i browary z Czech to by była straszna lipa. Oczywiście dotacje unijne też robią swoje, gdy tych zabraknie to za pewnie wszystko się rozpadnie.
p.s. Prezesie Żywiec pisał gdzie piwiarnia Żywiecka miała być ustawiona także spojrzeć na mapę i bez problemu można znaleźć . BTW serwowali świetne Blanche de namur.
Blancha się napiłem, choć żałowałem, że nie mogłem zabrać ze sobą.
Yoreck, a to mnie zaskoczyłeś... widziałem wczoraj również Krzysztofa z Bierhalle wraz z firmowym samochodem, ale stoiska nie. Ciekaw jestem czy i to gdzieś mi umknęło.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziWiem, ale chodziło mi o informacje dla ogółu. Stoisko Piwiarni i Smaku było bardzo daleko od Rynku i nie każdy mógł się domyślić, że tam jest. Ja akurat nie wydrukowałem mapki, mając nadzieję, że tak świetnie zorganizowana impreza ma punkt informacyjny.
Blancha się napiłem, choć żałowałem, że nie mogłem zabrać ze sobą.
Yoreck, a to mnie zaskoczyłeś... widziałem wczoraj również Krzysztofa z Bierhalle wraz z firmowym samochodem, ale stoiska nie. Ciekaw jestem czy i to gdzieś mi umknęło.
Obecność samochodu Bierhale była zwiazana z uczestnictwem w Konsumenckim Konkursie piw.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Trzeba jeszcze dodać o hordach pracowników Urzedu Skarbowego oraz Sanepid-u, ktrórzy postanowili chmielakami uratować budżet państwa.
Niemniej dla osób zainteresowanych jedynie smakiem piw impreza b. fajna, zwłaszcza, że w tej cześci Polski piw lanych z Czech lub Polskich małych browarów nie uświadczysz.
P.S. Znakomite piwa z Cernej Hory, Primatora i Konstancina. Na przeciwległym biegunie Edi.....Last edited by Rzeszowiak; 2010-08-23, 05:24.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziTrzeba jeszcze dodać o hordach pracowników Urzedu Skarbowego oraz Sanepid-u, ktrórzy postanowili chmielakami uratować budżet państwa.
Niemniej dla osób zainteresowanych jedynie smakiem piw impreza b. fajna, zwłaszcza, że w tej cześci Polski piw lanych z Czech lub Polskich małych browarów nie uświadczysz.
P.S. Znakomite piwa z Cernej Hory, Primatora i Konstancina. Na przeciwległym biegunie Edi.....Pozdrawiam
Artur
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedziMimo to że impreza rozrasta się w odpust z tandetnym wesołym miasteczkiem , to jednak stoisk z ciekawymi piwami przybywa w ostatnich latach .Śmieszy mnie tylko widok ludzi pijących tatrę w puszce na takiej imprezieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
A co powiesz na to? Komentarz do artykułu o imprezie:
PIWO WARKA 1,5 litra plastikowa flacha za ok 7 zł.market , a na chmielakach 7 zł. butelka czegoś tam piwo-podobnego, wiem bo sam kupiłem.Last edited by Mason; 2010-08-23, 08:11.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Jeśli kogoś zainteresują Wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw Chmielaki 2010„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
No proszę - jaka ta Perła jest bezkonkurencyjna...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
A jest gdzieś lista piw STARTUJACYCH w konkursie? Bez tej listy wyniki można sobie o kant... e.... stołu trzasnąć
Comment
-
-
Witam
W tym roku trochę przez przypadek trafiłem na chmielaki z nastawieniem na giełdę.
W sobotę specjalnie przyjechałem na rozpoczęcie giełdy czyli 9 rano to co zobaczyłem nijak ma się do giełdy.
Jak wyżej napisaliście gdyby nie możliwość napicia się dobrych piw czeskich i słowackich to była by jedna wielka porażka.
jedna ze scenek zaobserwowana na chmielakach:
Paru miejscowych podchodzi do namiotu perły patrzą na cenę piwa z nalewaka, na siebie (śmiech i pukanie się w czoło) idą do najbliższego sklepu kupują kratę piwa (24 konserwy) siadają pod namiotem i konsumują.
Chyba to wystarczy za komentarz!?!Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.
https://picasaweb.google.com/115486805717439828103
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA jest gdzieś lista piw STARTUJACYCH w konkursie?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment