2010.08.20-22 - Krasnystaw, 40. Chmielaki Krasnostawskie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Jako mieszkaniec Polski B (bo czy Zamość czy Kraków to jedna wichura) śmiem twierdzić, że urzędnik A czy urzędnik C zawsze będzie bezmyślną maszyną wykonująca odgórne nakazy i to nadgorliwie, tak na wszelki wypadek.
    Poza tym akurat w tym roku to wszędzie wyroiło się tych kontrolerów i tą pretensję miej do władzuchny kochanej
    No może być, że Tusku uaktywnił skarbówkę. Nie ma takiej niegodziwości, do której nie posunie się liberalny rząd, gdy mu zabraknie pieniędzy.

Po prostu już trochę imprez masowych przeżyłem (mam dwie w roku w mieście) i nie spotkałem się z takim czymś jak kasy fiskalne przy kranie gdzie leją piwo ( to jakiś nowy wynalazek?). A tym bardziej z tym aby jakaś skarbówka biegała lub sanepid.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

No to kolega przegapił wakacyjne doniesienia z kurortów. Ale czujność rewolucyjną doceniam, bo faktycznie skarbówka dostała prikaz wzmożonych kontroli. Tylko jest spór czy te doniesienia to aby nie brudna kampania PISu

Comment

• jacer
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
        No to kolega przegapił wakacyjne doniesienia z kurortów.

Czyli znów Korwin ma rację. Komuna wraca.

Dołożyć do tego to co się wyprawia na dniach w Starostwach. Jednym słowem to państwo staję się państwem faszystowskim, i mówię to poważnie.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19288

Szczerze powiedziawszy nie dostałem paragonu na każdym stoisku, ale chyba z wrażenia zapomniałem o ich zbieraniu. Uważam, że trzeba wystawiać i mnie jest to przydatne (choćby po to by następnego dnia zrobić sobie bilans). Może nie przesadzajmy z tą skarbówką...
          Paragon dla klienta jest dowodem zakupu, więc dla niego jest ważny. To, że ma to w dupie nie znaczy, że sprzedający ma mieć to w dupie. Abstrahuje już od kwestii rejestracji transakcji dla potrzeb rozliczeń z US.

Comment

• Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Na Jesiennych Spotkaniach Browarników, czyli imprezie branżowej, jurorzy składali się z przedstawicieli browarów. Dla równowagi wsparci zostali konsumentami (przy okazji też piwowarami domowymi, ale co tam). Nic w przyrodzie nie ginie
            W nawiązaniu do imprezy na którą się powołujesz to konkurs miał zasadniczą wadę - zbyt mało degustatorów w grupach. Na Chmielakach w jednym panelu zasiadało 17 - 18 osób. Zatem średnia ocena byla bardziej wyważona i zarazem obiektywna. We Wrocławiu komisje składały się ze zespołów mniejszych - o ile mam informacje poprawne 6-cio osobowych. W związku z tym wpływ oceniania jednej osobyna wynik był relatywnie mniejszy. Zwyczajnie zbyt niska czy zbyt wysoka ocena "ginęła" przy wyliczaniu średniej.
            Oczywiście poziom wyszkolenia wahał się od doświadczonych degustatorów z duzym stażem do ludzi, którzy piją duzo piwa a doswiadczenie w ocenianiu piwa raczej małe.
            Natomiast konkurs miał charakter konsumencki więc i tacy ludzie mieli prawo zasiąść wśród oceniajacych piwo.
            Należy się cieszyć że taki konkurs w ogóle istnieje. Zwróccie uwagę że konkursy zanikają. W tym roku nie będzie Jesiennych Spotkań Browarników i tym bardziej konkursu. Co więc pozostaje: Konkurs Bractwa Piwnego i Chmielaki.
            Do tego konkurs piw rzemieślniczych i Plebiscyt Browar.biz.

Jeżeli czujecie się na siłach zorganizujcie konkurs piw. Ustalcie zasady, żeby nie było "kwasów".
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Mnie paragon do niczego nie jest potrzebny. Jak kupuje to wiem ile płace, po co mi jeszcze jakiś papierek?
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedzi
                Ustalcie zasady, żeby nie było "kwasów".
                Tak się nie da.
                blog.kopyra.com

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Mnie paragon do niczego nie jest potrzebny. Jak kupuje to wiem ile płace, po co mi jeszcze jakiś papierek?
                  Jest potwierdzeniem dla Ciebie zawarcia umowy kupna. Wartość może i mała... tylko co z tego.

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Potwierdzeniem zawarcia umowy jest dla mnie piwo w ręce a nie papierek
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

Jak ktoś się od tego piwa zatruje i umrze to paragon będzie dowodem w śledztwie
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nieformalny wpływ ma Burmistrz i Rada Miasta. To jest standard w polskich małych miastach i powinni to wykorzystać.
                        Na Urząd Skarbowy może i tak. Mam jednak wrażenie, że od kontroli m.in. wydawania paragonów jest Urząd Kontroli Skarbowej, a nie miejscowy US. UKS ma siedzibę w Lublinie i Burmistrz kransostawski może go... wiecie co, wiecie gdzie. Jak Lublin dostał z centrali prikaz, żeby kontrolować, to kontroluje. Wpływ władz lokalnych na jego działania jest żaden.
                        Mnie paragon do niczego nie jest potrzebny.
                        No nie wiem. Przy kupnie niektórych piw z małych browarów ja tam bym wolał mieć paragon, na wypadek reklamacji
                        Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-08-25, 08:41.
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jak ktoś się od tego piwa zatruje i umrze to paragon będzie dowodem w śledztwie
                          Potwierdzeniem zawarcia umowy jest dla mnie piwo w ręce a nie papierek
                          żartujcie sobie, żartujcie ja nie mogłem dojść swoich praw po zatruciu w knajpie, bo nie miałem paragonu. nasłany Sanepid kilka dni po mojej interwencji znalazł uchybienia, ale nie takie jakie miałyby wpływ na moje roszczenia związane z zatruciem.

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                            żartujcie sobie, żartujcie ja nie mogłem dojść swoich praw po zatruciu w knajpie, bo nie miałem paragonu. nasłany Sanepid kilka dni po mojej interwencji znalazł uchybienia, ale nie takie jakie miałyby wpływ na moje roszczenia związane z zatruciem.
                            No widzisz i gdybyś miał kwit to Sanepid szukałby czegoś innego?
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19288

Minęło już 3 dni i oni nie mieli próbek pokarmów z tego felernego posiłku. Mając paragon nie zbyliby mnie, a sprawa oparła by się o rzecznika praw konsumenta jeśliby nie współpracowali. Fakt, że i ja pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i nie wiedziałem co mam robić.
                              Odbiegamy od głównego wątku. Ja uważam, że jest to ważny dokument zawarcia umowy i jeśli ktoś ma to gdzieś to jego problem, nie mój. Od tego czasu udawało mi się reklamować nie jeden wadliwy towar/usługę a paragon zawsze był mi w tym pomocny.

Comment

• Chmielaki
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2007.07
                                • 51

Chmielaki 2010 - filmiki

Garść filmików z Chmielaków 2010: http://www.chmielaki.pl/chmielaki201...d=33&Itemid=39

Comment

Przetwarzanie...