Na stronie FDP zostały znowu pouzupełniane piwa z beczki - a to jeszcze nie koniec!
Błagam o litość!
Przy tej ilości impreza powinna być tygodniowa, a minimum zaczynać się w piątek.
A tak się lekko przyczepię - przy niektórych czeskich piwach przydałoby się określenie o które konkretnie chodzi, a nie tylko, że będzie "jasne".
Ale zapewne nie macie po prostu konkretnej informacji z browaru? No to wtedy rozgrzeszam
Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-04-22, 16:32.
ART, Marusia
ja miałem na myśli ten browar restauracyjny, który de facto nie jest browarem, bo piwo bierze z Katowic
Powiedzmy, że gdzieś mi się o uszy te ploty o Bierhalle obiły, że może będzie piwo, jakieś ulotki itp.
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Jest przecież większa liczba i wystawców i dostępnych piw
Prawda ale może pewna sugestia dla nich, żeby zamiast jednego czy dwóch nalewaków z określonym piwkiem mieli w rezerwie cztery, przy takim obrocie jak w zeszłym roku nie powinien być to dla nich znaczący koszt.
No tak, tam moge się nieraz sam obsłużyć Poza tym jest owszem imponująca ilość nalewaków z imponującą liczbą gatunków, ale co gdy kilka osób stoi w kolejce do tego jednego akurat? Poruszam wątek bo mnie osobiście trochę męczyło stanie w długaśnych kolejkach i skończyłem na zakupie butelkowego zapasu i opróżniając czekałem aż się zrobi luźniej.
Wtedy kolejkowicze wyznaczają Ciebie na koordynatora działań i ustawiasz wszystkich w takiej kolejności żeby maksymalnie efektywnie wykorzystać sprzęt wystawców
A ja bym widział aby ze sceny zrobić taki mały wykład (15-20min), dlaczego piwo należy pić ze szkła. Taki wykład dla tego ludu miast i wsi, który będzie zalegiwał na trawie (obu nie padało, tfu, tfu).
Pokazać różne szkła, wytłumaczyć o co biega itd.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Zostałeś przyjęty do realizacji swego pomysłu na ochotnika
Panie, to musi być ktoś kto ma gadane, kto się zna, kto będzie umiał wmówić ludziom, że picie piwa z butelki to obciach, i zrobi to w atrakcyjny sposób, panie ja się nie znam.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment