A wracając do tematu, to wybieram się odwiedzić Wschowę w sobotę. Pociągowo. Wyjazd bladym świtem 6:39 przez Głogów. Dojazd tuż przed 10. i trochę czasu na poszwędanie się po miasteczku. Powrót o 17:17 przez Leszno, w którym też trochę czasu na poszwędanie się, odwiedzenie m. in. tej knajpy. Wrocław 20:00
Ktoś dołączy?
A wracając do tematu, to wybieram się odwiedzić Wschowę w sobotę. Pociągowo. Wyjazd bladym świtem 6:39 przez Głogów. Dojazd tuż przed 10. i trochę czasu na poszwędanie się po miasteczku. Powrót o 17:17 przez Leszno, w którym też trochę czasu na poszwędanie się, odwiedzenie m. in. tej knajpy. Wrocław 20:00
Ktoś dołączy?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Czy faktycznie swoje stoisko miał browar Klosterbrauerei Neuzelle?
Ps. Już sobie odpowiedziałem na to pytanie Przepraszam.
Po zdjęciach na stronie Wschowy widać, że niby cos było.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Espiga, to znany kataloński browar kraftowy działający od 2011 r. Jego piwa są dostępne w różnych miejscach w Barcelonie, ale ich głównym miejscem jest sklep położony ok. 500 metrów od kościoła Sagrada Família.
Przyjemna obsługa, dużo lodówek, dodatkowo bodaj 4 nalewaki...
Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
Comment